Meny
Meny

Største tildelingen i MOTs historie

Regionleder i MOT: Stein Bratseth og leder for Familie- og kulturkomiteen på Stortinget: Svein Harberg (H).

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet gir den største tildelingen i MOTs historie til MOTs arbeid for å forhindre marginalisering og utenforskap, og arbeidet for å utvikle robuste ungdommer som inkluderer alle.

Rekordtildeling

MOT mottar nå en rekordtildeling på 3,5 millioner fra Barne- ,ungdoms- og familiedirektoratet. To millioner av dem ble øremerket MOT, i en ekstratildeling som tilgodeså MOT, Røde Kors og Blåkors. I tillegg ble MOT tildelt ytterligere 1,5 millioner til MOTs program «Robust Ungdom».

Svein Harberg er leder for Familie- og kulturkomiteen på Stortinget, og en av MOTs mest iherdige støttespillere på Stortinget. Harberg innførte selv MOT i sin tid som ordfører i Grimstad, og kjenner godt til MOTs måter å arbeide på:

– MOT har gjennom sine 20 år virkelig vist verdien av holdningsskapende arbeid i lokalsamfunn, skoler og virksomheter. De gode historiene om hva som skjer når vi bryr oss om hverandre som mennesker, er utallige i kjølvannet av MOTs arbeid. Derfor er det så viktig å arbeide for finansiering av dette arbeidet, sier Harberg

Svein Harberg roser også MOT for måten de følger opp tildelingen, og legger ikke skjul på at han mener MOT fortjener støtten:

– Vi vet at når MOT får penger til sine prosjekter, følges det opp! Deres arbeid for og i samarbeid med ungdom er imponerende, og de viser en fabelaktig evne til å kommunisere på ungdommenes premisser med ungdommene selv som deltagere. Det fortjener støtte!

Takker Svein Harberg

Stein Bratseth, MOTs regionleder for Oslo og Akershus mener MOT har svært mye å takke Harberg for:

– Svein Harberg er en stortingspolitiker som ikke bare anerkjenner MOTs arbeid og gode resultater i teorien; han anvender sin kunnskap om og tro på MOTs arbeid til å skape konkrete resultater. Han har vært en uvurderdelig bidragsyter for MOT. Blant annet har han stått på for at Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet nå gjør denne rekordtildelingen, gjennom å gjøre både dem og Familie- og kulturkomiteen på Stortinget oppmerksomme på MOT gjennom statsbudsjettet, sier Bratseth.

 

En enorm anerkjennelse til MOTs ildsjeler

Leder av MOT Norge, Marte Wivestad, mener alle MOTs ildsjeler bør ta til seg denne rekordtildelingen:

– Tildelingen viser at det arbeidet som legges ned lokalt for å forandre ungdoms liv blir sett av Storting, departement og direktorat. Dette er en enorm anerkjennelse til hver enkelt ildsjel som står på for å skape robuste ungdommer som inkluderer alle, sier Wivestad.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.