Meny
Meny

– Vi kan gjøre en forskjell

Spillergruppen i Ålesund FK har nominert Peter Orry Larsson som sin representant til MOT-prisen for 2015.

Ålesundspilleren er tredje spiller ut i presentasjonen av årets nominerte til MOT-prisen.

Dette sier klubben i sin nominasjon:

«Aalesunds FK nominerer Peter Orry Larsen fordi han er en fotballspiller som byr på seg selv både på og utenfor banen. Han er alltid positiv, seriøs og utviser sunne holdninger. Han studerer medisin ved siden av å være fotballspiller, og er en forbilledlig kar som viser vei for mange unge. Peter stiller alltid opp på prosjekter rettet mot barn-og unge. Rett og slett en meget oppegående fyr og et flott forbilde for klubben og for tippeligaen.»

Larsen selv er ydmyk og glad for å bli nominert til prisen:

1. Hva tenker du om å bli nominert til MOT-prisen?

– Det er veldig gøy og anerkjennende, både for meg og for AaFK. MOT står sterkt i folks bevissthet i Norge, og at andre liker hva jeg står for og hvordan jeg oppfører meg synes jeg er kjekt.

2. Hvorfor er gode forbilder viktig?

– De unge trenger noen å se opp til, og de trenger standarder for hvordan man oppfører seg. Å ha noe og noen å strekke seg etter betyr mye for de unges utvikling og deres evne til å gjøre de rette valgene.

3. Hva er MOT for deg? 

– MOT sine verdier er veldig samkjørt med mine verdier. Inkludering, respekt og det å bry seg om andre er rettesnorer som er godt å ha som ballast i det daglige livet, og noe jeg er veldig bevisst på.

4. Hvorfor er det viktig at dere som fotballspillere fronter MOT?

– At vi som fotballspillere fronter MOT er viktig først og fremst fordi vi som rollemodeller er med på å spre viktige verdier videre til de unge. Vi kan gjøre en forskjell og fronter man MOT blir man et godt forbilde. Det er godt å vite.

 

Påvirker ungdom 

Ambassadøransvarlig i MOT, Ingrid Ness Rolland påpeker viktigheten av å være bevisst sin rolle som forbilde som fotballspiller.

– Fotballspillere er forbilder for mange, og i MOT vet vi at de påvirker ungdom. Vi ønsker at enda flere fotballspillere skal være bevisste forbilder. Den som vinner årets MOT-pris skal ha vært forbilde på det å bry seg – og vi gleder oss til å se hvem som vinner, sier Rolland.

NISO AWARDS 

MOT-prisen deles ut i forbindelse med NISO AWARDS i Oslo søndag 22.november. Det er spillerne i tippeligaen som stemmer fram den de mener fortjener å vinne denne prisen.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet