Meny
Meny

– Fint hvis vi kan bidra til at folk får en bedre hverdag

Spillergruppen i Stabæk fotball har nominert Morten Skjønsberg som sin representant til MOT-prisen for 2015.

Stabækspilleren er siste spiller ut i presentasjonen av årets nominerte til MOT-prisen.

Dette sier klubben i sin nominasjon:

«Stabæk nominerer Morten Skjønsberg fordi har ledet laget sitt på beste vis gjennom en fantastisk sesong. Han skaper samhold og trygghet blant spillere fra mange nasjoner, og er en fantastisk ambassadør for Stabæk spesielt og fotball generelt. I tillegg har han et ustoppelig samfunnsengasjement, og er en pådriver for klubbens arbeid rettet mot barn, unge og vanskeligstilte – Morten tar gjerne initiativ og stiller seg alltid til disposisjon. Han er et flott forbilde for små og store, og en helstøpt kaptein både på og utenfor banen.»

1. Hva tenker du om å bli nominert til MOT-prisen?

– Jeg er veldig glad for å bli nominert. Vi er en fin gjeng i Stabæk nå, med hyggelige folk og god stemning. Det er gøy. Jeg prøver å være hyggelig med folk. Det tror jeg må være grunnen til at jeg ble nominert fra klubben sin side.

2. Hvorfor er gode forbilder viktig? 

– Vi vet at det er en del unge som vil bli fotballspillere og som ser opp til oss. Derfor er det veldig viktig at vi oppfører oss på en allright måte. Det er også viktig i gruppa og for hvordan vi trives der. Når vi er flinke til å inkludere hverandre og hjelpe hverandre så blir det bedre stemning og mer trygghet. Da spiller vi også bedre. Sånn sett er det å være gode forbilder både viktig for oss internt på laget og hvordan vi framstår som klubb utad.

3. Hva er MOT for deg, og hvorfor er det viktig at dere som fotballspillere fronter MOT?

– Som klubb har vi vært med i MOT i mange år, og som spiller har jeg engasjert meg i den jobben som de gjør. MOT gjør en kjempegod jobb inn mot unge og deres oppvekstsvilkår. Det er hyggelig når de er på besøk for å snakke om MOTs holdninger og verdier, samt bevisstgjør oss spillere rundt vår rolle som forbilder. Det er fint hvis vi kan bidra til at folk får en bedre hverdag. Både på skolen og i fotballhverdagen.

Påvirker ungdom 

Ambassadøransvarlig i MOT, Ingrid Ness Rolland påpeker viktigheten av å være bevisst sin rolle som forbilde som fotballspiller.

– Fotballspillere er forbilder for mange, og i MOT vet vi at de påvirker ungdom. Vi ønsker at enda flere fotballspillere skal være bevisste forbilder. Den som vinner årets MOT-pris skal ha vært forbilde på det å bry seg – og vi gleder oss til å se hvem som vinner, sier Rolland.

NISO AWARDS 

MOT-prisen deles ut i forbindelse med NISO AWARDS i Oslo søndag 22.november. Det er spillerne i tippeligaen som stemmer fram den de mener fortjener å vinne denne prisen.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet