Meny
Meny

Historisk ledersamling med MOT

- Skoler og barnehager er de viktigste arenaene for å redusere risikofaktorer eller forsterke positive beskyttelsesfaktorer for unge mennesker. Dette prosjektet skal bidra til en kultur som styrker beskyttelsesfaktorene, sier Bjørg-Elin Moen i MOT.

5.-8. april var 16 rektorer og barnehagebestyrere samlet på MOT-Camp for å være med på lederutviklingssamling i forbindelse med prosjektet «Skolen og barnehagen som samfunnsbygger».

«It takes a village to raise a child» Afrikansk ordtak.

– Vi ønsker å styrke samarbeidet med kommunene og i tillegg bidra mer mot yngre barn. For å forsterke arbeidet mot barnehagen, barneskolen, ungdomsskolen og foreldre har vi startet dette prosjektet som heter «Skolen og barnehagen som samfunnsbygger», forteller prosjektleder Bjørg Elin Moen i MOT. Målgruppen er voksne som arbeider i skole og barnehage samt foreldre. Målet er å skape kulturer der alle er med.

I løpet av dagene på MOT-Camp ble lederne bedre kjent med MOT og hvordan MOT ser betydningen av kulturbygging, verdibasert ledelse og hvilke elementer som vektlegges i dette prosjektet. Deltakerne fikk ekstra god kjennskap til tre elementer som er viktige for at skolen og barnehagen skal være gode samfunnsbyggere: å skape godfølelsen, bakgrunnsforståelse og tøff kjærlighet.

SpareBank 1 SMN, Sparebankstiftelsen SMN og MOT skal samarbeide om prosjektet. «Mobbing og utenforskap er en stor utfordring. MOT er en organisasjon med base i vår region som har kunnskap og erfaring i å bygge gode kulturer og gi unge mot. De har i tillegg et etablert nettverk i de fleste kommuner i region Midt-Norge. Ved å finansiere dette prosjektet gjør vi det mulig for dem å arbeide for å styrke barns oppvekstsvilkår – det kan komme mange til gode» sier Anne Brit Skjetne, styreleder i Sparebankstiftelsen SMN, og Eli Arnstad, leder i Sparebank1SMN gavefond.

Rektorer, inspektører og barnehagebestyrere fra tre kommuner deltok på den første samlingen. Dette var Haram kommune i Møre og Romsdal, Orkdal kommune i Sør-Trøndelag og Overhalla i Nord-Trøndelag. Motivasjonen for å starte med prosjektet var svært høy da de dro fra MOT-Camp og vi gleder oss til fortsettelsen.

Bilde3

I løpet av samlingen var det også fysisk aktivitet. Her er deltakerne ute og leker med A-ball – som kombinerer lek, læring og fysisk aktivitet.

 

Bilde4

Her noen av deltakerne avbildet på toppen av Gråkallen

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Politidirektoratet