Meny
Meny

LEDER FOR MOT NORGE ER ÅRETS UNGE LEDERTALENT

Leder for MOT Norge, Marte Wivestad

Leder for MOT Norge siden 2012, Marte Wivestad, ble idag tildelt pris for årets unge ledertalent i Trondheimsregionen.

– En anerkjennelse til hvordan MOT Norge ledes

Det var Adecco Norge og Næringsforeningen i Trondheimsregionen, ved fagrådene Ung Arena og Ledelse og Kompetanse, som igjen kåret årets unge ledertalent i Trondheimsregionen. Wivestad var én av 30 nominerte og ti finalister som konkurrerte om prisen. MOTs gründer, Atle Vårvik mener dette er et stort signal om at MOT Norge er selvstendig med Marte i ledelsen, og legger også til at det er gledelig at MOT Norge får anerkjennelse utover sitt oppdrag.

– Denne prisen er en anerkjennelse på hvordan MOT Norge ledes. Det er et signal på at generasjon nr. 2 er kommet på plass i førersetet til MOT Norge, sier Vårvik.

Viktige lederegenskaper

Wivestad er utdannet lærer og MOT-coach, og er tidligere toppspiller i håndball med kamper både i eliteserien og for landslaget. Hun startet i MOT allerede i 2009,  men det var ikke før i 2012 hun tok over stafettpinnen for Atle Vårvik og ble leder for MOT Norge. Vårvik mener det er spesielt fem lederegenskaper som gjør henne til en verdig vinner:

1.MOT først. Avgjørelser tar hun med et ønske om det beste for MOT og MOTs oppdrag, selv om det innimellom er upopulære beslutninger. Samtidig greier hun å lede seg selv på en bra måte.
2.Helhetsforståelse. Hun har en helhetsforståelse, som kun noen få mennesker er i besittelse av.
3.Gjennomføringsmot. Hun har et stort gjennomføringsmot. I dette ligger bl.a. at hun både er handlekraftig og modig. Hun er utålmodig for å få ting gjort. «Action this day» og «Just do it». Hun er tøff og uredd når det trengs. Målbevisst og sugen på resultater.
4.Hun får MOT Norge til å vokse rett. Hun forstår MOT-konseptet veldig godt og har en klar tanke om hvordan det skal forsterkes og implementeres. Hun er svært opptatt av å ha de riktige MOT-medarbeidere og MOT-partnerne på laget. Hun er troverdig og en god formidler. Hun smitter andre med sin passion. Hun er god på å bruke mentorer, stille spørsmål og lytte for å få MOT Norge til vokse rett.
5.Forsterker lagånd MOT Norge. Hun er en stor kulturbygger, og elsker fokus på kulturbygging. Hun har en aura av godhet og har et stort hjerte for mennesker. Hun når inn hos mennesker.

– Kjenner på en enorm ydmykhet

Vinneren selv sier hun er utrolig takknemlig for denne anerkjennelsen, og legger ikke skjul på at hun føler en enorm ydmykhet.

– Det er en stor anerkjennelse til hele MOT-laget og de 4000 ildsjelene, de 270 skolene og 119 kommunene som har valgt å bruke MOT som et verktøy for å utvikle robuste ungdommer, som inkluderer alle.  En ekstra stor takk til MOT-coachene som jobber med ungdommene i klasserommet. Det er der verdiene blir skapt og det er der vi endrer flest liv.

Se hele takketalen til Marte Wivestad:

 

Juryens kriterier og begrunnelse

Kritierene for å delta er at lederen må være under 38 år, ha lederansvar og kunne vise til resulat over tid. Juryens begrunnelse kan leses i sin helhet her:

Marte Wivestad har gjennom 6 år hos MOT løftet organisasjonen til nye høyder, og gitt MOT et internasjonalt perspektiv. Under Martes ledelse viser MOT høyere resultater enn noen gang – resultater som måles både på økonomiske variabler, og effekten MOT har på ungdom.

Mer enn noe annet er hun en kulturbygger, med enorm gjennomføringskraft, som til enhver tid overholder MOT-løftet og passer på at organisasjonen går i riktig retning. Hun beskrives av kolleger som uredd, målbevisst, strukturert og gløder av pågangsmot. Hun beskrives av MOT-grunnlegger Atle Vårvik som svært varm, men samtidig knallhard. Hun trives med i å være leder, tør å ta upopulære valg, og er spesialist på å utvikle folk. Kort sagt kan man si at hun leder andre i å lede seg selv. Hennes inkluderende natur skaper eierskap for alle involverte. Med fokus på resultater og effektivt teamarbeid bidrar hun til å skape en bedre verden både i klasserom og lokalsamfunn.

 

Vi gratulerer så mye til Marte!

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging