Meny
Meny

DETTE ER VÅR NYE MOT-AMBASSADØR

Thomas Hayes besøker 10.klasse på Knarvik Ungdomsskole

Vi kan gledelig meddele at Thomas Hayes, tidligere kjent som «William» i NRK-serien SKAM nå har blitt MOT-ambassadør.

Det vil si at han skal stille opp på arrangement, besøke MOT-skoler og bidra til å synliggjøre MOTs logo og budskap utad. Han går inn i et celebert selskap sammen med flere kjente, norske idrettsutøvere og artister som er med og forsterker MOTs verdier.

Skuespillertalentet var en av de mest populære rollefigurene i serien, og sier at MOT har vært viktig for han når han tidligere i sommer valgte å si fra seg rollen som «William».

– MOT for meg er å tørre å stå for det man tror på, og valget om å takke nei til å fortsette i rollen som “William” i SKAM, var en tøff avgjørelse. Det oppstår naturligvis en usikkerhet om valget er riktig – man vet hva man har, men ikke hva man går til. Til slutt er valget ens eget, og da kan man føle seg litt alene. Da fikk jeg kjenne på hva det vil si å ta egne valg, og det å tørre å stå i det, sier han.

Thomas har selv hatt MOT på skolen, og vet hvor vanskelig det kan være å vokse opp som ungdom i dag. Nå oppfordrer han ungdom til å respektere hverandre for den de er.

– Min erfaring er at mange opplever et stort press. Det handler mye om ytre krav om å oppnå ting som prestasjoner på skole, riktig jobb, utseende og så videre. Mange er redde for å være annerledes, for kanskje å bli gjort narr av. Derfor er det viktig å forstå og respektere andres holdninger og bakgrunn, sier han.

Thomas Hayes første oppdrag som MOT-ambassadør var å besøke Knarvik Ungdomsskole i Lindås kommune. En av de heldige som fikk hilse på den ferske MOT-ambassadøren var Frida Spurkeland Sannerud, som beskriver besøket som en av de bedre dagene de har hatt på skolen.

– Vi ble veldig overrasket da han kom inn i klasserommet, vi hadde aldri forestilt oss at noe sånt kunne skje.

thomas-elever
f.v. Laura Møvik, Ingrid Simmenes, Thomas og Margit Jøsendal.

Frida synes det var svært positivt at Thomas har blitt MOT-ambassadør.

– Artig at han blir MOT-ambassadør når han har vært en så stor rollemodell og en så stor del av livet til så mange ungdommer. Det synes jeg er veldig bra, sier Frida.

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.