Meny
Meny

– Du er ingen annens kopi.

Siri framførte sangen "Vance Joy" under konserten på Galterud skole.

Galterud leverte et variert show med et viktig budskap da turneen gjestet skolen på torsdag.

Torsdag møtte vi et energisk publikum på Galterud ungdomsskole i Drammen. I tillegg til alle elevene på skolen var elever 6. og 7.klasse fra Fjell og Skoger skoler inviterte til årets MOT-turne.

Innholdet i dagens program var variert, med blant annet sangen Halleluja av Melissa i 9.klasse til Flash Mob av elever og lærere, musikalinnslag fra musikalen Annie samt en gjesteopptreden fra Aleksander Walmann, tidligere The Voice-deltaker. Sistnevnte syntes det var så gøy å opptre på MOT-turneen at han også ble med da Adrian Jørgensen fremførte Sorry av Justin Bieber.

Anne Marie Bergstrøm, MOT-koordinator på skolen, holdt en appell der hun blant annet snakket om valg og sa: Se for deg at du står i et veikryss og har åtte veier å velge mellom. Hvis du ikke vet hvor du skal spiller det ingen rolle hvilken vei du tar. Hun snakket også om å være seg selv: Husk at du er ingen annens kopi. Hun avsluttet med å si: Mot handler om hvilke broer du ønsker å gå over og ikke å bygge murer. Budskapet gikk inn hos mange og etterpå sa noen av elevene at de var overrasket over at det ikke var en kjedelig tale.

Før konserten ble avsluttet med Mot til å leve-sangen med Adrian og Frida, sang Siri Vance Joy.

Har hatt MOT siden 2009

Galterud ungdomsskole har vært MOT-skole siden 2009, som et resultat av at Gjensidigestiftelsen, som også muliggjør turneen, bidro med midler for å få med flere skoler i MOT. Noen av tilbakemeldingene fra ungdommer på hvordan de har opplevd MOT på skolen har for eksempel vært:

MOT er gøy og inspirerende, det påvirker mye av skolemiljøet på Galterud skole.

Folk stoler mer på seg selv og de har mot til å si nei

Jeg har lært meg å si nei til valg jeg er uenig i

Robust ungdom som inkluderer alle

Skolen har mange fine ungdommer og noen av disse er valgt ut og skolert som Ungdom med MOT. En av disse sa i dag: Jeg ble med i MOT fordi jeg ville hjelpe andre og skape et trygt miljø for alle. Hun er et godt eksempel på kjernen i hva vi ønsker å oppnå med MOT: skape robust ungdom – som inkluderer alle. I følge de voksne på skolen er ungdommene flinke til å være der for andre, og de opplever at ungdommer som ikke nødvendigvis ønsker å snakke med en voksen kommer bruker disse ungdommene til å snakke med. Galterud har også planer om å få barneskoleelevene som skal starte på skolen til høsten til å komme til skolen på besøk og kjøre en MOT-økt for dem for å sikre overgangen til ungdomsskolen.

Etter endt turnedag spiste turneteamet sammen med blant andre rektor Lillian på skolen og hun takket oss for besøket og sa at dette betydde mye for ungdommene og for skolen. Hun sa også at dagens foredrag for personalet på skolen hadde gjort noe med dem og at de skulle ha enda mer fokus på de små tingene i hverdagen som å se hver enkelt elev.

Under følger noen bilder fra dagen:

Alexander Wahlmann og Adrian Jørgensen framførte «Sorry» av Justin Bieber sammen.

 

MOT-koordinator Anne Marie holdt en fin appell for ungdommene.

 

Melissa

Melissa i niende klasse sang «Halleluja» med Kenneth på piano.

 

MOT-sangen

MOT-sangen ble framført av elevene på Galterud.

Følg MOT-turneen på snapchat (mot_norge).

Takk til Gjensidigestiftelsen som gjør MOT-turneen mulig!

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging