Meny
Meny

Vår alles helt, Stein

Onsdag forrige uke ble Stein Bratseth hedret som norsk hverdagshelt.

Hver dag gjør helt vanlige personer en helteinnsats for andre medmennesker. Noen av disse ble forrige uke satt pris på under prisutdelingen, «Norske helter». Den ble sendt på TVNorge, og er et samarbeid mellom VG, Gjensidige stiftelsen og TVNorge.
«Ingen er bare det du ser»
Inspirerende historier fra hele landet har blitt delt gjennom høsten, for å bidra til at menneskene bak historiene får den oppmerksomheten de fortjener.

En av disse var Stein Bratseth. Han har jobbet i politiet i 35 år, og har viet en stor del av livet til å hjelpe ungdom. Han har levd etter «ingen er bare det du ser». Han har gjennom jobben sin blitt kjent med flere unge som har havnet på skråplanet – og han har flere ganger tatt med seg ungdommene hjem.

Medmenneske-prisen
Han har vært en trygghetsperson for mange gjennom flere år, og døren hans er alltid åpen. Idag er Stein ansatt hos MOT, og for han ligger det helt naturlig å strekke seg litt ekstra for å kunne hjelpe andre. Dermed var det vell også helt naturlig å dele ut årets Medmenneske-pris til Stein Bratseth.

– For det første er jeg veldig ydmyk i forhold til en slik utdeling, men føler at jeg tar den imot på vegne av mange i politiet, sykepleiere, lærere med flere, som hver eneste dag gjør en innsats utover det som står i stillingsinstruksen. Det samme gjelder mange frivillige organisasjoner som MOT, Kirkens bymisjon med flere. For meg gir det også et godt signal om at den ene som bryr seg, kan være av uvurdelig betydning.

Sterkt program
Leder for MOT Norge, Marte Wivestad synes det var sterkt å se programmet med så mange mennesker som utgjør en så stor forskjell for andre.

– Det er mennesker som er den éne, for veldig mange. Disse menneskene gjør verden til en bedre plass å være og jeg blir rørt av måten alle gir av seg selv på, for å gjøre andres liv bedre. Jeg kjenner en enorm stolthelt av å jobbe sammen med en kollega som har fått medmenneske-prisen og vi gratulerer så mye.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging