Meny
Meny

– Du er ingen annens kopi.

Siri framførte sangen "Vance Joy" under konserten på Galterud skole.

Galterud leverte et variert show med et viktig budskap da turneen gjestet skolen på torsdag.

Torsdag møtte vi et energisk publikum på Galterud ungdomsskole i Drammen. I tillegg til alle elevene på skolen var elever 6. og 7.klasse fra Fjell og Skoger skoler inviterte til årets MOT-turne.

Innholdet i dagens program var variert, med blant annet sangen Halleluja av Melissa i 9.klasse til Flash Mob av elever og lærere, musikalinnslag fra musikalen Annie samt en gjesteopptreden fra Aleksander Walmann, tidligere The Voice-deltaker. Sistnevnte syntes det var så gøy å opptre på MOT-turneen at han også ble med da Adrian Jørgensen fremførte Sorry av Justin Bieber.

Anne Marie Bergstrøm, MOT-koordinator på skolen, holdt en appell der hun blant annet snakket om valg og sa: Se for deg at du står i et veikryss og har åtte veier å velge mellom. Hvis du ikke vet hvor du skal spiller det ingen rolle hvilken vei du tar. Hun snakket også om å være seg selv: Husk at du er ingen annens kopi. Hun avsluttet med å si: Mot handler om hvilke broer du ønsker å gå over og ikke å bygge murer. Budskapet gikk inn hos mange og etterpå sa noen av elevene at de var overrasket over at det ikke var en kjedelig tale.

Før konserten ble avsluttet med Mot til å leve-sangen med Adrian og Frida, sang Siri Vance Joy.

Har hatt MOT siden 2009

Galterud ungdomsskole har vært MOT-skole siden 2009, som et resultat av at Gjensidigestiftelsen, som også muliggjør turneen, bidro med midler for å få med flere skoler i MOT. Noen av tilbakemeldingene fra ungdommer på hvordan de har opplevd MOT på skolen har for eksempel vært:

MOT er gøy og inspirerende, det påvirker mye av skolemiljøet på Galterud skole.

Folk stoler mer på seg selv og de har mot til å si nei

Jeg har lært meg å si nei til valg jeg er uenig i

Robust ungdom som inkluderer alle

Skolen har mange fine ungdommer og noen av disse er valgt ut og skolert som Ungdom med MOT. En av disse sa i dag: Jeg ble med i MOT fordi jeg ville hjelpe andre og skape et trygt miljø for alle. Hun er et godt eksempel på kjernen i hva vi ønsker å oppnå med MOT: skape robust ungdom – som inkluderer alle. I følge de voksne på skolen er ungdommene flinke til å være der for andre, og de opplever at ungdommer som ikke nødvendigvis ønsker å snakke med en voksen kommer bruker disse ungdommene til å snakke med. Galterud har også planer om å få barneskoleelevene som skal starte på skolen til høsten til å komme til skolen på besøk og kjøre en MOT-økt for dem for å sikre overgangen til ungdomsskolen.

Etter endt turnedag spiste turneteamet sammen med blant andre rektor Lillian på skolen og hun takket oss for besøket og sa at dette betydde mye for ungdommene og for skolen. Hun sa også at dagens foredrag for personalet på skolen hadde gjort noe med dem og at de skulle ha enda mer fokus på de små tingene i hverdagen som å se hver enkelt elev.

Under følger noen bilder fra dagen:

Alexander Wahlmann og Adrian Jørgensen framførte «Sorry» av Justin Bieber sammen.

 

MOT-koordinator Anne Marie holdt en fin appell for ungdommene.

 

Melissa

Melissa i niende klasse sang «Halleluja» med Kenneth på piano.

 

MOT-sangen

MOT-sangen ble framført av elevene på Galterud.

Følg MOT-turneen på snapchat (mot_norge).

Takk til Gjensidigestiftelsen som gjør MOT-turneen mulig!

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.