Meny
Meny

Orkdal går for full pakke

F.v: Heidi Vatn, Oddrun Skjølberg, Helene Myhre, Brit Johanne Hoff, Stig Rune Oddli, Solveig Melby. Kari Mostad og Frode Gjengaar,. Rune Landrø og Oddbjørn Bang var dessverre ikke tilstede.

Orkdal er den første kommunen som går for full pakke med Kommunen som samfunnsbygger og Skolen som samfunnsbygger på samtlige skoler i kommunen, og er dermed historisk i MOT og i Norge.

Skolen som samfunnsbygger

Orkdal kommune har arbeidet med MOT siden 2001. Denne uken tok de steget videre og både kommunen, ungdomsskolene og barneskolene i Orkdal signerte nye avtaler med MOT. I tillegg til å kjøre MOTs program «Robust ungdom» på ungdomsskolene, satser samtlige skoler i kommunen også på MOTs tilleggsprogram Skolen som samfunnsbygger.

– Skolen som samfunnsbygger bidrar med et universalverktøy som kan brukes både mot barn, ungdommer, lærere, foreldre og ledere. Det bidrar til at vi blir bedre på å se hverandre, og på å skape kulturer der alle er inkludert. Målet er fellesforstått ansvarlighet, sier prosjektleder Bjørg-Elin Moen i MOT.

– Orkdal er et fyrtårn for andre. 

I tillegg har også Orkdal kommune valgt å satse på MOTs tilleggsprogram Kommunen som samfunnsbygger, og sikrer dermed en dypere forankring av MOT-filosofien også i kommuneledelsen. Regionleder for Trøndelag, Helene Myhre, skryter av satsingen til Orkdal:

– Jeg blir stolt på vegne av Orkdal og at de ønsker å satse 100 % på MOT og bruke MOT som en felles plattform på alle plan og alle arena – Orkdal blir med dette et fyrtårn for andre! Det er fantastisk å kjenne på den varmen, optimismen og positiviteten du møter når du kommer på besøk til dem.

 

Vi gratulerer Orkdal som satser på å være en samfunnsbygger med MOT på alle plan og på alle arenaer! De etterlever ordtaket: Det skal en hel landsby til for å oppdra et barn!

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging