Meny
Meny

DETTE ER ÅRETS VINNERE

Et av høydepunktene på Ildsjelsamling er kåring av årets Nærmiljø med MOT, årets Lokalsamfunn med MOT og ikke minst årets MOT-informatør.

Årets vinnere er fantastiske rollemodeller på å nå inn til ungdom. De er  mennesker som gløder for å utvikle robust ungdom som inkluderer alle, og som gjør en utrolig viktig jobb lokalt for å skape varmere og tryggere samfunn.

Charlottenlund skole årets Nærmiljø med MOT

mot-hell-konferanse-210

Charlottenlund skole er en av de aller første skolen som kom inn i MOT, og var ute en kort periode hvor daværende rektor uttalte: «vi har ikke råd til å ikke ha MOT, det er så stor forskjell på miljøet med og uten MOT.» Flere av MOT-coachene på skolen bidrar med sin idealisme og opplever at det å skape varmere og tryggere samfunn er et honorar nok i seg selv, og mottar ingen økonomisk støtte for å ha MOT-økter. Det er ildsjeler som gir av sin fritid for å hjelpe ungdommene.

Tilbakemelding fra ungdom:

«MOT har laget god stemning i timene våre og får oss til å tenke over ting. MOT har hjulpet meg til å bli mer selvsikker. Jeg tør å være meg selv og si det jeg mener. MOT har forandret meg positivt.»

Aremark er årets Lokalsamfunn med MOT 

mot-hell-konferanse-282

 Tilbakemelding fra ungdommer:

«Jeg synes alt fungerer bra med MOT. Man tør å være seg selv. Det ser jeg veldig godt i klassen vår, det er ingen som er som alle andre. Alle er seg selv og er ikke redd for å dumme seg ut.»

«Før vi fikk MOT, var jeg veldig redd for å snakke/stå foran masse folk, eller bare klassen, men nå er jeg ikke det lengre, fordi ingen dømmer meg, og om noen gjør det har jeg lært meg å ikke bry meg om det lengre.»

Inger-Lise Granli Skøien er årets MOT-informatør  

mot-hell-konferanse-388 

Dette sier ungdommen om Inger-Lise:

«Kjære Inger Lise, du når inn til ungdom fordi du er veldig imøtekommende, lett å prate med og har alltid noen gode ord på lur. Du har en sprudlende personlighet og viser med din væremåte at alle blir godtatt for den man er. Tusen takk for at du er du, og vi ungdommene setter veldig stor pris på deg.»

Vi gratulerer med vel fortjent pris!

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.