Meny
Meny

– MOT setter lys på det viktige, og det som folk trenger å høre.

Spillergruppen i Molde FK har nominert Mushaga Bakenga som sin representant til MOT-prisen for 2015.

Moldespilleren er andre spiller ut i presentasjonen av årets nominerte til MOT-prisen.

Dette sier klubben i sin nominasjon:

«Molde FK nominerer Mushaga Bakenga fordi han er et forbilde og en flott ambassadør for klubben. Han tar kloke valg, er alltid positiv og omtenksom overfor menneskene rundt seg. Spillegruppa utpekte Mushaga som en soleklar kandidat til denne prisen fra Molde FK. Han tar kloke valg også med tanke på framtiden, og har begynt å studere Sport Management på Høgskolen i Molde. Selv om han har vært skadet store deler av sesongen har han hele tiden stilt opp for klubben, vist en positiv innstilling, og en enorm stå på-vilje. Selv om han har det tungt, så tenker han at det alltid er noen som har det verre. Et modig forbilde.»

Selv sier Mushaga Bakenga dette om nomineringen:

Hva tenker du om å bli nominert til MOT-prisen? 

– Dette var moro, og en fin overraskelse å få. Da har man i alle fall gjort noe bra dette året. Det viser at det hjelper å være seg selv. Det er noe som alltid har vært veldig viktig for meg. Jeg tenker at uansett hvor jeg er så skal jeg være meg selv 100 prosent. Å bli nominert til MOT-prisen fra klubben gir en «boost» til å fortsette. Men det gir jo et ansvar også da. Om å fortsette å være en bra fyr.

Hvorfor er gode forbilder viktig? 

– Gode forbilder blir viktigere og viktigere med årene. Spesielt med tanke på sosiale medier sin inntreden har dette blitt enda viktigere. Barna ønsker å være som forbildene sine, ha de samme skoene. Jeg synes vi er flink på det her i Norge, at fotballspillere faktisk er opptatt av å være gode forbilder. For min del har jeg først og fremst fokus på at jeg ønsker å være et forbilde for søsknene og søskenbarna mine. Jeg vil sette er godt eksempel for dem. Men det er ikke bare fotballspillere som er viktige forbilder. Det samme gjelder foreldre, lærer og klassekamerater.

Hva er MOT for deg? 

– MOT for meg er en organisasjon som man virkelig trenger! Det har jeg tenkt fra starten av, helt siden jeg møtte MOT for første gang da jeg spilte i Rosenborg. MOT setter lys på det viktige, og det som folk trenger å høre. Spesielt det å vise at man bryr seg, og bevisstgjøre folk om at ikke alle har det bra bak muren.

Hvorfor er det viktig at dere som forballspillere fronter MOT? 

– Som fotballspillere er vi forbilder. Folk prøver å være oss, går vi med rosa sko og rosa strømper er det mange som vil ha det. Hvis vi viser respekt så vil de gjøre det samme. Derfor er det viktig at vi som fotballspillere tar ansvar, vi kan ikke bare gå rundt og tenke på oss selv.

Påvirker ungdom 

– Fotballspillere er forbilder for mange, og i MOT vet vi at de påvirker ungdom. Vi ønsker at enda flere fotballspillere skal være bevisste forbilder. Den som vinner årets MOT-pris skal ha vært forbilde på det å bry seg – og vi gleder oss til å se hvem som vinner, sier ambassadøransvarlig i MOT Ingrid Ness Rolland.

NISO AWARDS 

MOT-prisen deles ut i forbindelse med NISO AWARDS i Oslo søndag 22.november. Det er spillerne i tippeligaen som stemmer fram den de mener fortjener å vinne denne prisen.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.