Meny
Meny

Mestringsdag i jentenes tegn i Surnadal!

Imponerende turnoppvisning av Mali

Det ble en flott Mestringsdag i Surnadal forrige uke. 

Dagen startet med at alle elevene deltok i ”Skoleløpet” som er en skoleaksjon som arrangeres i samarbeid med med FORUT. Fokus for løpet er å rette søkelyset på jenters rett til utdanning. Les mer om FORUT her. Elevene samlet inn over 9.000,- til dette prosjektet på Mestringsdagen!

Etter deilig skolelunsj var det tid for Mestringsshow i skolens kantine, og det var Knut Arne som åpnet showet med en nydelig versjon av ”MOT-sangen” på althorn.Han loset oss også trygt gjennom programmet sammen med Elida og Vilde som medkonferansierer.

Flåklypa på trombone

Så var det duket for Mestringsungdom Thea. Hun hadde med seg sin trombone på scenen og fremførte mesterlig to stykker; ”Vårsøg” og ”Flåklypa” til stor jubel fra publikum.

Neste nummer krevde at publikum reiste seg og snudde seg mot andre siden av kantina. Der hadde hele 9.trinn stilt opp og sang MOT-sangen. En utrolig flott prestasjon!

Rektors appell, turn og skuespill 

Publikum snudde seg så mot scenen igjen hvor Ine og Per Emil fremførte ”Some die young” på en måte som ga gåsehud x 100 før rektor Norvald overtok mikrofonen og snakket om hvor sammenfallende skolens og MOTs verdier var og hvor stolt skolen er over å være en MOT-skole.

Etterpå fikk vi et møte med Mali som viste store turnkunstner som kunne ta pusten fra alle og enhver. Snakk om kroppsbeherskelse! Videre fulgte et herlig skuespill med Lars og Erik i spissen.

Taekwondo 

Så var det tid for en utrolig stilig og flott Taekwon-dooppvisning av Ane, Ingrid, Xinui, Ellinor, Maren, Kari og Daphne. Disse 9.trinnjentene ga en oppvisning som var bare imponerende!

Gunn Astrid tok mikrofonen og sang nydelig mens Ine, Mira, Gunn Mari, Ida KT, Ida R, Kristin, Solveig og Else danset nydelig og flott til.

Skoleløp 

Laila som har ansvaret for gruppa som heter ”innsats for andre” kom og fortalte litt om skoleløpsprosjektet de hadde vært med på tidligere på dagen og ga fortjent honnør til de ungdommene som hadde tatt på seg ansvaret med å arrangere løpet. Hanna kom så og fortalte hvor mye de hadde fått samlet inn og hvem som hadde vunnet basketkonkuransen med 9 kurvtreff på 1 minutt!

Neste siste innslag var mestringsungdom The med sin trombone igjen og denne gangen spilte hun en nydelig versjon av ”My heart will go on”, før  hele 8.trinn helt til slutt sang  ”MOT til å leve” og det ble en flott avslutning på et flott og variert Mestringsshow.

Tusen takk til Surnadal ungdomsskule for en kjempedag med jenter litt ekstra i fokus denne dagen!

Aktivitetsdag med "Skoleløpet". En slags natursti der de samlet inn penger til jenters skolegang i utviklingsland

Aktivitetsdag med «Skoleløpet». En slags natursti der de samlet inn penger til jenters skolegang i utviklingsland.

UMMer Knut Arne åpnet dagens show med en fantastisk versjon av MOT-sangen

UMMer Knut Arne åpnet dagens show med en fantastisk versjon av MOT-sangen

B-T og Mestringsungdom Thea

B-T og Mestringsungdom Thea

Thea i aksjon på trombone. Fantastisk fremføring av Vårsøg

Thea i aksjon på trombone. Fantastisk fremføring av Vårsøg

Hele 9. trinn sang MOT-sangen

Hele 9. trinn sang MOT-sangen

Ine og Per Emil med Some die young.

Ine og Per Emil med «Some die young.»

Rektor Norvald med en herlig MOT-appell

Rektor Norvald med en herlig MOT-appell

Utrolig flott skuespill.

Utrolig flott skuespill.

Taekwondo-oppvisning

Taekwondo-oppvisning.

Dansenummer med elever fra 8. trinn

Dansenummer med elever fra 8. trinn

8. trinn med MOT til å leve-sangen

8. trinn med MOT til å leve-sangen

Ungdom med MOT, Vilde, Elida og Knut Arne var dyktige konferansierer - mens mestringsungdom Thea imponerte stort på trombone

Ungdom med MOT, Vilde, Elida og Knut Arne var dyktige konferansierer – mens mestringsungdom Thea imponerte stort på trombone

 

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.