Meny
Meny

Stortinget med rekordsatsing på MOT

På bildet: Svein Harberg fra Høyre, MOT-informatør Lasse Torkildsen og stifter Dag Otto Lauritzen. Foto: Even Holand/Agderposten

– Dette er en meget stor anerkjennelse til MOT, sier leder for MOT Norge Marte Wivestad.

Det ble ved vedtagelsen av statsbudsjettet for 2016 klart at MOT får bevilget to millioner kroner over statsbudsjettet.  Dette er ikke bare et utrolig viktig bidrag økonomisk for MOT, det er også en stor anerkjennelse til MOTs ildsjeler og det arbeid som legges ned over hele landet.

Økt anerkjennelse

Stortingspolitikerne Frank Jenssen og Svein Harberg, begge fra Høyre, har kjempet for at MOT skal få de midlene som trengs for å fortsette arbeidet for varmere og tryggere samfunn.

– MOT er en viktig organisasjon som skaper bedre liv for ungdom lokalt. Tidligere har de måttet søke om midler til konkrete prosjekter, men nå får de en garantert sum i bunn, sier Frank Jenssen.

Svein Harberg innførte MOT i Grimstad under sin tid som ordfører i kommunen. Harberg er i dag leder av Stortingets familie- og kulturkomite.

– Dette er svært viktig, ikke bare fordi det gir MOT ekstra ressurser og bedre forutsigbarhet, men det gir også økt anerkjennelse, sier Harberg.

Vil nå flere ungdommer

Marte Wivestad, leder i MOT Norge, forteller at millionstøtten vil føre til at MOT kan sette seg mål om å nå ut til enda flere ungdommer.

– I dag er vi representert på 270 skoler og 67.500 elever over hele landet. I 2016 er målet å nå ut til 20 nye skoler, sier hun.

Hun forteller at pengene også vil styrke organisasjonens kvalitet. Wivestad ønsker å trekke frem Svein Harberg og Frank Jenssens uvurderlige innsats for MOT.

– Vi hadde aldri fått disse pengene uten Harberg og Frank Jenssen. De er blant våre største støttespillere. Uten deres innsats ville det ha vært mye vanskeligere å få de 4,5 millionene vi i 2015 fikk i offentlige tilskudd, sier hun.

frankjensen

På bildet: Stifter Dag Otto Lauritzen, MOTs gründer Atle Vårvik, stortingsrepresentant Frank Jenssen (H), leder MOT Norge Marte Wivestad og MOTs kommunikasjonsansvarlig Linn Bauck. (Foto: Thomas Sakshaug/Høyre)

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.