Meny
Meny

SATSER PÅ SKOLEN SOM SAMFUNNSBYGGER

Leder for MOT-Norge Marte Wivestad, Rektor på Orkanger barneskole, Frode Gjengaar og styreleder i MOT, Rune Bratseth.

Denne uken var totalt 25 rektorer og skoleledere samlet på MOT-camp på Verdibasert lederutviklingsamling og oppstartsamling for Skolen som samfunnsbygger. 

Rektorer og skoleledere fra Aremark, Fredrik II, Orkdal, DNSR,  Dysjaland, Sogndal VGS, Sømna, Vestvågøy, Nedre Eiker, Lindås, Ringebu og Selbu var på MOT-camp i Trondheim fra mandag til torsdag. I løpet av disse dagene har lederne blitt bedre kjent med MOT og hvordan MOT tenker kulturbygging, verdibasert ledelse og hvilke elementer vi vektlegger i tilleggsprogrammet «Skolen som samfunnsbygger». Deltakerne fikk ekstra god kjennskap til tre elementer;  å skape godfølelsen, ha bakgrunnsforståelse og praktisere tøff kjærlighet.

– Skolen som samfunnsbygger bidrar med et universalverktøy som kan brukes både mot barn, ungdommer, lærere, foreldre og ledere. Det bidrar til at vi blir bedre på å se hverandre, og på å skape kulturer der alle er inkludert. Målet er fellesforstått ansvarlighet, sier prosjektleder Bjørg-Elin Moen i MOT.

Hvorfor er Skolen som samfunnsbygger viktig?

– Det er mange barn som vokser opp uten noe nettverk og trygge voksenpersoner rundt seg, da blir skolen den viktigste arenaer for å nå de barna som er utenfor. Skolen er den viktigste arenaen for å redusere risikofaktorer, eller forsterke positive beskyttelsesfaktorer for unge mennesker. Det er her vi vil skape kulturer der alle er inkludert, sier Moen.

Rune Bratseth har stor tro på MOTs tilleggsprogram.

En av foredragsholderne på MOT-camp var styreleder i MOT og tidligere landslagskaptein, Rune Bratseth. I sitt foredrag trakk han frem egne erfaringer fra ledelse, og la heller ikke skjul på at han har stor tro på MOTs nye tilleggsprogram:

– Jeg tror på «Skolen som samfunnsbygger» fordi på skolen er alle innom og der former en de fremtidige samfunnsborgerne. Det er arenaen hvor muligheten er størst for å utvikle robust ungdom, som inkluderer alle. MOT er med på å utgjøre en forskjell for å bygge et varmere og tryggere samfunn, sier Bratseth.

En stor takk til Gjensidigestiftelsen, Sparebankstiften og SpareBank 1 SMN

Gjensidigestiftelsen, Sparebankstiftelsen og SpareBank 1 SMN har vært viktige økonomiske bidragsytere for at kommunene og skolene satser på tilleggsprogrammet. Bjørg-Elin Moen kan ikke få takket dem nok:

–  En stor takk til til våre samarbeidspartnere som ser viktigheten av «Skolen som samfunnsbygger» og som gjør det mulig for kommuner over hele landet å sette i gang. De er med på å gjøre en viktig forskjell.

IMG_8797

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging