Meny
Meny

Stortinget med rekordsatsing på MOT

På bildet: Svein Harberg fra Høyre, MOT-informatør Lasse Torkildsen og stifter Dag Otto Lauritzen. Foto: Even Holand/Agderposten

– Dette er en meget stor anerkjennelse til MOT, sier leder for MOT Norge Marte Wivestad.

Det ble ved vedtagelsen av statsbudsjettet for 2016 klart at MOT får bevilget to millioner kroner over statsbudsjettet.  Dette er ikke bare et utrolig viktig bidrag økonomisk for MOT, det er også en stor anerkjennelse til MOTs ildsjeler og det arbeid som legges ned over hele landet.

Økt anerkjennelse

Stortingspolitikerne Frank Jenssen og Svein Harberg, begge fra Høyre, har kjempet for at MOT skal få de midlene som trengs for å fortsette arbeidet for varmere og tryggere samfunn.

– MOT er en viktig organisasjon som skaper bedre liv for ungdom lokalt. Tidligere har de måttet søke om midler til konkrete prosjekter, men nå får de en garantert sum i bunn, sier Frank Jenssen.

Svein Harberg innførte MOT i Grimstad under sin tid som ordfører i kommunen. Harberg er i dag leder av Stortingets familie- og kulturkomite.

– Dette er svært viktig, ikke bare fordi det gir MOT ekstra ressurser og bedre forutsigbarhet, men det gir også økt anerkjennelse, sier Harberg.

Vil nå flere ungdommer

Marte Wivestad, leder i MOT Norge, forteller at millionstøtten vil føre til at MOT kan sette seg mål om å nå ut til enda flere ungdommer.

– I dag er vi representert på 270 skoler og 67.500 elever over hele landet. I 2016 er målet å nå ut til 20 nye skoler, sier hun.

Hun forteller at pengene også vil styrke organisasjonens kvalitet. Wivestad ønsker å trekke frem Svein Harberg og Frank Jenssens uvurderlige innsats for MOT.

– Vi hadde aldri fått disse pengene uten Harberg og Frank Jenssen. De er blant våre største støttespillere. Uten deres innsats ville det ha vært mye vanskeligere å få de 4,5 millionene vi i 2015 fikk i offentlige tilskudd, sier hun.

frankjensen

På bildet: Stifter Dag Otto Lauritzen, MOTs gründer Atle Vårvik, stortingsrepresentant Frank Jenssen (H), leder MOT Norge Marte Wivestad og MOTs kommunikasjonsansvarlig Linn Bauck. (Foto: Thomas Sakshaug/Høyre)

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging