Meny
Meny

Mære – en solid brobygger med syngende tuba

Det ble en helt perfekt avslutning på MOT-turneen 2015.

Tirsdag 16.juni besøkte MOT-turneen Mære landbruksskole for årets siste turnestopp. Mære har hatt avtale med MOT siden 2005, og har kjørt programmet MOT i videregående siden da. De har arbeidet langsiktig og helhetlig og hvis en ser ungdomstiden som en tid der man skal krysse en bro for å komme seg trygt over på den andre siden så har Mære vært og er en solid brobygger for sine ungdommer.

Turneen kom for å forsterke MOT-arbeidet og dagen inneholdt både konsert, årsmøte med de som jobber med MOT lokalt og inspirasjonsforedrag for lærerne.

Showet besto av et variert og spennende program. Tander sang fra Jenny med Heidi på tuba, Odelsgutan og Stakkalongen, Heidi på tuba som faktisk sang og spilte samtidig, fremføring av Bon Jovi’s You give love a bad name med kjempetrøkk. I tillegg fikk Mære besøk av de to lokale MOT-ambassadørene Skei og PT.

Hvert år gjennomfører MOT-skoler en årlig undersøkelsen for å få vite mer om hvordan MOT-arbeidet fungerer på skolen. Skolen ligger godt over landsgjennomsnittet for 2015 og her er noen av kommentarene på spørsmålet «Hva har fungert bra og hvordan kan MOT bli bedre?»

  • MOT inkluderer alle. Vi får komme med egne meninger. I MOT snakker vi positivt om hverandre.
  • Det gjør oss bevisste på situasjoner vi ikke har tenkt over.
  • Jeg synes MOT har fungert bra. De lærer oss å samarbeide bedre, og å få løse konflikter på en bra måte. Artig å være med på.
  • MOT er en grei organisasjon ALLE skoler burde ha! Hjelper masse til bedre skolemiljø!!
  • MOT er kjempebra! Det minner oss på hvordan vi skal være mot hverandre, oppføre oss, og hvordan vi skal forholde oss til valg og ting som oppstår i våre tenåringsliv.
  • Jeg synes MOT har vært flinke til samle klassen, det er på en måte litt tvangssosialisering men på en bra måte slik at litt mer sjenerte elever ser at det ikke er så farlig å snakke med andre de ikke kjenner så godt.Heidi (tuba) og JennySkei og PT hadde gjesteopptreden og her står også Adrian sammen med konferansierer og artister. Turneen takker for i år og retter en spesiell takk til Gjensidigestiftelsen som har gjort den mulig!
  • Til slutt på dagen var det inspirasjonsforedrag til lærerne og så å si alle lærerne møtte opp. De ønsket verktøy og inspirasjon, og i følge tilbakemeldingene etterpå så fikk de nettopp det

Til slutt på dagen var det inspirasjonsforedrag til lærerne og så å si alle lærerne møtte opp. De ønsket verktøy og inspirasjon, og i følge tilbakemeldingene etterpå så fikk de nettopp det.

Mære 1

Heidi og Jenny imponerte publikum

Mære 2

Skei og PT hadde gjesteopptreden og her står også Adrian sammen med konferansierer og artister.

Turneen takker for i år og retter en spesiell takk til Gjensidigestiftelsen som har gjort den mulig!

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet