Meny
Meny

«Solgte alt jeg eide for å finansiere nytt album»

Christian Ingebrigtsen er en av MOT’s mest erfarne ambassadører. Han ønsker at ungdom skal ha tro på seg selv!

Fortell om en gang du fikk testa motet ditt; i en situasjon der du møtte motgang?

Det var en periode etter at A1 tok en pause, da jeg ble nødt til å avslutte samarbeidet med noen i bransjen som jeg hadde oppdaget at ikke var helt ærlig med meg når det gjaldt økonomien i samarbeidet.  Siden dette var en med mange kontakter i en relativt liten bransje, resulterte dette i at det faktisk ble meg som ble «frosset ut», og som til slutt stod på bar bakke, uten verken et team rundt meg eller platekontrakt.  Da måtte jeg ta et valg;  enten å finne noe annet å drive med, eller å satse på meg selv og vise verden hva jeg var god for.  Siden det ikke var noen andre rundt meg som hadde tro på meg, valgte jeg å vise at jeg hadde tro på meg, ved å satse alt jeg hadde på min egen karriere videre.  Jeg solgte huset mitt og alt jeg eide for å finansiere et nytt album.  Sakte men sikkert blåste dette liv i artistkarrieren min igjen, og snart 10 år senere lever jeg fortsatt av det jeg elsker mest.  Jeg har nå mitt eget management, min egen platelabel og innspillingsstudio, samtidig som jeg fremdeles reiser rundt og opptrer som artist, både i Norge, Storbritannia og i Asia. 

Hvordan kom deg gjennom dette, hva tenkte du, hva fokuserte du på?

Jeg hadde tro på meg selv.  Jeg visste at det jeg hadde å komme med hadde en verdi, både for meg selv og for andre.  Og jeg tenkte for meg selv at dersom jeg ikke satset alt, ville jeg en dag tenkte tilbake og spørre meg selv «Hva hadde skjedd hvis jeg hadde satset…?».  Frykten for det fremtidige spørsmålet var nok en sterk motivasjon for meg.  Samtidig hadde jeg en veldig klar visjon, nemlig å lage denne musikken som lå inni meg, og få den ut.  Jeg fokuserte på denne visjonen, og var klar til å gjøre nesten hva som helst for å få det til.  Jeg opplevde musikken som selve meningen med livet mitt.  Og jeg fokuserte veldig lite på tvilen, selv om den selvfølgelig dukket opp innimellom.

Var det noen som betydde noe ekstra for deg i denne perioden? Hvorfor?

Etter hvert fikk jeg flere rundt meg som trodde på meg og på visjonen min, og alle disse musikerne og etter hvert andre bransjefolk kom med uvurderlige bidrag til at jeg til slutt fikk det til.  Familien min var nok de sterkeste støttespillerne.  For selv om de i utgangspunktet rådet meg mot å ta en så stor risiko, stod de helt og fullt bak meg da jeg først tok dette valget.  Jeg er heldig som er omringet av så mange gode mennesker på alle sider.  Det er mange å takke.

Hva er ditt tips til ungdom i møte med motgang?

Det er veldig sjelden noen kommer og legger «redningen» i fanget på oss.  Vi må selv ta handling mot det vi ønsker.  Vær en problemløser!  Finn ut hvor du vil og hva du ønsker, og så må du jobbe aktivt og målrettet mot det.  Visualiser «drømmen» din hver eneste dag.  Enten det er relatert til noe vi ønsker å utrette i livet, eller en bedre situasjon i forhold til mennesker rundt oss.  Still deg selv spørsmålet:  «Hva kan jeg gjøre for at jeg skal komme meg litt nærmere sånn jeg ønsker at det skal bli?» Det er når du selv begynner å handle, at andre rundt deg begynner å komme for å hjelpe til.  Det er når du begynner å tro på deg selv, at andre får tro på deg. 

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.