Meny
Meny

– Det er viktig for meg å være inkluderende

Spillergruppen i Lillestrøm SK har nominert Erling Knudtzon som sin representant til MOT-prisen for 2015.

Lillestrømspilleren er fjerde spiller ut i presentasjonen av årets nominerte til MOT-prisen.

Dette sier klubben i sin nominasjon:

«Lillestrøm SK nominerer Erling Knudtzon fordi han er en rollemodell både på og utenfor fotballbanen. Han tar ansvar og gir 100% både i kamp, på trening og i hverdagen. Han takler både medgang og motgang like profesjonelt og er seriøs i alt han gjør. Han har utviklet seg til å bli en lederskikkelse i spillergruppen, og ble i år valgt til visekaptein på laget. Erling sier sjelden nei, og stiller alltid opp for andre. Han er bevisst på at livet er mer enn fotball, og har fullført en økonomiutdannelse ved siden av jobben som fotballspiller.» 

Selv sier Knudtzon dette om nomineringen:

1. Hva tenker du om å bli nominert til MOT-prisen?

– Det er en ære å bli nominert til MOT-prisen. Det er viktig for meg å være inkluderende og at nye spillere føler seg velkomne. Jeg husker hvor viktig det var for meg som ny spiller både i Lillestrøm SK og da jeg spilte i Ullern. Når man er ung så er det ikke så lett å komme inn i gruppa, men hvis det da bare kommer en og prater med deg så gjør det at overgangen går lettere. Da kan man raskere være seg selv, og når man er det så slipper man seg også mer løs på trening. Det er sånn jeg ønsker å være. Jeg har lyst å komme overens med alle.

2. Hvorfor er gode forbilder viktig?

– Det er viktig fordi man har en status utad, representerer klubben og møter mennesker. Som forbilder har vi muligheten til å påvirke noen og da er det viktig å være imøtekommende. Hvis man ser noen som er utafor skal man prøve å få de med. Man påvirker andre, og hvis man kan gjøre det positivt så betyr det mye. Det å ta vare på noen i garderoben kommer naturlig, men man tenker mer over det når man er i settinger med barn og unge.

3. Hva er MOT for deg? 

– For meg er MOT det å ta egne valg og å være seg selv. Uansett om press utenfra kan si noe annet; ta den interne konflikten med deg selv og gjør det som er riktig for deg tilslutt. Det krever mot.

4. Hvorfor er det viktig at dere som fotballspillere fronter MOT?

– Som fotballspillere er vi forbilder. MOT er en viktig organisasjon, som gjør mye bra gjennom blant annet skolebesøk hos barn og unge. Dette arbeidet kan vi være med å forsterke. Det blir noe annet at Frode Kippe snakker om verdier for ungdom enn at andre gjør det. Vi kommer med et annet perspektiv på ting og en annen påvirkningskraft. Jeg liker ikke at folk er et utafor, og det kan jeg være med å påvirke i møte med barn og unge.

Påvirker ungdom 

Ambassadøransvarlig i MOT, Ingrid Ness Rolland påpeker viktigheten av å være bevisst sin rolle som forbilde som fotballspiller.

– Fotballspillere er forbilder for mange, og i MOT vet vi at de påvirker ungdom. Vi ønsker at enda flere fotballspillere skal være bevisste forbilder. Den som vinner årets MOT-pris skal ha vært forbilde på det å bry seg – og vi gleder oss til å se hvem som vinner, sier Rolland.

NISO AWARDS 

MOT-prisen deles ut i forbindelse med NISO AWARDS i Oslo søndag 22.november. Det er spillerne i tippeligaen som stemmer fram den de mener fortjener å vinne denne prisen.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet