Meny
Meny

Historisk ledersamling med MOT

- Skoler og barnehager er de viktigste arenaene for å redusere risikofaktorer eller forsterke positive beskyttelsesfaktorer for unge mennesker. Dette prosjektet skal bidra til en kultur som styrker beskyttelsesfaktorene, sier Bjørg-Elin Moen i MOT.

5.-8. april var 16 rektorer og barnehagebestyrere samlet på MOT-Camp for å være med på lederutviklingssamling i forbindelse med prosjektet «Skolen og barnehagen som samfunnsbygger».

«It takes a village to raise a child» Afrikansk ordtak.

– Vi ønsker å styrke samarbeidet med kommunene og i tillegg bidra mer mot yngre barn. For å forsterke arbeidet mot barnehagen, barneskolen, ungdomsskolen og foreldre har vi startet dette prosjektet som heter «Skolen og barnehagen som samfunnsbygger», forteller prosjektleder Bjørg Elin Moen i MOT. Målgruppen er voksne som arbeider i skole og barnehage samt foreldre. Målet er å skape kulturer der alle er med.

I løpet av dagene på MOT-Camp ble lederne bedre kjent med MOT og hvordan MOT ser betydningen av kulturbygging, verdibasert ledelse og hvilke elementer som vektlegges i dette prosjektet. Deltakerne fikk ekstra god kjennskap til tre elementer som er viktige for at skolen og barnehagen skal være gode samfunnsbyggere: å skape godfølelsen, bakgrunnsforståelse og tøff kjærlighet.

SpareBank 1 SMN, Sparebankstiftelsen SMN og MOT skal samarbeide om prosjektet. «Mobbing og utenforskap er en stor utfordring. MOT er en organisasjon med base i vår region som har kunnskap og erfaring i å bygge gode kulturer og gi unge mot. De har i tillegg et etablert nettverk i de fleste kommuner i region Midt-Norge. Ved å finansiere dette prosjektet gjør vi det mulig for dem å arbeide for å styrke barns oppvekstsvilkår – det kan komme mange til gode» sier Anne Brit Skjetne, styreleder i Sparebankstiftelsen SMN, og Eli Arnstad, leder i Sparebank1SMN gavefond.

Rektorer, inspektører og barnehagebestyrere fra tre kommuner deltok på den første samlingen. Dette var Haram kommune i Møre og Romsdal, Orkdal kommune i Sør-Trøndelag og Overhalla i Nord-Trøndelag. Motivasjonen for å starte med prosjektet var svært høy da de dro fra MOT-Camp og vi gleder oss til fortsettelsen.

Bilde3

I løpet av samlingen var det også fysisk aktivitet. Her er deltakerne ute og leker med A-ball – som kombinerer lek, læring og fysisk aktivitet.

 

Bilde4

Her noen av deltakerne avbildet på toppen av Gråkallen

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.