Meny
Meny

Robuste ungdommer, som inkluderer alle

Synnøve Fjeldstad, Håkon Framnes, Henriette Alnæs, Gine Frydenberg, Ida Bjarmann, Mari Aas og Anne Marthe Eide har alle jobbet frivillig for MOT på Norway Cup.

Vi har pratet med ungdommer som jobber frivillig i MOT-teltet under Norway Cup-uken.

– MOT forandret livet mitt

MOTs viktigste innsatsområde er MOTs program «Robust ungdom» på ungdomsskolen og i videregående skole. Gjennom programmet er det mange ungdommer som blir ekstra glade i MOT. Noen av disse ungdommene stiller opp frivillig og jobber hele uken i MOTs telt på Norway Cup. Gine Frydenberg fra Flesberg, har jobbet frivillig for MOT på Norway cup nå i 7 år på rad, og forteller at det er utrolig viktig for henne å stille opp for organisasjonen:

– MOT forandret livet mitt. MOT gjorde at jeg gikk fra å ikke ha tro på meg selv i det hele tatt, til å skjønne at jeg er god nok som den jeg er. MOT gjorde meg definitivt mer robust som person, sier Frydenberg.

Gine Frydenberg fra Flesberg

Oppdraget til MOT er jo nettopp å utvikle robuste ungdommer, som inkluderer alle. Ungdommene på Ekebergsletta er levende bevis på at MOT gjør nettopp dette. Ungdommene står på for at MOT-teltet skal være et trygt og inkluderende sted å komme innom.

– Norway Cup er en arena hvor det er mange barn og ungdommer. Vi som er i MOT-teltet gjør en viktig jobb for at alle skal føle seg inkludert. Barn, ungdom og voksne som kommer innom vårt telt skal oppleve at de blir sett, sier Frydenberg.

– Vi har blitt en mer inkluderende klasse

To av ungdommene som har sørget for at MOT-teltet har blitt et populært sted å være er Ida Bjarmann og Henriette Alnæs. Jentene fra Lørenskog har jobbet frivillig hele uken og forteller at det er godt å gjøre noe frivillig som du vet betyr noe for andre. Selv har de MOT på Kjenn ungdomsskole, og forteller at MOT gjorde en viktig forskjell for deres klassemiljø.

– Vi har definitivt blitt en mer inkluderende klasse takket være MOT, sier Alnæs.

– Ja!, skyter Bjarmann inn. – I starten av åttende klasse kunne folk komme med litt stygge kommentarer, men etter MOT så har vi alle blitt mer bevisst på hvilken effekt vi har på andre. MOT gjør at man tenker mye mer over hvordan man påvirker andre, og dermed blir man bedre på å bry seg og også mer inkluderende.

Frivillige ungdommer sammen med MOT-ambassadørene Thomas Hayes, Markus Bailey, og Nils Ingar Aadne.

– Tusen takk!

Totalt har 15 ungdommer fra Lørenskog, Øygarden, Overhalla, Gjerdrum, Flesberg, Haugaland, Haram, Sel, Modum og Vestvågøy stilt opp for MOT i løpet av uken. Kommunikasjonsansvarlig i MOT, Regine Oen Hatten, roser ungdommene:

– Ungdommene er helt fantastiske. De lever MOTs verdier, og viser at de er ekstra god på MOT til å bry seg og inkludering denne uken her. Jeg vil si tusen takk til hver og en av dem. Norway Cup hadde ikke vært mulig uten dem!

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging