Meny
Meny

– Minner for livet

Det er under en måned til Norges største ungdomsturné igjen dras igang. Vi tok en prat med turnéleder Tore Sandnes om turneen, teamet og gode minner.

Hvordan blir det å dra ut på ny turné?

Vi gleder oss stort til å komme oss ut på veien igjen og treffe fantastiske medarbeidere og ungdommer. Hele turneteamet er veldig klare, nesten overmodne, til å komme i gang og besøke gamle og nye plasser. Dette er det syvende året med MOT-turneen, og vi gleder oss like mye nå som vi har gjort i alle år. Vi har allerede fått mange tilbakemeldinger fra skoler og kommuner som også gleder seg stort til å ta oss imot, så motivasjonen er virkelig på topp!

Hvor lenge skal dere være ute?

Vi starter den 1. mars i Kirkeparken vgs i Moss og har den siste konserten 15. juni på Sverresborg skole i Trondheim. Så det blir, ja, tre og en halv måned.

Hva er det beste med MOT-turneen?

Det som er veldig bra med turneen er at den er sammensatt av tre deler, med årsmøte, foredrag og show. På denne måten får man både et show og en faglig del. Showet blir et naturlig høydepunkt på dagen, og jeg synes det er utrolig inspirerende å få jobbe med alle ungdommer som bidrar til dette. Det er så mange som har jobbet med denne dagen over lengre tid, og det er så gøy å se de stråle under konserten. Flere ganger har jeg fått tilbakemeldinger om at folk husker konsertene vi har hatt for flere år siden. Det har blitt et minne for livet. Så for å svare på spørsmålet, må det være at beste med turneen er at vi skaper minner for livet for veldig mange.

Hva er ditt beste turné-minne?

Det er veldig vanskelig å svare på. Godt spørsmål! Det er så mange minner etter syv år rundt i hele Norges land. Noe jeg har opplevd flere ganger som fester seg som gode minner, er å følge prosessen til mange ungdommer i løpet av selve turnédagen. Hvor flere har vært veldig nervøse i forkant, og se de mestringsfølelsene de har etter showet. De har virkelig vist mot til å leve. Vi har ungdom i sentrum, og de minnene der er noen av de beste.

Hvordan er det å reise med turnéteamet?

Å reise rundt med dette turnéteamet er helt fantastisk. Dette er veldig «motske» mennesker, og vi fungerer kjempegodt sammen. Alle i teamet synes vi har verdens beste jobb når vi får reise rundt og treffe alle herlige medarbeidere rundt om i landet. Det er et godt utgangspunkt når vi skal være så mye sammen.

Har du noen gode historier fra syv år med teamet?

Det var en gang vi skulle ha en tissepause på en bensinstasjon på Dombås, hvor vi glemte igjen gitaristen vår Kristoffer. Kjetil, bussjåføren, hadde ropt «er alle her?» i bussen, og de som var tilstede i bussen ropte jo «ja». Da sto Kristoffer igjen på bensinstasjon uten mobil og med en is i hånda. En halvtime etterpå kom det en taxi forbi bussen oppe på Dovrefjell, og der var Kristoffer.

Da er det bare å ønske god tur!

Takk for det! Vil oppfordre alle til å følge oss på sosiale medier. Spesielt på snapchat (mot_norge) har vi planer om å utfordre turnéteamet på i år, så det er bare å følge med. Også må jeg igjen få takke Gjensidigestiftelsen som gjør MOT-turneen mulig. Vi gleder oss!

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.