Meny
Meny

Inkluderende Verran!

En mestringsdag full av hjertevarme og inkludering ble en fantastisk avslutning på en herlig Mestringsreiseuke.

Uværet «Roar» la ingen demper på humør og innsatsvilje til ungdommene i Verran når alle møtte til mange forskjellige mestringsaktiviteter på Malm skole og Verranparken. Elevene ble delt opp i grupper og deltok på forskjellige workshops. Det ble bl.a. laget flotte MOT-plakater og det var også en egen danseworkshop!

Mestringskonserten ble en konsert der Mestring virkelig sto i fokus. Det ble mange gåsehudopplevelser og tårer som trillet under konserten. Da den ene etter den andre tøyde sine grenser, gikk utenfor sin komfortsone og viste MOT til å leve! Helt tilslutt ble det vist en film som Sal og scene på 9.trinn ved Malm skole hadde laget. De klarte på en mesterlig måte å illustrere hva teksten i MOT-sangen handler om, med ekstra fokus på MOT til å bry seg. De fikk en klar oppfordring om å få lagt den ut på Youtube når den er helt ferdigredigert. Dette er en musikkvideo alle bør få se!

Tusen takk for en magisk og hjertevarm Mestringsdag i Verran!!

Konferansierene Kathrine og Mathias var kjempedyktige og loset oss gjennom en hjertevarm forestilling.

Konferansierene Kathrine og Mathias var kjempedyktige og loset oss gjennom en hjertevarm forestilling.

Første innslag var med Ingeborg og Hanne som sang MOT-sangen på en nydelig måte og satte publikum i riktig MOT-stemning.

Første innslag var med Ingeborg og Hanne som sang MOT-sangen på en nydelig måte og satte publikum i riktig MOT-stemning.

Neste innslag var for oss nordboere, et eksotisk innslag. Dawit spilte på et Eritreisk strengeinstrument og sang samtidig en sang fra sitt hjemland. Trollbindende!! Det ble ikke mindre trollbindende da tre andre eritreere spontant kom på scenen og danset til Dawit sitt flotte innslag. Stor applaus fra hele salen!

Neste innslag var for oss nordboere, et eksotisk innslag. Dawit spilte på et Eritreisk strengeinstrument og sang samtidig en sang fra sitt hjemland. Trollbindende!! Det ble ikke mindre trollbindende da tre andre eritreere spontant kom på scenen og danset til Dawit sitt flotte innslag. Stor applaus fra hele salen!

Nahom fra Eritrea fortalte litt om sitt liv før han kom til Norge i 2013

Nahom fra Eritrea fortalte litt om sitt liv før han kom til Norge i 2013

Scenen ble så overtatt av Kathrine som leste to av sine egne sterke dikt. Hun fortalte åpent om sin angst og at det å være konferansier var et steg langt utenfor hennes komfortsone, men at hun gjennom det opplevde stor mestring!

Scenen ble så overtatt av Kathrine som leste to av sine egne sterke dikt. Hun fortalte åpent om sin angst og at det å være konferansier var et steg langt utenfor hennes komfortsone, men at hun gjennom det opplevde stor mestring!

Trine og Eirin spilte og sang ”Ho-hey” og viste at dette er noe de virkelig kan og det er tydelig at disse to hører hjemme på en scene. Helprofft!

Trine og Eirin spilte og sang ”Ho-hey” og viste at dette er noe de virkelig kan og det er tydelig at disse to hører hjemme på en scene. Helprofft!

Mestringsungdom Sofie var neste innslag og hun viste fram hvilket fiolintalent hun er da hun spilte ”Laura Lee” (en amerikansk folkemelodi som kanskje er mer kjent som Love me tender m/ Elvis) Hun hadde med seg Ulrik som akkompagnerte henne mesterlig på piano.

Mestringsungdom Sofie var neste innslag og hun viste fram hvilket fiolintalent hun er da hun spilte ”Laura Lee” (en amerikansk folkemelodi som kanskje er mer kjent som Love me tender m/ Elvis) Hun hadde med seg Ulrik som akkompagnerte henne mesterlig på piano.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.