Meny
Meny

DETTE ER VÅR NYE MOT-AMBASSADØR

Thomas Hayes besøker 10.klasse på Knarvik Ungdomsskole

Vi kan gledelig meddele at Thomas Hayes, tidligere kjent som «William» i NRK-serien SKAM nå har blitt MOT-ambassadør.

Det vil si at han skal stille opp på arrangement, besøke MOT-skoler og bidra til å synliggjøre MOTs logo og budskap utad. Han går inn i et celebert selskap sammen med flere kjente, norske idrettsutøvere og artister som er med og forsterker MOTs verdier.

Skuespillertalentet var en av de mest populære rollefigurene i serien, og sier at MOT har vært viktig for han når han tidligere i sommer valgte å si fra seg rollen som «William».

– MOT for meg er å tørre å stå for det man tror på, og valget om å takke nei til å fortsette i rollen som “William” i SKAM, var en tøff avgjørelse. Det oppstår naturligvis en usikkerhet om valget er riktig – man vet hva man har, men ikke hva man går til. Til slutt er valget ens eget, og da kan man føle seg litt alene. Da fikk jeg kjenne på hva det vil si å ta egne valg, og det å tørre å stå i det, sier han.

Thomas har selv hatt MOT på skolen, og vet hvor vanskelig det kan være å vokse opp som ungdom i dag. Nå oppfordrer han ungdom til å respektere hverandre for den de er.

– Min erfaring er at mange opplever et stort press. Det handler mye om ytre krav om å oppnå ting som prestasjoner på skole, riktig jobb, utseende og så videre. Mange er redde for å være annerledes, for kanskje å bli gjort narr av. Derfor er det viktig å forstå og respektere andres holdninger og bakgrunn, sier han.

Thomas Hayes første oppdrag som MOT-ambassadør var å besøke Knarvik Ungdomsskole i Lindås kommune. En av de heldige som fikk hilse på den ferske MOT-ambassadøren var Frida Spurkeland Sannerud, som beskriver besøket som en av de bedre dagene de har hatt på skolen.

– Vi ble veldig overrasket da han kom inn i klasserommet, vi hadde aldri forestilt oss at noe sånt kunne skje.

thomas-elever
f.v. Laura Møvik, Ingrid Simmenes, Thomas og Margit Jøsendal.

Frida synes det var svært positivt at Thomas har blitt MOT-ambassadør.

– Artig at han blir MOT-ambassadør når han har vært en så stor rollemodell og en så stor del av livet til så mange ungdommer. Det synes jeg er veldig bra, sier Frida.

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging