Meny
Meny

MAGISKE DAGER PÅ MOT-CAMP

Nye ildsjeler klar for å utvikle robust ungdom, som inkluderer alle. 

MOT-coacher klar for klasserommet

Siste uken i oktober deltok 25 nye MOT-coacher på MOTs grunnutdanning. MOT-coachene er pådriverne for MOTs holdningsskapende arbeid i skolene, og gjennomfører MOTs program “Robust ungdom” bestående av 12 MOT-økter i løpet av de tre årene i ungdomsskole og videregående skole. Målet er å utvikle robuste ungdommer, som inkluderer alle.

Deltakerne var fra Balsfjord, Fjell, Fræna, Grong, Hjartdal, Lørenskog, Moskenes, Sauda, Tingvoll, Ytrebygda skole, Nannestad VGS, Sogndal VGS og Vest-Lofoten VGS.
Wenche Loktu Skauge fra MOT sentralt, var utrolig fornøyd med MOT-coachene:

– Fra første stund bidro de til en energi som løftet taket, og latter og refleksjon gikk hånd i hånd gjennom hele samlingen. Vi er utrolig stolte av å kle disse menneskene med MOT-logoen, og synes at ungdommene som skal møte disse i klasserommet er utrolig heldige, sier Wenche Loktu Skauge fra MOT sentralt.

Verdibasert lederutviklingssamling og Skolen som samfunnsbygger

Parallelt med grunnutdanning for MOT-coachene, var lokal ledelse samlet for å lære om hvordan bruke MOT som ledelsesverktøy under utdanningen kalt «Verdibasert lederutviklingssamling». Totalt deltok 17 ordførere, rådmenn, rektorer og andre fra den lokale ledelsen i Sauda, Bømlo, Høylandet, Moskenes, Fræna, Orkdal, Marker og Sigdal kommune.

Rektorene fra Orkdal, Fræna, Marker, Høylandet og Sauda ble igjen en ekstra dag for å delta på oppstartssamling for MOTs tilleggsprogram «Skolen som samfunnsbygger». Leder for Skolen som samfunnsbygger, Bjørg-Elin Moen, roser rektorene og den viktige jobben de gjør:

20161026_161719

– Etter at jeg har startet med Skolen som samfunnsbygger så har jeg fått enda mer respekt for den jobben rektorene gjør. De er multikunstnere! Jeg har hatt æren av å bli kjent med utrolig mange flotte rektorer og tenker at elevene deres er heldige som har så engasjerte mennesker i ledelsen på skolen. I tillegg til mange nye tanker etter samlingen så tror jeg også at mange sitter igjen med en følelse av å bli bekreftet på ting de gjør og bekreftet på en del ting de ønsker å gjøre. Tror at det er fort gjort å undervurdere betydningen av å bli bekreftet. Kanskje spesielt som leder.

Her er noen tilbakemeldinger fra deltakerne:

  • Veldig viktig for oss rektorer
  • Helt supert, lærte mye som jeg tar med meg videre
  • Ga god innsikt, engasjerende, ga god ballast til videre arbeid på egen skole
  • Veldig bra! Litt lunken i forkant, men dagene gjør noe med deg. Dette skulle ALLE lærere vært gjennom

Tusen takk

Takk til Sparebankstiftelsen og Sparebank 1 SMN som bidrar økonomisk og gjør det mulig for deltakerne fra Høylandet, Orkdal og Fræna å være med på Skolen som samfunnsbygger.

Takk til Gjensidigestiftelsen som bidrar økonomisk og gjør det mulig for deltakerne fra Marker og Sauda å være med.

 

Vi gleder oss til fortsettelsen!

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging