Meny
Meny

Løp til inntekt for MOT Sør-Afrika

4.mai arrangerte Midtstuen Ungdomsskole MOT-løpet for sine elever og lærere.

4.mai stilte elever og lærere fra Midtstuen Ungdomsskole til start sammen med noen utvalgte MOT-ambassadører for å samle inn penger til ungdommer som har MOT i Sør-Afrika. Det hele ble organisert som en stafett hvor hvert trinn hadde et eller flere lag, lærerne hadde et eget lag og MOT-ambassadørene Marthe Kristoffersen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Andreas Ygre Wiig stilte med et eget lag. Stian Sivertzen stilte som starter og speaker. Elevene stod selv for arrangementet og hadde også kantine hvor de solgte diverse kaker og boller til det samme formålet.

– Jeg synes det ble en veldig fin dag. Det er fint for våre elever å kunne gjøre noe for andre på denne måten. Det var første gang vi gjennomførte MOT-løpet i år, men vi har bestemt at dette skal bli et årlig arrangement for våre elever, sier undervisningsinspektør og MOT-koordinator Øystein Bråthen.

Fornøyde MOT-ambassadører

MOT-ambassadørene stakk av med seieren i stafetten, men etter selve løpet var de mest opptatt av å skryte av ungdommene på Midtstuen for at de satte i gang dette tiltaket.

MOT-løpet var skikkelig artig! Det beste er at det var på elevenes premisser, og at det er de som er initiativtakere. Noen løp fort og noen heiet, også ble det endel kroner i kassa til et godt formål. Jeg håper de velger å gjøre dette til en tradisjon, sa langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen etter målgang. Astrids langrennsvenninne Marthe Kristoffersen er allerede klar for neste års MOT-løp; Utrolig kult og givende å få være med på en slik dag. Herlig gjeng og ståpåviljen var  helt rå. Vi ses neste år! 

Snowboarderne Andreas og Stian var også fornøyd med løpet og at elevene sprang til inntekt for en god sak. Det var utrolig gøy å være med på MOT-løpet på Midtstuen skole, og bra å vite at pengene går til en så viktig sak.  Mange raske, motiverte elever der!, sa en engasjert Andreas Ygre Wiig før Stian Sivertzen stemte i; Alltid morro å være med på arrangementer med mot. Bra å se så mye sunn ungdom løpe og ha det gøy!

Utdanning av unge MOTivatorer

Pengene som Midtstuen samlet inn skal brukes til å kunne utdanne flere Ungdom med MOT i Sør-Afrika, og Leder for MOT Utland, Sigrun Vårvik, er takknemlig for at en skole i Norge samler inn penger til MOT Sør-Afrika på denne måten.

– Denne pengegaven er en fantastisk nyhet. Dette vil komme virkelig godt med slik at vi kan utdanne og følge opp våre Ungdom med MOT. Tusen takk!, sier Wanda Møller som er landssjef for MOT Sør-Afrika.

collage

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging