Meny
Meny

Ny MOT-kommune!

Lyngdal kommune har klokketro på MOTs arbeid. Onsdag signerte de avtalen som binder dem til MOT for en periode på tre år. 

 

Lyngdal var en tidligere MOT-kommune frem til 2009/2010. Nå vil de nok en gang sette i verk MOTs opplegg og prinsipper, på tross av et stramt budsjett.

– Kommunestyret var enstemmig da vi gikk inn for dette. Vi har bevilget 200.000 kroner hvert år til dette viktige arbeidet, sier ordfører Jan Kristensen (H).

Avtalen med Lyngdal kommune er den 154. avtalen MOT har signert.

Etter nyttår

Miriam Danielsen er ansatt som Lyngdal kommunes MOT-informatør, og blir den som vil komme tettest på ungdommene i det daglige arbeidet. Kulturkonsulent Marius Thoresen er kommunens MOT-koordinator.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt. For min del blir det nå skolering fram til jeg kan gå i gang med det aktive arbeidet ut mot skolene etter nyttår, sier Danielsen.

Alle MOT-informatører må nemlig først kurses, og så sertifiseres før de slippes ut på skolene, hvor de skal drive holdningsskapende arbeid. Danielsen er ansatt i en 25 prosent stilling som MOT-informatør. I tillegg skal hun jobbe 25 prosent ved Rocky Fritidsklubb. Tanken er at MOT-arbeidet også blir dratt inn i fritidsklubbens arbeid.

Ungdomsskolen

Før avtalen ble signert på onsdag ble det holdt informasjonsmøte, ikke bare for kommunens ledelse, men også for ledelsen ved Lyngdal ungdomsskole, som blir den viktigste arenaen i det fremtidige MOT-arbeidet. Skolen har om lag 350 elever.

– I ungdomsskolen vil elevene møte MOT 15 ganger i en periode på tre år. Gjennom dialog, øvelser, rollespill og ung til ung-formidling skal ungdom bevisstgjøres til å ta vare på hverandre og ta egne valg. Målet er å bevisstgjøre ungdommen til å ta egne valg og vise mot. Hvis man har mot, har man også evne til å gjennomføre gode ting. Uansett hvordan den enkelte opptrer i dagliglivet utgjør man en forskjell, forklarer Martin Aas.

– MOT handler om mot til å leve, mot til å bry seg og mot til å si nei, supplerer ordfører Jan Kristensen.

MOT karakteriserer seg selv som en holdningsskapende organisasjon som jobber for et varmere og tryggere samfunn.

– Alle er bra nok

MOT-informatør Miriam Danielsen har en klar filosofi på hva hun mener blir viktig i arbeidet hun nå skal begi seg ut med.

– Budskapet til ungdommen er at det handler om å gi dem mot til å være seg selv, og si til dem at det er kult å være akkurat den man er. Alle er bra nok, og jeg ønsker å formidle til ungdommen at de må tørre å være seg selv og jobbe for å nå de målene man selv ønsker. Det er kjempeviktig, mener hun.

I Agder-fylkene er foruten Farsund og Lyngdal også Sirdal, Søgne, Lillesand, Grimstad og Gjerstad såkalte MOT-kommuner. Enkelte skoler både i Kristiansand og Arendal har også avtaler med organisasjonen.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.