Meny
Meny

– Tør å lev ut drømmen din

Spillergruppen i Rosenborg BK har nominert Jonas Svensson som sin representant til MOT-prisen for 2015.

Rosenborgspilleren er femte spiller ut i presentasjonen av årets nominerte til MOT-prisen.

Dette sier klubben i sin nominasjon:

«Rosenborg nominerer Jonas Svensson fordi han alltid framstår som en ansvarsfull spiller, har omsorg for andre, viser alltid 100 % innsats på kamper og i trening. For Jonas er laget alltid det viktigste, ikke egne prestasjoner. Jonas er svært ydmyk og lærevillig, og dette har bragt ham til å være en bærebjelke i Rosenborg til tross for sin unge alder. Og etter landskamper på alle aldersbestemte nivå ble han nå i høst tatt ut i sin første A-lagstropp.» 

Den nybakte seriemesteren som også ble nominert til MOT-prisen ifjor, satte nok en gang utrolig pris på utmerkelsen.

Hva tenker du om å bli nominert til MOT-prisen? 

– Det er en veldig prestisjefull nominasjon, for jeg bruker sinnsykt mye tid med disse guttene hver eneste dag, og det at de velger meg ut flere ganger viser jo at jeg har gjort noe riktig. Jeg prøver jo å være meg selv hele tiden, og det funker da tydeligvis bra.

Hvorfor er gode forbilder viktig? 

– Det er viktig fordi at barn og unge ofte gjør det som de eldre gjør. Dette vet jeg alt om selv. Så sykt påvirket man blir av dem man ser opp til. Derfor har vi en fin påvirkningskraft ovenfor mange, der vi kan gjøre en forskjell.

Hva er MOT for deg? 

– I dag handler det mye om det å ha mot til å leve. Det å tørre å leve ut drømmen sin. Være litt annerledes, og stake ut sin egen kurs. Dette livet her er jo litt spesielt, for man kan ikke være med på alt. Da er det viktig å ha mot, og gå andre veier enn kompisene sine.

Hvorfor er det viktig at dere som forballspillere fronter MOT?

– Siden vi har ganske stor påvirkningskraft er det fint å ha MOT på drakta. Folk legger jo merke til MOT-merket, og tenker at vi har gode holdninger. Så på drakta står det jo sånn «Jonas Svensson viser MOT» og det er kult! I tillegg synes jeg det er fint at RBK er et MOT-lag som viser samfunnsengasjement. Det at klubben er noe mer enn bare et fotballag, vi bryr oss om det utenfor også.

Påvirker ungdom 

Ambassadøransvarlig i MOT, Ingrid Ness Rolland påpeker viktigheten av å være bevisst sin rolle som forbilde som fotballspiller.

– Fotballspillere er forbilder for mange, og i MOT vet vi at de påvirker ungdom. Vi ønsker at enda flere fotballspillere skal være bevisste forbilder. Den som vinner årets MOT-pris skal ha vært forbilde på det å bry seg – og vi gleder oss til å se hvem som vinner, sier Rolland.

NISO AWARDS 

MOT-prisen deles ut i forbindelse med NISO AWARDS i Oslo søndag 22.november. Det er spillerne i tippeligaen som stemmer fram den de mener fortjener å vinne denne prisen.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet