Meny
Meny

Robuste ungdommer, som inkluderer alle

Synnøve Fjeldstad, Håkon Framnes, Henriette Alnæs, Gine Frydenberg, Ida Bjarmann, Mari Aas og Anne Marthe Eide har alle jobbet frivillig for MOT på Norway Cup.

Vi har pratet med ungdommer som jobber frivillig i MOT-teltet under Norway Cup-uken.

– MOT forandret livet mitt

MOTs viktigste innsatsområde er MOTs program «Robust ungdom» på ungdomsskolen og i videregående skole. Gjennom programmet er det mange ungdommer som blir ekstra glade i MOT. Noen av disse ungdommene stiller opp frivillig og jobber hele uken i MOTs telt på Norway Cup. Gine Frydenberg fra Flesberg, har jobbet frivillig for MOT på Norway cup nå i 7 år på rad, og forteller at det er utrolig viktig for henne å stille opp for organisasjonen:

– MOT forandret livet mitt. MOT gjorde at jeg gikk fra å ikke ha tro på meg selv i det hele tatt, til å skjønne at jeg er god nok som den jeg er. MOT gjorde meg definitivt mer robust som person, sier Frydenberg.

Gine Frydenberg fra Flesberg

Oppdraget til MOT er jo nettopp å utvikle robuste ungdommer, som inkluderer alle. Ungdommene på Ekebergsletta er levende bevis på at MOT gjør nettopp dette. Ungdommene står på for at MOT-teltet skal være et trygt og inkluderende sted å komme innom.

– Norway Cup er en arena hvor det er mange barn og ungdommer. Vi som er i MOT-teltet gjør en viktig jobb for at alle skal føle seg inkludert. Barn, ungdom og voksne som kommer innom vårt telt skal oppleve at de blir sett, sier Frydenberg.

– Vi har blitt en mer inkluderende klasse

To av ungdommene som har sørget for at MOT-teltet har blitt et populært sted å være er Ida Bjarmann og Henriette Alnæs. Jentene fra Lørenskog har jobbet frivillig hele uken og forteller at det er godt å gjøre noe frivillig som du vet betyr noe for andre. Selv har de MOT på Kjenn ungdomsskole, og forteller at MOT gjorde en viktig forskjell for deres klassemiljø.

– Vi har definitivt blitt en mer inkluderende klasse takket være MOT, sier Alnæs.

– Ja!, skyter Bjarmann inn. – I starten av åttende klasse kunne folk komme med litt stygge kommentarer, men etter MOT så har vi alle blitt mer bevisst på hvilken effekt vi har på andre. MOT gjør at man tenker mye mer over hvordan man påvirker andre, og dermed blir man bedre på å bry seg og også mer inkluderende.

Frivillige ungdommer sammen med MOT-ambassadørene Thomas Hayes, Markus Bailey, og Nils Ingar Aadne.

– Tusen takk!

Totalt har 15 ungdommer fra Lørenskog, Øygarden, Overhalla, Gjerdrum, Flesberg, Haugaland, Haram, Sel, Modum og Vestvågøy stilt opp for MOT i løpet av uken. Kommunikasjonsansvarlig i MOT, Regine Oen Hatten, roser ungdommene:

– Ungdommene er helt fantastiske. De lever MOTs verdier, og viser at de er ekstra god på MOT til å bry seg og inkludering denne uken her. Jeg vil si tusen takk til hver og en av dem. Norway Cup hadde ikke vært mulig uten dem!

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.