Meny
Meny

– Dette er historisk!

Denne uka er vi så heldige å ha storfint besøk fra Thailand og Sør-afrika!

Norske, Thailandske og Sør-afrikanske MOT-medarbeidere, ankom mandag sammen med flere aktører fra nærlingslivet, MOT-camp for å delta på «Guiding Light Gathering»eller på norsk,  Signalbærersamling for voksne. En signalbærersamling skal gi dem mer innsikt i livet, og gjøre dem til gode signalbærere for sine miljøer og lokalsamfunn.

God stemning

Latter og gode samtaler satt løst ved lunsjbordene da deltakerne var godt i gang med dag to. Språkbarrierene var krysset for lengst, og den gode, motske stemningen var plantet som vanlig. Tirsdag sto bevisstgjøring og uteaktiviteter på planen. Her skulle de gjennom refleksjonsspørsmål om verdier og fremtid samt utfordringsøvelser innenfor ledelse og samarbeid.

Wanda Möller er CEO for MOT Sør-Afrika, og var bæeret over å få delta på samlingen på Gråkallen i Trondheim.

– Dette er helt fantastisk å være med på. Dette er en perfekt måte å få alle til å bli bedre kjent med sine egne verdier, og hverandres. Miljøet er så varmt, og menneskene er så vennlige, sier hun.

Flere utfordringer 

Den samme oppfatningen hadde også leder for MOT Thailand, Yai Nuansamorn Kjosmoen.

– Jeg har en drøm om å få til et slikt sted hjemme i Thailand. Det hadde virkelig vært noe, sier hun.

Den thailandske lederen satte spesielt pris på de ulike utfordringene de hadde blitt testet i.

– Jeg har lært så mye på bare to dager. Vi har lært om presentasjonsteknikk, lederskap og hvordan man skal jobbe i team.

Samarbeid 

Samarbeid er nemlig nøkkelen til flere av samlingens utfordringer. Ute i bymarkas flotte natur møter de uteaktiviteter som å bygge hytte, bygge bru og sage spesielle treplanker. Her vektlegges kommunikasjon som en grunnleggende suksessfaktor, så spørsmålet var om språkutfordringene ville legge en demper på samarbeidet.

– Alle kommuniserer veldig godt. Selv om noen er dårlige eller gode i engelsk klarer de alltid å forstå hverandre, så jeg har veldig troen på alle sammen, sier leder for MOT-camp Rune Skanke.

Han, i likhet med hele vår organisasjon føler oss priveligerte over å ha representanter fra hele verden tilstedet på vårt inspirasjonssenter.

– Dette er historisk. Det er utrolig spennende å lære av hverandres ledersfilosofier. Dette er virkelig mennesker som ønsker å gjøre en forskjell i verden, fortsetter Skanke.

Bankett gjenstår 

Videre gjenstår to dager hvor de blant annet skal gjennom en samtale med en livsveileder, før det hele avsluttes med en bankett. Her er deltakerne arrangør, og skal stelle i stand en festaften bestående av underholdning og gallamiddag.

IMG_1251

 

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.