Meny
Meny

«Fant tilbake til drømmene jeg hadde innerst inne»

Marthe Kristoffersen er MOT-ambassadør og langrennsløper. I dette intervjuet forteller gir hun sine tips til ungdom i møte med motgang.

Fortell om en gang du fikk testa motet ditt; i en situasjon der du møtte motgang?

Den største følelsen av motgang i langrennssporet kom 1,5 år etter jeg hadde fått kyssesyka. Den følelsen av at kroppen kjentes litt ødelagt ut.  Jeg var frisk av kyssesyka, hadde trent meg opp og gjort en kjempe jobb på trening og ting skulle fungert bra, men kroppen greide ikke gjøre det jeg ville. Den hadde det ikke bra, og jeg og støtteaparatet skjønte ikke hvorfor jeg hadde gått i «lås».. Det er kanskje den tøffeste motgangen jeg har møtt, den følelsen av å ikke vite; ikke vite hva det var, ikke vite hvordan man skal bekjempe ting, ikke vite om det var mulig å komme tilbake.. det utfordrer motivasjonen din til å gjøre en så stor jobb idretten krever.

Hvordan kom deg gjennom dette, hva tenkte du, hva fokuserte du på?

Jeg fant tilbake til de drømmene og gledene jeg hadde helt innerst inne, de jeg dyrka og levde for når jeg var lita. Den store gleden av å gå på ski og ha det gøy. Å snu noe vanskelig og mindre gøy og umotiverende til noe som bobler over av energi.

Var det noen som betydde noe ekstra for deg i denne perioden? Hvorfor?

Jeg vet at det å tørre å se seg selv betyr mye i slike perioder. Ikke å ville bli som alle andre, og å se på alle de andre, men dyrke egne styrker, for de er de sterkeste! Man må tørre å spørre seg selv; HVA ER DET JEG VIL, HVA ER DET SOM GJØR MEG GLAD – og virkelig mene det. Jeg støtta meg til personer rundt meg som jeg visste var glad i meg og som ville mitt beste. Den indre dialogen og de positive tankene betyr mye og er supersterk!

Hva er ditt tips til ungdom i møte med motgang?

Det hjelper ofte å få støtte og hjelp fra andre, og samtidig holde fast i at DU selv kan snu det meste. Motgang er tøft, men den blir ganske fort mindre bare du ser den rett i øynene.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging