Meny
Meny

Vennskap og MOT på tvers av landegrenser

Tidligere denne måneden fikk Kirkeparken VGS i Moss MOT-besøk fra West Coast College i Sør-Afrika.

Reisefølget bestod av fem elever og to MOT-informatører. Besøket var en del av et utvekslingsprosjekt der elever fra Sør-Afrika besøker Norge og elever fra Kirkeparken VGS besøker Sør- Afrika. Utvekslingen var sponset av Vennskap Nord-Sør.

– Hovedhensikten og tanken bak besøket og denne utvekslingen var å øke bevisstgjøringen til elevene fra både Sør-Afrika og Norge rundt hvor viktig det er å jobbe med og forstå menneskerettigheter, sosiale forskjeller og inkludering, sier MOT-koordinator Jane-Christin Foss.

Utgjøre den lille forskjellen

Elever, lærere og andre deltakere får dermed gjennom dette besøket forhåpentligvis økt kunnskap og holdninger for hvordan man kan leve og delta i et samfunn der man har kulturelle, økonomiske og sosiale forskjeller.

– Tema for årets besøk var mot til å bry seg og hvordan man kan benytte en av MOTs hovedverdier til å utgjøre en forskjell både lokalt, nasjonalt og globalt. Gjennom hele oppholdet jobbet vi med et arrangement der elevene kunne vise på ulike måter hvordan man kan bry seg om andre i hverdagen og utgjøre den lille forskjellen, sier hun.

Hyttetur 

I starten av besøket reiste elever fra Kirkeparken VGS og West Coast College på en hyttetur der de kunne få sted, tid og ro til å starte på arbeidet med å utforme dette arrangementet. Arbeidet fortsatte kontinuerlig gjennom besøket. Dette arbeidet resulterte i sang på et lokalt kjøpesenter, samtaler med eldre på et lokalt omsorgsbolig, og en appell på skolen for Kirkeparkens elever og ansatte.

– Samtidig var det gjennom dette besøket viktig å skape vennskap på tvers av landegrenser og øke elevens bevissthet og kunnskap omkring historien og kulturen til både Norge og Sør – Afrika. På dette besøket tok vi derfor også turen inn til Oslo og besøkte Nobels Fredssenter, utstillingen fra terrorangrepet 22.juli og Stortinget, sier Foss videre.

Nye vennskap 

Besøket ble avsluttet på Kirkeparken med en middag der både vertsfamilier, Ungdom med mot og alle ansvarlige lærere, ledere og andre bidragsytere ble invitert

– Dette ble en hyggelig kveld der det var tid til ettertanke, refleksjon og takknemlighet for de nye vennskapene man har fått, den gode kunnskapen man har ervervet og det motet man har fått til å bry seg om andre på tvers av landegrenser. Kirkeparken gleder seg derfor nå stort til å reise ned til Sør-Afrika i uke 40 og 41 avslutter hun.

mot%202

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging