Meny
Meny

Når drømmen blir til virkelighet

Marie Sølverud Wangen fikk trene med forbildet og MOT-ambassadør, Astrid Uhrenholdt Jacobsen

Alle niendeklassinger som har MOT på skolen kan i en av MOT-øktene søke om å få oppfylt sin drøm. I år er fem nye drømmer oppfylt. 

I 2003 fullførte Andreas Ebbesen i en alder av 13 år sin drøm med MOT. Sammen med sin far Ola gikk han over Grønland på ski. Ebbesen samlet inn til sammen kr. 75 000 til MOT, som resulterte i etableringen av MOTs drømmefond i 2005. Drømmefondet skal brukes til å stimulere og realisere andre ungdommers drømmer, og det skal bygges opp igjen etter hvert som det brukes av det.

Drømmefondet

Alle niendeklassinger som har MOT på skolen kan i en av MOT-øktene søke om å få oppfylt sin drøm– og drømmefondet vil hjelpe noen av disse ungdommene.

img_6641Maja på Rikshospitalet

MOT har i år hatt gleden av å oppfylle drømmer til fem, herlige ungdommer. Den første var drømmen til Maja Rist. Hun hadde et ønske om å besøke barneavdelingen på Rikshospitalet, for å glede alle dem som tilbringer dagene sine der. Derfor tok Jo Trønsdal Bævre og Tore Sandnes fra MOT sentralt med seg jenta fra Vestvågøy, slik at hun kunne få oppfylt drømmen sin, og samtidig glede noen andre.

– Jeg har hatt tidenes drømmedag. Jeg har opplevd mye fint, og møtt helt fantastiske folk. Dette er noe jeg har hatt lyst til veldig lenge, og de barna jeg møtte var så glade og takknemlige, og det var det som gledet meg mest, forteller drømmevinner Maja.

Regionleder i MOT, Jo Trønsdal Bævre var en av de som fikk være med å oppfylle Majas drøm. Han var imponert over Maja og hennes store hjerterom.

– Det var fantastisk hvordan hun lyttet til alle barna, og spredde positivt humør med et glimt i øyet. I tillegg hadde hun med seg fine leker og annet utstyr i gave til dem fra Lofotr Vikingmusem. Denne dagen kommer de nok til å huske i lang, lang tid, sier regionlederen.

Skitredsc01018ning med MOT-ambassadør, Astrid Uhrenholdt Jacobsen 

Marie Sølverud Wangen ved Eidskog ungdomsskole drømte om at hun og hennes langrennsgruppe skulle få trene med hennes store forbilde og skiløper, Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Og i oktober ble drømmen oppfylt da de møttes til trening i Holmenkollen.
Det ble en uforglemmelig kveld med intervall, elghufs og mange gode tips til jentene fra Astrid. Marie fikk også med seg noe helt spesielt fra Astrid som et fint minne om treningen.
– Det var veldig gøy å møte Astrid, og trene med henne sammen med venninnene mine fra skigruppa. Gjennom treningsøkta snakket vi mye med Astrid, og stilte henne spørsmål om ting vi synes kan være vanskelig i treningshverdagen og ved konkurranse. Vi fikk litt forskjellige tips, ikke bare om trening, men også om ting vi må huske på utenfor sporet også, forteller drømmevinner Marie.
Drømmedag i Selje selje-1
Markus Arvik fra Selje skole hadde en drøm om at ungdommene der skulle få et tilholdssted hvor de kunne snakke sammen og være sosiale. Han ønsket seg en ungdomsklubb, noe det ikke har vært i Selje på mange år. I tillegg vil han ha et MOT-preg over klubben, med både MOT-vegg og MOT-shop. Denne drømmen ønsket vi å oppfylle, og ga Markus det han trengte av MOT-effekter for å hjelpe han i gang med ungdomsklubben.
drommedag-grimstad-01
Fikk kjøre Rally 

Jan Erik Pedersen fra Grimstad drømte om å kjøre fort med bil, så sammen med Kristiansand Automobilklubb, var det
duket for en real runde på Ruglandsbanen en lørdag i september.
Drømmevinner Jan Erik tror han skal på besøk til en nabo som er på hytta, men blir overrasket av MOT med en ellevill rallytur!
Forfatterdrømmen
20160822_125209
Ilhan Sahan fra Gjerpen ungdomsskole i Skien hadde en drøm om å møte sin favorittforfatter Jon Ewo. MOT overrasket Ilhan på skolen i August for å ta med Ilhan og klassevenninen på Oslobesøk for å møte forfatteren i sin «skrive-hule, hvor Ewo har skrevet over 100 bøker. Han fortalte om barndommen sin, de første tekstene, hvordan man kan få inspirasjon og forfatterskapet generelt. Superfornøyd vendte jentene hjem med signerte bøker og en fin historie.
– Se for deg drømmedagen

Vi i MOT synes det er en stor glede å få oppfylle ungdoms drømmer, og håper at de kan bruke dem som et verktøy i hverdagen.

– Det er flott å minne alle på at det er viktig å sette seg mål og ha drømmer. Dette kan være til stor hjel i hverdagen. Man kan ta små og store steg for å nå drømmene sine. Man trenger ikke bestandig å nå de, allikevel lærer man mye på veien. Jeg ønsker at ungdommen skal huske og bruke drømmen sin, slik at man på dårlige dager kan se for deg drømmedagen, og ting vil bli lettere, sier regionleder og drømmeoppfyller, Monica Gravdal.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.