Meny
Meny

«Solgte alt jeg eide for å finansiere nytt album»

Christian Ingebrigtsen er en av MOT’s mest erfarne ambassadører. Han ønsker at ungdom skal ha tro på seg selv!

Fortell om en gang du fikk testa motet ditt; i en situasjon der du møtte motgang?

Det var en periode etter at A1 tok en pause, da jeg ble nødt til å avslutte samarbeidet med noen i bransjen som jeg hadde oppdaget at ikke var helt ærlig med meg når det gjaldt økonomien i samarbeidet.  Siden dette var en med mange kontakter i en relativt liten bransje, resulterte dette i at det faktisk ble meg som ble «frosset ut», og som til slutt stod på bar bakke, uten verken et team rundt meg eller platekontrakt.  Da måtte jeg ta et valg;  enten å finne noe annet å drive med, eller å satse på meg selv og vise verden hva jeg var god for.  Siden det ikke var noen andre rundt meg som hadde tro på meg, valgte jeg å vise at jeg hadde tro på meg, ved å satse alt jeg hadde på min egen karriere videre.  Jeg solgte huset mitt og alt jeg eide for å finansiere et nytt album.  Sakte men sikkert blåste dette liv i artistkarrieren min igjen, og snart 10 år senere lever jeg fortsatt av det jeg elsker mest.  Jeg har nå mitt eget management, min egen platelabel og innspillingsstudio, samtidig som jeg fremdeles reiser rundt og opptrer som artist, både i Norge, Storbritannia og i Asia. 

Hvordan kom deg gjennom dette, hva tenkte du, hva fokuserte du på?

Jeg hadde tro på meg selv.  Jeg visste at det jeg hadde å komme med hadde en verdi, både for meg selv og for andre.  Og jeg tenkte for meg selv at dersom jeg ikke satset alt, ville jeg en dag tenkte tilbake og spørre meg selv «Hva hadde skjedd hvis jeg hadde satset…?».  Frykten for det fremtidige spørsmålet var nok en sterk motivasjon for meg.  Samtidig hadde jeg en veldig klar visjon, nemlig å lage denne musikken som lå inni meg, og få den ut.  Jeg fokuserte på denne visjonen, og var klar til å gjøre nesten hva som helst for å få det til.  Jeg opplevde musikken som selve meningen med livet mitt.  Og jeg fokuserte veldig lite på tvilen, selv om den selvfølgelig dukket opp innimellom.

Var det noen som betydde noe ekstra for deg i denne perioden? Hvorfor?

Etter hvert fikk jeg flere rundt meg som trodde på meg og på visjonen min, og alle disse musikerne og etter hvert andre bransjefolk kom med uvurderlige bidrag til at jeg til slutt fikk det til.  Familien min var nok de sterkeste støttespillerne.  For selv om de i utgangspunktet rådet meg mot å ta en så stor risiko, stod de helt og fullt bak meg da jeg først tok dette valget.  Jeg er heldig som er omringet av så mange gode mennesker på alle sider.  Det er mange å takke.

Hva er ditt tips til ungdom i møte med motgang?

Det er veldig sjelden noen kommer og legger «redningen» i fanget på oss.  Vi må selv ta handling mot det vi ønsker.  Vær en problemløser!  Finn ut hvor du vil og hva du ønsker, og så må du jobbe aktivt og målrettet mot det.  Visualiser «drømmen» din hver eneste dag.  Enten det er relatert til noe vi ønsker å utrette i livet, eller en bedre situasjon i forhold til mennesker rundt oss.  Still deg selv spørsmålet:  «Hva kan jeg gjøre for at jeg skal komme meg litt nærmere sånn jeg ønsker at det skal bli?» Det er når du selv begynner å handle, at andre rundt deg begynner å komme for å hjelpe til.  Det er når du begynner å tro på deg selv, at andre får tro på deg. 

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging