Meny
Meny

– Jeg er en helt annen person

De to siste ukene i februar ble det utdannet 30 nye sørafrikanske MOT-medarbeidere i Cape Town og 15 i Port Elisabeth.

Det eneste beskrivende ordet for møtet med sørafrikanske MOT-medarbeidere er MAGISK! En ungdomsskolerektor som var med på utdanningen i Cape Town, sa følgende da vi var ferdige;

–  Thank you for bringing this fantastic programme to the youth and children of our country. We desperately need this and we desperately need MOT. At our school we will start implementing MOT immediately and we will make sure that the ownership is strong and that we reach out to all our children.

Port Elizabeth ligger i Eastern Cape og her er det enda tøffere å vokse opp enn i Cape Town. Gjengkriminalitet, skyting og drap er enda mer utstrakt. Et liv er lite verdt og den utryggheten elevene og lærerne lever med er ufattelig. Ikke mindre vanskelig er det å fatte hva også de som vi utdanner som MOT-medarbeidere har opplevd og lever med. Voksne mennesker som er lærere, sosialarbeidere o.l.  Da utdanningssamlingen av de femten MOT-medarbeiderne gikk mot slutten lørdag 27. februar kommer en av deltagerne frem;

–  Jeg vil bare si dere; jeg har mer med meg i min «usynlige» ryggsekk enn det noen sekk kan romme. Jeg har opplevd seksuelt misbrukt, vold, mishandling, mobbing, trakassering, mistet de som har stått meg nærmest… Jeg kan ikke fortelle dere om alt. Jeg viser aldri følelser. Jeg har et skall utenpå. Under disse tre dagene med MOT har jeg for første gang vært meg selv, jeg har turt å vise følelsene mine. Jeg er en helt annen person enn da jeg kom hit den første dagen. Dere har ingen anelse om hva dette har betydd for meg.

MOT South Africa står på egne ben, MOT South Africa har ansatte og medarbeidere som forandrer liv. MOT South Africa skaper robust ungdom som inkluderer alle. MOT South Africa endrer liv.

Er det rart vi er glade og stolte…

Sigrun Vårvik, MOT Global Manager

Sør Afrika 3

Nye medarbeidere på MOT Sør Afrikas utdanningssamling.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging