Meny
Meny

Når drømmen blir til virkelighet

Marie Sølverud Wangen fikk trene med forbildet og MOT-ambassadør, Astrid Uhrenholdt Jacobsen

Alle niendeklassinger som har MOT på skolen kan i en av MOT-øktene søke om å få oppfylt sin drøm. I år er fem nye drømmer oppfylt. 

I 2003 fullførte Andreas Ebbesen i en alder av 13 år sin drøm med MOT. Sammen med sin far Ola gikk han over Grønland på ski. Ebbesen samlet inn til sammen kr. 75 000 til MOT, som resulterte i etableringen av MOTs drømmefond i 2005. Drømmefondet skal brukes til å stimulere og realisere andre ungdommers drømmer, og det skal bygges opp igjen etter hvert som det brukes av det.

Drømmefondet

Alle niendeklassinger som har MOT på skolen kan i en av MOT-øktene søke om å få oppfylt sin drøm– og drømmefondet vil hjelpe noen av disse ungdommene.

img_6641Maja på Rikshospitalet

MOT har i år hatt gleden av å oppfylle drømmer til fem, herlige ungdommer. Den første var drømmen til Maja Rist. Hun hadde et ønske om å besøke barneavdelingen på Rikshospitalet, for å glede alle dem som tilbringer dagene sine der. Derfor tok Jo Trønsdal Bævre og Tore Sandnes fra MOT sentralt med seg jenta fra Vestvågøy, slik at hun kunne få oppfylt drømmen sin, og samtidig glede noen andre.

– Jeg har hatt tidenes drømmedag. Jeg har opplevd mye fint, og møtt helt fantastiske folk. Dette er noe jeg har hatt lyst til veldig lenge, og de barna jeg møtte var så glade og takknemlige, og det var det som gledet meg mest, forteller drømmevinner Maja.

Regionleder i MOT, Jo Trønsdal Bævre var en av de som fikk være med å oppfylle Majas drøm. Han var imponert over Maja og hennes store hjerterom.

– Det var fantastisk hvordan hun lyttet til alle barna, og spredde positivt humør med et glimt i øyet. I tillegg hadde hun med seg fine leker og annet utstyr i gave til dem fra Lofotr Vikingmusem. Denne dagen kommer de nok til å huske i lang, lang tid, sier regionlederen.

Skitredsc01018ning med MOT-ambassadør, Astrid Uhrenholdt Jacobsen 

Marie Sølverud Wangen ved Eidskog ungdomsskole drømte om at hun og hennes langrennsgruppe skulle få trene med hennes store forbilde og skiløper, Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Og i oktober ble drømmen oppfylt da de møttes til trening i Holmenkollen.
Det ble en uforglemmelig kveld med intervall, elghufs og mange gode tips til jentene fra Astrid. Marie fikk også med seg noe helt spesielt fra Astrid som et fint minne om treningen.
– Det var veldig gøy å møte Astrid, og trene med henne sammen med venninnene mine fra skigruppa. Gjennom treningsøkta snakket vi mye med Astrid, og stilte henne spørsmål om ting vi synes kan være vanskelig i treningshverdagen og ved konkurranse. Vi fikk litt forskjellige tips, ikke bare om trening, men også om ting vi må huske på utenfor sporet også, forteller drømmevinner Marie.
Drømmedag i Selje selje-1
Markus Arvik fra Selje skole hadde en drøm om at ungdommene der skulle få et tilholdssted hvor de kunne snakke sammen og være sosiale. Han ønsket seg en ungdomsklubb, noe det ikke har vært i Selje på mange år. I tillegg vil han ha et MOT-preg over klubben, med både MOT-vegg og MOT-shop. Denne drømmen ønsket vi å oppfylle, og ga Markus det han trengte av MOT-effekter for å hjelpe han i gang med ungdomsklubben.
drommedag-grimstad-01
Fikk kjøre Rally 

Jan Erik Pedersen fra Grimstad drømte om å kjøre fort med bil, så sammen med Kristiansand Automobilklubb, var det
duket for en real runde på Ruglandsbanen en lørdag i september.
Drømmevinner Jan Erik tror han skal på besøk til en nabo som er på hytta, men blir overrasket av MOT med en ellevill rallytur!
Forfatterdrømmen
20160822_125209
Ilhan Sahan fra Gjerpen ungdomsskole i Skien hadde en drøm om å møte sin favorittforfatter Jon Ewo. MOT overrasket Ilhan på skolen i August for å ta med Ilhan og klassevenninen på Oslobesøk for å møte forfatteren i sin «skrive-hule, hvor Ewo har skrevet over 100 bøker. Han fortalte om barndommen sin, de første tekstene, hvordan man kan få inspirasjon og forfatterskapet generelt. Superfornøyd vendte jentene hjem med signerte bøker og en fin historie.
– Se for deg drømmedagen

Vi i MOT synes det er en stor glede å få oppfylle ungdoms drømmer, og håper at de kan bruke dem som et verktøy i hverdagen.

– Det er flott å minne alle på at det er viktig å sette seg mål og ha drømmer. Dette kan være til stor hjel i hverdagen. Man kan ta små og store steg for å nå drømmene sine. Man trenger ikke bestandig å nå de, allikevel lærer man mye på veien. Jeg ønsker at ungdommen skal huske og bruke drømmen sin, slik at man på dårlige dager kan se for deg drømmedagen, og ting vil bli lettere, sier regionleder og drømmeoppfyller, Monica Gravdal.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging