Meny
Meny

Spillere på ambassadørlag nominerte til MOT-pris

Åtte fotballspillere fra våre ambassadørlag i  Tippeligaen kan nå vinne den prestisjetunge MOT-prisen under årets NISO Award. 

MOT er en ungdoms- og samfunnsbygger som styrker ungdoms bevissthet og MOT – til å leve, til å bry seg og til å si nei. Totalt har MOT åtte ambassadørlag i tippeligaen, som MOT har et tett samarbeid med og som kjenner godt til MOTs verdier. Spillerne på ambassadørlag har selv nominert hver sin kandidat. Prisen deles ut i samarbeid med NISO, til en spiller som har utmerket seg ved å leve MOTs verdier.

Spillergruppa i Stabæk fotball har i år stemt frem Birger Meling som sin representant til MOT-prisen 2016. 

Dette sier klubben i sin nominasjon:

– Stabæk nominerer Birger Meling fordi han alltid møter sine medmennesker med respekt – medspillere, motspillere, dommere og ikke minst publikum. Birger tar et imponerende stort ansvar både på og utenfor banen, spesielt med tanke på at han kun er 22 år. Når skoleklasser inviteres til Nadderud er Birger selvskreven til å snakke med barna om hva MOT står for. Det er ingen tvil om at Birgers innsats på banen, kombinert med respekten og omtanken han viser sine medmennesker, gjør han til en flott rollemodell.

Spillergruppa i Molde Fk har stemt frem Knut Olav Rindarøy som sin representant til MOT-prisen 2016. 

Dette sier klubben i sin nominasjon:

Molde FK nominerer Knut Olav Rindarøy til MOT-prisen, noe som var et enkelt valg. Han er en snill, rolig og omtenksom person som er veldig opptatt av rettferdighet. Han har vært i klubben i mer eller mindre alle år, og er en mann som alle ser opp til i spillergruppa. Han er utrolig flink med barn og har alltid et godt humør, men tør også å stå opp for seg selv og andre. I tillegg til å være fotballspiller er han familiefar, så han vet hvor viktig det er å være et godt forbilde og en god rollemodell både på og utenfor banen.

Spillergruppa i Lillestrøm SK har nominert Marius Amundsen som sin representant til MOT-prisen 2016.

Dette sier klubben i sin nominasjon:

– Lillestrøm SK nominerer Marius Amundsen. Marius har spilt mye i år, og er en lokal gutt som har gått hele veien i LSK. Han er alltid hyggelig og blid og tar seg god tid til unge og voksne supportere. Marius yter maks alle dager og jobber hardt for å nå sine mål. Han er en du alltid kan stole på, han reiser seg raskt etter nederlag og ønsker hele tiden å bidra både på og utenfor banen.

Spillergruppa i Viking FK har nominert André Danielsen som sin representant til MOT-prisen 2016. 

Dette sier klubben i sin nominasjon:

Viking FK nominerer Andre Danielsen fordi han har vært en av støttespillerne i Viking i en årrekke. Årets Viking-kaptein har en lokal tilhørighet, og har stort sett vært Vikingspiller i hele sin voksne karriere. Andre er klubbspilleren med stor K, og er med sine gode holdninger og innsatsvilje en verdig kandidat.

Spillergruppa i Rosenborg BK har nominert Matthias Vilhjàlmsson som sin representant til MOT-prisen 2016. 

Dette sier klubben i sin nominasjon:

– Rosenborg BK nominerer Matthias Vilhjàlmsson fordi han alltid setter laget foran seg selv. Matthias er en oppofrende spiller som er en like god lagspiller enten han starter på benken eller er med i startoppstillingen. I tillegg har islendingen et stort hjerte også for det som skjer utenfor banen. I 2015 auksjonerte han på eget initiativ bort gullmedaljen sin til et godt formål. Det endte med kjærkomne 60 000 kroner på kontoen til Barnekreftforeningen i Trondheim.

Spillergruppa i Sogndal Fotball har nominert Eirik Birkelund som sin representant til MOT-prisen 2016. 

Dette sier klubben i sin nominasjon:

– Sogndal Fotball nominerer Eirik Birkelund. Eirik kom til Sogndal med gode fotballferdigheiter, eit breitt og inkluderande smil, eit fantastisk humør og ei evne til å sjå andre før seg sjølv. Eirik er bevisst si rolle som forbilde for born og unge. Han viser kvar dag at det handlar om å utvikla heile menneske. Eirik er lojal mot klubb, medspelarar og trenarapparat. Han har fokus på eigne leveransar til klubb saman med sine lagkameratar. Han er ein meistar i å få folk til å føla seg vel i hans selskap og gjera andre gode. Eirik har på kort tid vorte ein særs god ambassadør for klubbens visjon- og verdigrunnlag.

Spillergruppa i Aalesunds Fk har nominert Oddbjørn Lie  som sin representant til MOT-prisen 2016. 

Dette sier klubben i sin nominasjon:

– Aalesunds Fotballklubb nominerer Oddbjørn Lie til MOT-prisen fordi han er en person med gode holdninger og verdier, både som fotballspiller og som medmenneske. Dette viser han med tydelighet også ovenfor barn og unge når han representerer klubben i ulike sosiale prosjekter. Han tilegner seg respekt fordi han viser respekt, noe et forbilde og en lederskikkelse skal og må gjøre. Han har ikke bare et godt blikk for spillet, men også for selve livet.

Spillergruppa i SK Brann har nominert Jonas Grønner som sin representant til MOT-prisen 2016. 

Dette sier klubben i sin nominasjon:

– SK Brann nominerer Jonas Grønner til MOT-prisen. Vi nominerer han både i kraft av den han er som person og særskilt grunnet hans engasjement rundt barneklinikken og den kreftsyke gutten Jonathan. Jonas sitt MOT til å bry seg har betydd svært mye for de involverte parter i denne saken.

Påvirker ungdom

Tildelingen av MOT-prisen skjer 20. november under årets NISO Awards. Formålet er å få enda flere fotballspillere bevisst sin rolle som forbilde.

– Fotballspillere er forbilder for mange, og i MOT vet vi at de påvirker ungdom. Den som vinner årets MOT-pris skal ha vært forbilde på det å bry seg – og vi gleder oss til å se hvem som vinner, sier ambassadøransvarlig, Sverre Ræder.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging