Meny
Meny

Ny MOT-kommune!

Lyngdal kommune har klokketro på MOTs arbeid. Onsdag signerte de avtalen som binder dem til MOT for en periode på tre år. 

 

Lyngdal var en tidligere MOT-kommune frem til 2009/2010. Nå vil de nok en gang sette i verk MOTs opplegg og prinsipper, på tross av et stramt budsjett.

– Kommunestyret var enstemmig da vi gikk inn for dette. Vi har bevilget 200.000 kroner hvert år til dette viktige arbeidet, sier ordfører Jan Kristensen (H).

Avtalen med Lyngdal kommune er den 154. avtalen MOT har signert.

Etter nyttår

Miriam Danielsen er ansatt som Lyngdal kommunes MOT-informatør, og blir den som vil komme tettest på ungdommene i det daglige arbeidet. Kulturkonsulent Marius Thoresen er kommunens MOT-koordinator.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt. For min del blir det nå skolering fram til jeg kan gå i gang med det aktive arbeidet ut mot skolene etter nyttår, sier Danielsen.

Alle MOT-informatører må nemlig først kurses, og så sertifiseres før de slippes ut på skolene, hvor de skal drive holdningsskapende arbeid. Danielsen er ansatt i en 25 prosent stilling som MOT-informatør. I tillegg skal hun jobbe 25 prosent ved Rocky Fritidsklubb. Tanken er at MOT-arbeidet også blir dratt inn i fritidsklubbens arbeid.

Ungdomsskolen

Før avtalen ble signert på onsdag ble det holdt informasjonsmøte, ikke bare for kommunens ledelse, men også for ledelsen ved Lyngdal ungdomsskole, som blir den viktigste arenaen i det fremtidige MOT-arbeidet. Skolen har om lag 350 elever.

– I ungdomsskolen vil elevene møte MOT 15 ganger i en periode på tre år. Gjennom dialog, øvelser, rollespill og ung til ung-formidling skal ungdom bevisstgjøres til å ta vare på hverandre og ta egne valg. Målet er å bevisstgjøre ungdommen til å ta egne valg og vise mot. Hvis man har mot, har man også evne til å gjennomføre gode ting. Uansett hvordan den enkelte opptrer i dagliglivet utgjør man en forskjell, forklarer Martin Aas.

– MOT handler om mot til å leve, mot til å bry seg og mot til å si nei, supplerer ordfører Jan Kristensen.

MOT karakteriserer seg selv som en holdningsskapende organisasjon som jobber for et varmere og tryggere samfunn.

– Alle er bra nok

MOT-informatør Miriam Danielsen har en klar filosofi på hva hun mener blir viktig i arbeidet hun nå skal begi seg ut med.

– Budskapet til ungdommen er at det handler om å gi dem mot til å være seg selv, og si til dem at det er kult å være akkurat den man er. Alle er bra nok, og jeg ønsker å formidle til ungdommen at de må tørre å være seg selv og jobbe for å nå de målene man selv ønsker. Det er kjempeviktig, mener hun.

I Agder-fylkene er foruten Farsund og Lyngdal også Sirdal, Søgne, Lillesand, Grimstad og Gjerstad såkalte MOT-kommuner. Enkelte skoler både i Kristiansand og Arendal har også avtaler med organisasjonen.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging