Meny
Meny

– MOT setter lys på det viktige, og det som folk trenger å høre.

Spillergruppen i Molde FK har nominert Mushaga Bakenga som sin representant til MOT-prisen for 2015.

Moldespilleren er andre spiller ut i presentasjonen av årets nominerte til MOT-prisen.

Dette sier klubben i sin nominasjon:

«Molde FK nominerer Mushaga Bakenga fordi han er et forbilde og en flott ambassadør for klubben. Han tar kloke valg, er alltid positiv og omtenksom overfor menneskene rundt seg. Spillegruppa utpekte Mushaga som en soleklar kandidat til denne prisen fra Molde FK. Han tar kloke valg også med tanke på framtiden, og har begynt å studere Sport Management på Høgskolen i Molde. Selv om han har vært skadet store deler av sesongen har han hele tiden stilt opp for klubben, vist en positiv innstilling, og en enorm stå på-vilje. Selv om han har det tungt, så tenker han at det alltid er noen som har det verre. Et modig forbilde.»

Selv sier Mushaga Bakenga dette om nomineringen:

Hva tenker du om å bli nominert til MOT-prisen? 

– Dette var moro, og en fin overraskelse å få. Da har man i alle fall gjort noe bra dette året. Det viser at det hjelper å være seg selv. Det er noe som alltid har vært veldig viktig for meg. Jeg tenker at uansett hvor jeg er så skal jeg være meg selv 100 prosent. Å bli nominert til MOT-prisen fra klubben gir en «boost» til å fortsette. Men det gir jo et ansvar også da. Om å fortsette å være en bra fyr.

Hvorfor er gode forbilder viktig? 

– Gode forbilder blir viktigere og viktigere med årene. Spesielt med tanke på sosiale medier sin inntreden har dette blitt enda viktigere. Barna ønsker å være som forbildene sine, ha de samme skoene. Jeg synes vi er flink på det her i Norge, at fotballspillere faktisk er opptatt av å være gode forbilder. For min del har jeg først og fremst fokus på at jeg ønsker å være et forbilde for søsknene og søskenbarna mine. Jeg vil sette er godt eksempel for dem. Men det er ikke bare fotballspillere som er viktige forbilder. Det samme gjelder foreldre, lærer og klassekamerater.

Hva er MOT for deg? 

– MOT for meg er en organisasjon som man virkelig trenger! Det har jeg tenkt fra starten av, helt siden jeg møtte MOT for første gang da jeg spilte i Rosenborg. MOT setter lys på det viktige, og det som folk trenger å høre. Spesielt det å vise at man bryr seg, og bevisstgjøre folk om at ikke alle har det bra bak muren.

Hvorfor er det viktig at dere som forballspillere fronter MOT? 

– Som fotballspillere er vi forbilder. Folk prøver å være oss, går vi med rosa sko og rosa strømper er det mange som vil ha det. Hvis vi viser respekt så vil de gjøre det samme. Derfor er det viktig at vi som fotballspillere tar ansvar, vi kan ikke bare gå rundt og tenke på oss selv.

Påvirker ungdom 

– Fotballspillere er forbilder for mange, og i MOT vet vi at de påvirker ungdom. Vi ønsker at enda flere fotballspillere skal være bevisste forbilder. Den som vinner årets MOT-pris skal ha vært forbilde på det å bry seg – og vi gleder oss til å se hvem som vinner, sier ambassadøransvarlig i MOT Ingrid Ness Rolland.

NISO AWARDS 

MOT-prisen deles ut i forbindelse med NISO AWARDS i Oslo søndag 22.november. Det er spillerne i tippeligaen som stemmer fram den de mener fortjener å vinne denne prisen.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet