Meny
Meny

– Dette er historisk!

Denne uka er vi så heldige å ha storfint besøk fra Thailand og Sør-afrika!

Norske, Thailandske og Sør-afrikanske MOT-medarbeidere, ankom mandag sammen med flere aktører fra nærlingslivet, MOT-camp for å delta på «Guiding Light Gathering»eller på norsk,  Signalbærersamling for voksne. En signalbærersamling skal gi dem mer innsikt i livet, og gjøre dem til gode signalbærere for sine miljøer og lokalsamfunn.

God stemning

Latter og gode samtaler satt løst ved lunsjbordene da deltakerne var godt i gang med dag to. Språkbarrierene var krysset for lengst, og den gode, motske stemningen var plantet som vanlig. Tirsdag sto bevisstgjøring og uteaktiviteter på planen. Her skulle de gjennom refleksjonsspørsmål om verdier og fremtid samt utfordringsøvelser innenfor ledelse og samarbeid.

Wanda Möller er CEO for MOT Sør-Afrika, og var bæeret over å få delta på samlingen på Gråkallen i Trondheim.

– Dette er helt fantastisk å være med på. Dette er en perfekt måte å få alle til å bli bedre kjent med sine egne verdier, og hverandres. Miljøet er så varmt, og menneskene er så vennlige, sier hun.

Flere utfordringer 

Den samme oppfatningen hadde også leder for MOT Thailand, Yai Nuansamorn Kjosmoen.

– Jeg har en drøm om å få til et slikt sted hjemme i Thailand. Det hadde virkelig vært noe, sier hun.

Den thailandske lederen satte spesielt pris på de ulike utfordringene de hadde blitt testet i.

– Jeg har lært så mye på bare to dager. Vi har lært om presentasjonsteknikk, lederskap og hvordan man skal jobbe i team.

Samarbeid 

Samarbeid er nemlig nøkkelen til flere av samlingens utfordringer. Ute i bymarkas flotte natur møter de uteaktiviteter som å bygge hytte, bygge bru og sage spesielle treplanker. Her vektlegges kommunikasjon som en grunnleggende suksessfaktor, så spørsmålet var om språkutfordringene ville legge en demper på samarbeidet.

– Alle kommuniserer veldig godt. Selv om noen er dårlige eller gode i engelsk klarer de alltid å forstå hverandre, så jeg har veldig troen på alle sammen, sier leder for MOT-camp Rune Skanke.

Han, i likhet med hele vår organisasjon føler oss priveligerte over å ha representanter fra hele verden tilstedet på vårt inspirasjonssenter.

– Dette er historisk. Det er utrolig spennende å lære av hverandres ledersfilosofier. Dette er virkelig mennesker som ønsker å gjøre en forskjell i verden, fortsetter Skanke.

Bankett gjenstår 

Videre gjenstår to dager hvor de blant annet skal gjennom en samtale med en livsveileder, før det hele avsluttes med en bankett. Her er deltakerne arrangør, og skal stelle i stand en festaften bestående av underholdning og gallamiddag.

IMG_1251

 

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging