Meny
Meny

En magisk Norway Cup-uke

Jublende glade spillere for MOT-laget feirer seieren i kjendiskampen sammen med ungdommene på MOT-standen. (Foto: Mohammed Sarmadawy)

MOT-konsert, rollemodellpatruljer, triksebattler og mange aktiviteter prydet Ekebergsletta under Norway Cup-uka. Og endelig vant MOT-laget årets kjendiskamp igjen!

Det ble en fantastisk uke for MOT på Norway Cup. I år gikk vi inn i et prosjektsamarbeid med Rema 1000, og det bar virkelig frukter med seg. Vi har i samarbeid hatt mange store og små aktiviteter, alt i fra triksebattle, konsert med MOT-ambassadører, kjendiskamp, kåring av forbilder på sletta, ansiktsmaling, selfievegg til å skrive hva drømmen din er og hvordan du gleder andre. Mange ungdommer som har hatt MOT på skolen rundt om i landet stilte opp frivillig gjennom uka, for å spre glede, aktivisere, bevisstgjøre og leke på MOT-standen.

– Aldri før har vi hatt så stor aktivitet som vi har hatt i år på Norway Cup. I samarbeid med Rema 1000 har vi virkelig fått fram MOT-logoen og MOTs verdier – MOT til å leve, MOT til å bry seg og MOT til å si nei. Mange unge mennesker har tatt turen innom standen vår for å gjøre aktiviteter og prate med alle de flotte ungdommene som har stått på MOT-standen. Ungdommene er helt rå, sier MOTs ansvarlig på Norway Cup, Sverre Ræder.

Alle som var innom standen vår fikk et aktivitetskort som kunne stemples, og de kom tilbake dag etter dag.

Alle som var innom standen vår fikk et aktivitetskort som kunne stemples etterhvert som aktiviteter ble gjennomført, og de kom tilbake dag etter dag.

"Hva er din drøm?", "Hva gjør deg glad?", "Hvordan gleder du andre?" Hver dag utfordret vi Ekebergsletta på å skrive på bordet vårt.

«Hva er din drøm?», «Hva gjør deg glad?», «Hvordan gleder du andre?» Hver dag utfordret vi Ekebergsletta på å skrive på bordet vårt.

Ansiktsmaling var veldig populært blant store og små.

Vi utfordret sletta på hvem som er deres forbilde og fikk inn utrolig mange svar. Her er et utvalg. Herlig!

Vi utfordret også sletta på hvem som er deres forbilde og fikk inn utrolig mange svar. Her er et utvalg. Herlig!

En fantastisk fin stand!

Her spres det mye glede!

Overrasket av MOT-ambassadører

Tradisjonen tro, samles alle MOTs frivillige som bidrar under Norway Cup til en hyggekveld. I år ble det pizzakveld på Peppes, og midt under middagen dukket MOT-ambassadørene The Main Level opp for overraske ungdommene som en takk for innsatsen deres. De spilte låta «My Girl» akkustisk, til stor glede for ungdommene. Se video under. (Filmet av Jan Erik Lien)

IMG_5177

Stor stas for ungdommene å få treffe gutta i The Main Level.

Besøk av tippeligaspillere

Mandag fikk vi besøk av spillere fra Lillestrøm og Stabæk. Lillestrømspillerne ble utfordret av noen forbipasserende ungdommer på en liten straffekonkurranse i basketball, og Stabækspillerne ble med på MOTs rollemodellpatrulje for å kåre et godt forbilde på sletta.

IMG_9903

Stabæk-gutta signerte og pratet med ungdommer på MOT-standen.

Morten Skjønsberg og Birger Meling var bestemt på hvem som

Morten Skjønsberg og Birger Meling var ikke i tvil om hvem de ville kåre som forbilde på sletta.

lsk_basket1

LSK-spillerne fikk hard kamp i straffekonkurranse i basket. (Foto: LSK)

Erling Knudtzon, Frode Kippe, Marius Lundemo og Simen Kind Mikalsen skrev hva som gjør det glad på bordet.

Erling Knudtzon, Frode Kippe, Marius Lundemo og Simen Kind Mikalsen skrev hva som gjør deg glad på bordet.

MOT-konsert på sletta

MOT-logoen fikk virkelig pryde Norway Cup da MOT for første gang arrangerte egen konsert fra hovedscenen på Ekebergsletta. MOT-ambassadørene The Main Level, med hundretusenvis av fans verden over, spilte en hel konsert, og pratet om hva MOT er og betyr for de, og oppfordret ungdommene på sletta til å bry seg om hverandre. Over 1000 frammøtte fikk oppleve de tre guttene fra Bergen til øredøvende jubel.

IMG_5219

Stor stemning da The Main Level holdt MOT-konsert

MOT vs Pøbelprosjektet

Onsdag var det duket til kjendiskamp mellom MOT og Pøbelprosjektet. Mange MOT-ambassadører og andre kjente fjes var samlet for å spille fotballkamp, og fronte gode verdier. Det ble en underholdende og spennende kamp, hvor det endte opp med straffesparkkonkurranse. Tilslutt var det Nico, fra Nico&Vinz, som satte inn den avgjørende straffen etter fantastiske redninger av MOTs keeper, Carsten Skjelbreid.

Et fantastisk MOT-lag.

Et fantastisk MOT-lag.

Marcus og Martinus stilte opp og storspilte på hvert sitt lag.

Marcus og Martinus stilte opp og storspilte på hvert sitt lag.

Nico tok den avgjørende straffen.

Nico tok den avgjørende straffen. (Foto: Mohammed Sarmadawy)

Marcus Bailey tok en "Island" og skapte stor stemning på tribunen. (Foto: Mohammed Sarmadawy)

Marcus Bailey tok en «Island» og skapte stor stemning på tribunen. (Foto: Mohammed Sarmadawy)

Selfietime! MOT-ambassadørene Tirill og Tarjei sammen med MOTs ambassadøransvarlig Ingrid Ness Rolland.

Selfietime! MOT-ambassadørene og skiskytterne Tiril og Tarjei sammen med MOTs ambassadøransvarlig Ingrid Ness Rolland.

Flere bilder fra dagen kan du se på vår Facebookside her: Bilder fra kjendiskampen

Har du lyst til å se kjendiskampen i opptak, kan du se det på TV2s sider her: Kjendiskampen i opptak

Triksebattle

Hver dag arrangerte Rema 1000 i samarbeid med TV2 en storstilt triksebattle. MOT-ambassadør og regjerende europamester i fotballtriksing Tobias Brandal Busæt holdt triksekurs og var dommer under selve battlen. Dette ble kjempepopulært og vi fikk se mange fantastiske unge talenter duellere innen fotballtriksing. Vinneren av finalen ble Sigve, som vant seg tur til Madrid for å se Real Madrid i aksjon og få omvisning på legendariske Santiago Bernabéu Stadium.

Triksebattle-arenaen ble omringet hver dag under showet. Veldig tøft!

Triksebattle-arenaen ble omringet hver dag under showet. Veldig tøft!

Sigve sammen med MOT-ambassadør Tobias. Utrolig å se hva gutta klarer å gjøre med en fotball!

Vinneren av finalen Sigve, sammen med MOT-ambassadør Tobias. Utrolig å se hva gutta klarer å gjøre med en fotball!

Forbilder på sletta

Hver dag tok vi turen rundt på Ekebergsletta med vår rollemodellpatrulje og så på kamper. Vi så etter spillere som var ekstra gode på å ta vare på og backe opp de andre, gi skryt, en klapp på skuldra, tommel opp, og vise respekt for dommere og motstanderlag. Det var mange gode kandidater. I tillegg til Stabæk-gutta, ble også MOT-ambassadørene Marion Ravn og Stian Sivertzen med på rollemodellpatruljen.

Camilla fra Hallingdal FK tok godt vare på en veldig skuffet og lei seg medspiller som brente straffe i straffesparkkonkurransen. Det la MOT-ambassadør Marion Ravn merke til.

Marion sammen med MOT-gjengen på stand.

Marion sammen med MOT-gjengen på stand.

Stian Sivertzen med TV2 på slep kåret Christer Kleiven fra Otta G19 som et godt forbilde på sletta.

Stian Sivertzen med TV2 på slep kåret Kristian Kleiven fra Otta G19 som et godt forbilde på sletta.

Har du TV2 Sumo, kan du se klippet fra Norway Cup-magasinet hvor Stian kårer forbildet fra ca 2.30 her: Stian Sivertzen kårer et godt forbilde

 

Tusen takk til alle som har bidratt til å gjøre denne uka på Norway Cup helt fantastisk. Vi gleder oss allerede til neste år.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.