Meny
Meny

Mære – en solid brobygger med syngende tuba

Det ble en helt perfekt avslutning på MOT-turneen 2015.

Tirsdag 16.juni besøkte MOT-turneen Mære landbruksskole for årets siste turnestopp. Mære har hatt avtale med MOT siden 2005, og har kjørt programmet MOT i videregående siden da. De har arbeidet langsiktig og helhetlig og hvis en ser ungdomstiden som en tid der man skal krysse en bro for å komme seg trygt over på den andre siden så har Mære vært og er en solid brobygger for sine ungdommer.

Turneen kom for å forsterke MOT-arbeidet og dagen inneholdt både konsert, årsmøte med de som jobber med MOT lokalt og inspirasjonsforedrag for lærerne.

Showet besto av et variert og spennende program. Tander sang fra Jenny med Heidi på tuba, Odelsgutan og Stakkalongen, Heidi på tuba som faktisk sang og spilte samtidig, fremføring av Bon Jovi’s You give love a bad name med kjempetrøkk. I tillegg fikk Mære besøk av de to lokale MOT-ambassadørene Skei og PT.

Hvert år gjennomfører MOT-skoler en årlig undersøkelsen for å få vite mer om hvordan MOT-arbeidet fungerer på skolen. Skolen ligger godt over landsgjennomsnittet for 2015 og her er noen av kommentarene på spørsmålet «Hva har fungert bra og hvordan kan MOT bli bedre?»

  • MOT inkluderer alle. Vi får komme med egne meninger. I MOT snakker vi positivt om hverandre.
  • Det gjør oss bevisste på situasjoner vi ikke har tenkt over.
  • Jeg synes MOT har fungert bra. De lærer oss å samarbeide bedre, og å få løse konflikter på en bra måte. Artig å være med på.
  • MOT er en grei organisasjon ALLE skoler burde ha! Hjelper masse til bedre skolemiljø!!
  • MOT er kjempebra! Det minner oss på hvordan vi skal være mot hverandre, oppføre oss, og hvordan vi skal forholde oss til valg og ting som oppstår i våre tenåringsliv.
  • Jeg synes MOT har vært flinke til samle klassen, det er på en måte litt tvangssosialisering men på en bra måte slik at litt mer sjenerte elever ser at det ikke er så farlig å snakke med andre de ikke kjenner så godt.Heidi (tuba) og JennySkei og PT hadde gjesteopptreden og her står også Adrian sammen med konferansierer og artister. Turneen takker for i år og retter en spesiell takk til Gjensidigestiftelsen som har gjort den mulig!
  • Til slutt på dagen var det inspirasjonsforedrag til lærerne og så å si alle lærerne møtte opp. De ønsket verktøy og inspirasjon, og i følge tilbakemeldingene etterpå så fikk de nettopp det

Til slutt på dagen var det inspirasjonsforedrag til lærerne og så å si alle lærerne møtte opp. De ønsket verktøy og inspirasjon, og i følge tilbakemeldingene etterpå så fikk de nettopp det.

Mære 1

Heidi og Jenny imponerte publikum

Mære 2

Skei og PT hadde gjesteopptreden og her står også Adrian sammen med konferansierer og artister.

Turneen takker for i år og retter en spesiell takk til Gjensidigestiftelsen som har gjort den mulig!

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.