Meny
Meny

DRØMMEN TIL ANITA BLE OPPFYLT

Randi Træland Hella (regionleder i MOT), Anita Hovdejord og sykehusklovnene Bakke og Triumf Rett Fram

Anita fra Hjartal drømte om å møte sykehusklovnene. MOT sørget for at drømmen hennes ble oppfylt.

MOTs drømmefond

I 2003 fullførte Andreas Ebbesen i en alder av 13 år sin drøm med MOT. Sammen med sin far Ola gikk han over Grønland på ski. Ebbesen samlet inn til sammen kr. 75 000 til MOT, som resulterte i etableringen av MOTs drømmefond i 2005. Drømmefondet skal brukes til å stimulere og realisere andre ungdommers drømmer, og det skal bygges opp igjen etter hvert som det brukes av det.

Gjennom MOTs program «Robust ungdom» får alle 9.klassinger på MOT-skoler søke om å oppfylle sin drøm til MOTs drømmefond. Anita Hovdejord fra Hjartdal sendte sin drøm om å få en dag sammen med sykehusklovnene. Den drømmen ønsket MOT å oppfylle.

Drømmedag med Sykehusklovnene

MOT kontaktet Sykehusklovnene og Drammen sykehus, og dermed var drømmedagen i boks. Forrige uke ble Anita overrasket på skolen med videohilsen fra MOT og 15.mai var det endelig tid for drømmedag. Sammen med sykehusklovnene Bakke og Triumf Rett Fram og koordinator Marianne, ble det en fantastisk dag på Drammen Sykehus hvor Anita fikk sett klovnene i aksjon. Anita sa selv at hun var svært fornøyd med dagen:

– Jeg har hatt en fantastisk dag og lært mye om sykehusklovnene og om den viktige jobben de gjør for barna på sykehuset. De skapte mye latter og glede hos barna. Kanskje barna for en stund glemte at de var syk, sier Anita.

IMG_3016 (002)
Fakta om Sykehusklovnene

Sykehusklovnene er en gruppe profesjonelle scenekunstnere som har spesialisert seg i arbeid med barn på sykehus. Klovnene bidrar til positive opplevelser og pusterom for barn og unge i en ellers krevende livssituasjon. Hovedmålet til Sykehusklovnene er at alle barn innlagt på sykehus skal få besøk av sykehusklovner.

Se www.sykehusklovnene.no for detaljer om deres arbeid.

En stor takk til Sykehusklovnene og Drammen Sykehus som gjorde det mulig å oppfylle drømmen til Anita!

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging