Meny
Meny

Flere informatører klare for klasserommet!

Fv. Anne Gina Martinsen, Henning Flem - Waage, Anne- Lise Starheim, Vigdis Helen Unstad, Beate Jensen og Kristel Nygaard.

Den siste uka har det fra nord til sør foregått sertifiseringsuker. Her blir fremtidige MOT-informatører vurdert og godkjent før de skal ut i klasserommene og styrke ungdoms mot.

 

Torsdag og fredag var det sertifisering av fem nye MOT-medarbeidere fra Flakstad og Vestvågøy kommune og én fra Trondheim. Vestvågøy har vært MOT-kommune siden 2009 og driver MOT-arbeidet svært godt med dyktige MOT-medarbeidere i alle ledd. De har også stått på for å få med Flakstad kommune.

– Å reise til Lofoten er et eventyr av vennlige, herlige mennesker. Vi var inne i 3 ulike klasser med engasjerte ungdommer som ga av seg selv og deltok aktivt i øktene. Ungdommene hadde hatt besøk av «Ungdom med MOT» da de gikk i 7.klasse og var veldig positivt innstilt før vi i det hele tatt begynte, sier regionleder i MOT for Nord- og Midt-Norge, Bjørg-Elin Moen.

Denne økta i 8.klasse har fokus på å bli kjent med hverandre og skape trygghet i klassen. Ungdommene delte fine drømmer om alt fra å bli proff innenfor sin idrett, bli kokk, lege, frisør, reise, og mye mye mer. De kom med fine innspill for hva de kunne gjøre for å inkludere alle og hva de skulle gjøre for å få et godt miljø i klassen.

Østlandet vokser 

Fra ytterligere kommuner ble også syv nye informatører fra Østlandet sertifisert deriblant én fra Rollag kommune, én fra Flesberg kommune, tre fra Løten kommune og to fra Gjerdrum kommune.

 

bilde (2)

Fv. Audun Oppland, Rollag kommune og Anne- Berit Svinø, Flesberg komunne

bilde (1)

Fv. Gudmund Kogstad (Gjerdrum kommune), Elin Kleppe Ellingsen (Løten kommune), Seline Kopperud Sørensen (Gjerdrum kommune), Anne Kristi Flermoen (Løten kommune). Liggende foran: Lene Oppegård Sveen (Løten kommune)

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging