Meny
Meny

– Det er viktig for meg å være inkluderende

Spillergruppen i Lillestrøm SK har nominert Erling Knudtzon som sin representant til MOT-prisen for 2015.

Lillestrømspilleren er fjerde spiller ut i presentasjonen av årets nominerte til MOT-prisen.

Dette sier klubben i sin nominasjon:

«Lillestrøm SK nominerer Erling Knudtzon fordi han er en rollemodell både på og utenfor fotballbanen. Han tar ansvar og gir 100% både i kamp, på trening og i hverdagen. Han takler både medgang og motgang like profesjonelt og er seriøs i alt han gjør. Han har utviklet seg til å bli en lederskikkelse i spillergruppen, og ble i år valgt til visekaptein på laget. Erling sier sjelden nei, og stiller alltid opp for andre. Han er bevisst på at livet er mer enn fotball, og har fullført en økonomiutdannelse ved siden av jobben som fotballspiller.» 

Selv sier Knudtzon dette om nomineringen:

1. Hva tenker du om å bli nominert til MOT-prisen?

– Det er en ære å bli nominert til MOT-prisen. Det er viktig for meg å være inkluderende og at nye spillere føler seg velkomne. Jeg husker hvor viktig det var for meg som ny spiller både i Lillestrøm SK og da jeg spilte i Ullern. Når man er ung så er det ikke så lett å komme inn i gruppa, men hvis det da bare kommer en og prater med deg så gjør det at overgangen går lettere. Da kan man raskere være seg selv, og når man er det så slipper man seg også mer løs på trening. Det er sånn jeg ønsker å være. Jeg har lyst å komme overens med alle.

2. Hvorfor er gode forbilder viktig?

– Det er viktig fordi man har en status utad, representerer klubben og møter mennesker. Som forbilder har vi muligheten til å påvirke noen og da er det viktig å være imøtekommende. Hvis man ser noen som er utafor skal man prøve å få de med. Man påvirker andre, og hvis man kan gjøre det positivt så betyr det mye. Det å ta vare på noen i garderoben kommer naturlig, men man tenker mer over det når man er i settinger med barn og unge.

3. Hva er MOT for deg? 

– For meg er MOT det å ta egne valg og å være seg selv. Uansett om press utenfra kan si noe annet; ta den interne konflikten med deg selv og gjør det som er riktig for deg tilslutt. Det krever mot.

4. Hvorfor er det viktig at dere som fotballspillere fronter MOT?

– Som fotballspillere er vi forbilder. MOT er en viktig organisasjon, som gjør mye bra gjennom blant annet skolebesøk hos barn og unge. Dette arbeidet kan vi være med å forsterke. Det blir noe annet at Frode Kippe snakker om verdier for ungdom enn at andre gjør det. Vi kommer med et annet perspektiv på ting og en annen påvirkningskraft. Jeg liker ikke at folk er et utafor, og det kan jeg være med å påvirke i møte med barn og unge.

Påvirker ungdom 

Ambassadøransvarlig i MOT, Ingrid Ness Rolland påpeker viktigheten av å være bevisst sin rolle som forbilde som fotballspiller.

– Fotballspillere er forbilder for mange, og i MOT vet vi at de påvirker ungdom. Vi ønsker at enda flere fotballspillere skal være bevisste forbilder. Den som vinner årets MOT-pris skal ha vært forbilde på det å bry seg – og vi gleder oss til å se hvem som vinner, sier Rolland.

NISO AWARDS 

MOT-prisen deles ut i forbindelse med NISO AWARDS i Oslo søndag 22.november. Det er spillerne i tippeligaen som stemmer fram den de mener fortjener å vinne denne prisen.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.