Meny
Meny

Løp til inntekt for MOT Sør-Afrika

4.mai arrangerte Midtstuen Ungdomsskole MOT-løpet for sine elever og lærere.

4.mai stilte elever og lærere fra Midtstuen Ungdomsskole til start sammen med noen utvalgte MOT-ambassadører for å samle inn penger til ungdommer som har MOT i Sør-Afrika. Det hele ble organisert som en stafett hvor hvert trinn hadde et eller flere lag, lærerne hadde et eget lag og MOT-ambassadørene Marthe Kristoffersen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Andreas Ygre Wiig stilte med et eget lag. Stian Sivertzen stilte som starter og speaker. Elevene stod selv for arrangementet og hadde også kantine hvor de solgte diverse kaker og boller til det samme formålet.

– Jeg synes det ble en veldig fin dag. Det er fint for våre elever å kunne gjøre noe for andre på denne måten. Det var første gang vi gjennomførte MOT-løpet i år, men vi har bestemt at dette skal bli et årlig arrangement for våre elever, sier undervisningsinspektør og MOT-koordinator Øystein Bråthen.

Fornøyde MOT-ambassadører

MOT-ambassadørene stakk av med seieren i stafetten, men etter selve løpet var de mest opptatt av å skryte av ungdommene på Midtstuen for at de satte i gang dette tiltaket.

MOT-løpet var skikkelig artig! Det beste er at det var på elevenes premisser, og at det er de som er initiativtakere. Noen løp fort og noen heiet, også ble det endel kroner i kassa til et godt formål. Jeg håper de velger å gjøre dette til en tradisjon, sa langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen etter målgang. Astrids langrennsvenninne Marthe Kristoffersen er allerede klar for neste års MOT-løp; Utrolig kult og givende å få være med på en slik dag. Herlig gjeng og ståpåviljen var  helt rå. Vi ses neste år! 

Snowboarderne Andreas og Stian var også fornøyd med løpet og at elevene sprang til inntekt for en god sak. Det var utrolig gøy å være med på MOT-løpet på Midtstuen skole, og bra å vite at pengene går til en så viktig sak.  Mange raske, motiverte elever der!, sa en engasjert Andreas Ygre Wiig før Stian Sivertzen stemte i; Alltid morro å være med på arrangementer med mot. Bra å se så mye sunn ungdom løpe og ha det gøy!

Utdanning av unge MOTivatorer

Pengene som Midtstuen samlet inn skal brukes til å kunne utdanne flere Ungdom med MOT i Sør-Afrika, og Leder for MOT Utland, Sigrun Vårvik, er takknemlig for at en skole i Norge samler inn penger til MOT Sør-Afrika på denne måten.

– Denne pengegaven er en fantastisk nyhet. Dette vil komme virkelig godt med slik at vi kan utdanne og følge opp våre Ungdom med MOT. Tusen takk!, sier Wanda Møller som er landssjef for MOT Sør-Afrika.

collage

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.