Meny
Meny

Måtte lære seg å gå på nytt

MOT-ambassadør Stian Sivertzen mener at å sette seg nye mål er viktig i møte med motgang.

Stian Sivertzen er en av MOT’s ferkeste ambassadører. Han er snowboarder. I 2009 falt han stygt under en konkurranse, ble lagt i koma og måtte lære seg å gå på nytt. Veien fra ulykken til å stå på startstreken under OL i Sotsji krever mer mot enn de fleste av oss kan forestille oss. I dette intervjuet forteller Stian litt mer om hva han lærte fra denne hendelsen, og gir sine tips til hvordan man kan tenke i motgang.

Fortell om en gang du fikk testa motet ditt; i en situasjon der du møtte motgang?

I 2009 ble jeg utsatt for en Snowboard ulykke hvor jeg måtte lære meg å gå på nytt. Legene sa jeg aldri ville kunne konkurrere igjen. Jeg jobba mot målet mitt og sto på startstreken i OL året etter. Man får til det hva vil få til om man ønsker det nok.

Hvordan kom deg gjennom dette, hva tenkte du, hva fokuserte du på?

Det meste handler om fokus. Jeg hadde mye tid med tenking og vurdering. For meg var idretten det beste hjelpemiddelet for å komme meg tilbake til hverdagen. Hele tiden handla det om å pushe grenser og utfordre kroppen for å komme noen skritt videre. Jeg skadet meg på snowboard og kom meg tilbake på beina ved hjelp av snowboard!

Var det noen som betydde noe ekstra for deg i denne perioden? Hvorfor? 

Jeg var innlagt på Sunnaas sykehus i 2,5 måned, noe som var utrolig tøft. Uten støtte hjemmefra og fra venner ville jeg aldri klart å jobbe like hardt mot målet. At olympiatoppen og snowboardlandslaget også hadde veldig stor troa på meg noe som var veldig motiverende.

Hva er ditt tips til ungdom i møte med motgang?

Motgang er noe du vil møte hele livet. Det vil alltid gå opp og ned. Men selvom man møter motgang så må man tenke at etter en nedtur kommer alltid en opptur. Lag deg et mål du skal få til; hvis du virkelig vil nå målet så får du det til!

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging