Meny
Meny

– Minner for livet

Det er under en måned til Norges største ungdomsturné igjen dras igang. Vi tok en prat med turnéleder Tore Sandnes om turneen, teamet og gode minner.

Hvordan blir det å dra ut på ny turné?

Vi gleder oss stort til å komme oss ut på veien igjen og treffe fantastiske medarbeidere og ungdommer. Hele turneteamet er veldig klare, nesten overmodne, til å komme i gang og besøke gamle og nye plasser. Dette er det syvende året med MOT-turneen, og vi gleder oss like mye nå som vi har gjort i alle år. Vi har allerede fått mange tilbakemeldinger fra skoler og kommuner som også gleder seg stort til å ta oss imot, så motivasjonen er virkelig på topp!

Hvor lenge skal dere være ute?

Vi starter den 1. mars i Kirkeparken vgs i Moss og har den siste konserten 15. juni på Sverresborg skole i Trondheim. Så det blir, ja, tre og en halv måned.

Hva er det beste med MOT-turneen?

Det som er veldig bra med turneen er at den er sammensatt av tre deler, med årsmøte, foredrag og show. På denne måten får man både et show og en faglig del. Showet blir et naturlig høydepunkt på dagen, og jeg synes det er utrolig inspirerende å få jobbe med alle ungdommer som bidrar til dette. Det er så mange som har jobbet med denne dagen over lengre tid, og det er så gøy å se de stråle under konserten. Flere ganger har jeg fått tilbakemeldinger om at folk husker konsertene vi har hatt for flere år siden. Det har blitt et minne for livet. Så for å svare på spørsmålet, må det være at beste med turneen er at vi skaper minner for livet for veldig mange.

Hva er ditt beste turné-minne?

Det er veldig vanskelig å svare på. Godt spørsmål! Det er så mange minner etter syv år rundt i hele Norges land. Noe jeg har opplevd flere ganger som fester seg som gode minner, er å følge prosessen til mange ungdommer i løpet av selve turnédagen. Hvor flere har vært veldig nervøse i forkant, og se de mestringsfølelsene de har etter showet. De har virkelig vist mot til å leve. Vi har ungdom i sentrum, og de minnene der er noen av de beste.

Hvordan er det å reise med turnéteamet?

Å reise rundt med dette turnéteamet er helt fantastisk. Dette er veldig «motske» mennesker, og vi fungerer kjempegodt sammen. Alle i teamet synes vi har verdens beste jobb når vi får reise rundt og treffe alle herlige medarbeidere rundt om i landet. Det er et godt utgangspunkt når vi skal være så mye sammen.

Har du noen gode historier fra syv år med teamet?

Det var en gang vi skulle ha en tissepause på en bensinstasjon på Dombås, hvor vi glemte igjen gitaristen vår Kristoffer. Kjetil, bussjåføren, hadde ropt «er alle her?» i bussen, og de som var tilstede i bussen ropte jo «ja». Da sto Kristoffer igjen på bensinstasjon uten mobil og med en is i hånda. En halvtime etterpå kom det en taxi forbi bussen oppe på Dovrefjell, og der var Kristoffer.

Da er det bare å ønske god tur!

Takk for det! Vil oppfordre alle til å følge oss på sosiale medier. Spesielt på snapchat (mot_norge) har vi planer om å utfordre turnéteamet på i år, så det er bare å følge med. Også må jeg igjen få takke Gjensidigestiftelsen som gjør MOT-turneen mulig. Vi gleder oss!

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet