Meny
Meny

Disse to fotballsøstrene er nå MOT-ambassadører

En fantastisk bursdagsgave til MOT:

Fotballsøstrene Ada og Andrine Hegerberg ønsker å styrke ungdoms mot.

Jentene fra Sunndalsøra er begge profesjonelle fotballspillere som i dag gjør det svært godt på fotballbanen for hver sine internasjonale klubber. Lillesøster Ada spiller i dag for Olympique Lyonnais i den franske eliteserien for kvinner, og ble av UEFA kåret til Europas beste, kvinnelige fotballspiller under fjorårets sesong. I tillegg ble hun under årets Idrettsgalla kåret til årets fotballspiller i Norge, og årets kvinnelige utøver, uansett idrett. 

 

– En verdig aktør

Andrine Hegerberg spiller i dag for engelske Birmingham City, og begge søstrene er som regel å se i den norske landslagstroppen. Nå ønsker de å bidra til arbeidet med å utvikle robust ungdom, som inkluderer alle:

Jeg synes det arbeidet MOT driver med, gjør dem til en verdig aktør å stille seg bak, og det de representerer er noe jeg ønsker å være en del av. Derfor ble jeg også veldig glad  for å få forespørselen om dette var noe jeg kunne tenke meg, forteller Andrine Hegerberg.

Vanskelig for ungdom i dag

Hun legger ikke skjul på at det kan være vanskelig for ungdom å være robuste i dagens samfunn:   

– Jeg tror at det presset av å være vellykket, gjør at det veldig vanskelig for mange. Når man er omgitt av slike impulser fra alle mulige hold, kan det være vanskelig å differensiere ut hva som er viktig og mindre viktig, avslutter hun.

Forbilder for ungdom

Som MOT-ambassadør er man bevisst på å være et godt forbilde for ungdom, og er med å synliggjør organisasjonen utad. Samtidig bidrar de til å styrke ungdoms bevissthet og mot – til å leve, til å bry seg og til å si nei. Ambassadøransvarlig i MOT, Sverre Ræder er godt fornøyd med å ha fått med fotballsøstrene på MOT-laget.

– Vi er veldig stolte over at Ada og Andrine som begge er gode rollemodeller for ungdom, nå blir MOT-ambassadører. Det gjør at vi kan nå inn til enda flere ungdommer, sier Ræder.  

I godt selskap
Ada og Andrine Hegerberg går nå inn i et godt selskap sammen med flere kjente norske idrettsutøvere og artister som bidrar til å utvikle robuste ungdommer og kulturer hvor alle er inkludert. 

Her kan du se en video av dem begge:

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging