Meny
Meny

Mestringsdag i jentenes tegn i Surnadal!

Imponerende turnoppvisning av Mali

Det ble en flott Mestringsdag i Surnadal forrige uke. 

Dagen startet med at alle elevene deltok i ”Skoleløpet” som er en skoleaksjon som arrangeres i samarbeid med med FORUT. Fokus for løpet er å rette søkelyset på jenters rett til utdanning. Les mer om FORUT her. Elevene samlet inn over 9.000,- til dette prosjektet på Mestringsdagen!

Etter deilig skolelunsj var det tid for Mestringsshow i skolens kantine, og det var Knut Arne som åpnet showet med en nydelig versjon av ”MOT-sangen” på althorn.Han loset oss også trygt gjennom programmet sammen med Elida og Vilde som medkonferansierer.

Flåklypa på trombone

Så var det duket for Mestringsungdom Thea. Hun hadde med seg sin trombone på scenen og fremførte mesterlig to stykker; ”Vårsøg” og ”Flåklypa” til stor jubel fra publikum.

Neste nummer krevde at publikum reiste seg og snudde seg mot andre siden av kantina. Der hadde hele 9.trinn stilt opp og sang MOT-sangen. En utrolig flott prestasjon!

Rektors appell, turn og skuespill 

Publikum snudde seg så mot scenen igjen hvor Ine og Per Emil fremførte ”Some die young” på en måte som ga gåsehud x 100 før rektor Norvald overtok mikrofonen og snakket om hvor sammenfallende skolens og MOTs verdier var og hvor stolt skolen er over å være en MOT-skole.

Etterpå fikk vi et møte med Mali som viste store turnkunstner som kunne ta pusten fra alle og enhver. Snakk om kroppsbeherskelse! Videre fulgte et herlig skuespill med Lars og Erik i spissen.

Taekwondo 

Så var det tid for en utrolig stilig og flott Taekwon-dooppvisning av Ane, Ingrid, Xinui, Ellinor, Maren, Kari og Daphne. Disse 9.trinnjentene ga en oppvisning som var bare imponerende!

Gunn Astrid tok mikrofonen og sang nydelig mens Ine, Mira, Gunn Mari, Ida KT, Ida R, Kristin, Solveig og Else danset nydelig og flott til.

Skoleløp 

Laila som har ansvaret for gruppa som heter ”innsats for andre” kom og fortalte litt om skoleløpsprosjektet de hadde vært med på tidligere på dagen og ga fortjent honnør til de ungdommene som hadde tatt på seg ansvaret med å arrangere løpet. Hanna kom så og fortalte hvor mye de hadde fått samlet inn og hvem som hadde vunnet basketkonkuransen med 9 kurvtreff på 1 minutt!

Neste siste innslag var mestringsungdom The med sin trombone igjen og denne gangen spilte hun en nydelig versjon av ”My heart will go on”, før  hele 8.trinn helt til slutt sang  ”MOT til å leve” og det ble en flott avslutning på et flott og variert Mestringsshow.

Tusen takk til Surnadal ungdomsskule for en kjempedag med jenter litt ekstra i fokus denne dagen!

Aktivitetsdag med "Skoleløpet". En slags natursti der de samlet inn penger til jenters skolegang i utviklingsland

Aktivitetsdag med «Skoleløpet». En slags natursti der de samlet inn penger til jenters skolegang i utviklingsland.

UMMer Knut Arne åpnet dagens show med en fantastisk versjon av MOT-sangen

UMMer Knut Arne åpnet dagens show med en fantastisk versjon av MOT-sangen

B-T og Mestringsungdom Thea

B-T og Mestringsungdom Thea

Thea i aksjon på trombone. Fantastisk fremføring av Vårsøg

Thea i aksjon på trombone. Fantastisk fremføring av Vårsøg

Hele 9. trinn sang MOT-sangen

Hele 9. trinn sang MOT-sangen

Ine og Per Emil med Some die young.

Ine og Per Emil med «Some die young.»

Rektor Norvald med en herlig MOT-appell

Rektor Norvald med en herlig MOT-appell

Utrolig flott skuespill.

Utrolig flott skuespill.

Taekwondo-oppvisning

Taekwondo-oppvisning.

Dansenummer med elever fra 8. trinn

Dansenummer med elever fra 8. trinn

8. trinn med MOT til å leve-sangen

8. trinn med MOT til å leve-sangen

Ungdom med MOT, Vilde, Elida og Knut Arne var dyktige konferansierer - mens mestringsungdom Thea imponerte stort på trombone

Ungdom med MOT, Vilde, Elida og Knut Arne var dyktige konferansierer – mens mestringsungdom Thea imponerte stort på trombone

 

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet