Meny
Meny

«De beste spillerne bryr seg om andre»

Stor stemning da RBK-spiller Tore Reginiussen kom på overraskelsesbesøk til Hoeggen ungdomsskole siste skoledag før ferien.

Fredag 17.juni hadde Hoeggen ungdomsskole skoleavslutning. Elevene på 8.trinn fikk seg en ekstra overraskelse denne dagen da RBK-spiller Tore Reginiussen plutselig stod i klasserommet. Tore er en av RBK’s egne MOT-ambassadører, og hadde et helt tydelig budskap til elevene som han ville de skulle ta med seg inn i sommerferien; husk å bry dere om hverandre!

«De beste spillerne bryr seg om andre»

Tore hadde med seg Harald Pedersen fra Rosenborg, og sammen med MOT gikk de en liten runde innom de tre 8.klassene på Hoeggen ungdomsskole. Elevene fikk stille spørsmål til Tore, og Tore fortalte om hvordan han jobber for å komme tilbake fra skaden, om hva han har gjort for å komme dit han er i dag og om han tror RBK vinner serien i år. Men det viktigste budskapet var likevel hvor viktig han synes det er at unge bryr seg om hverandre, og at man skal tørre å si fra hvis noen blir mobbet eller er utenfor.

– Jeg har spilt med mange gode spillere, og det som kjennetegner de aller beste – i tillegg til at de trener mye og jobber hardt – det er at de har store hjerter og bryr seg om de rundt seg. Dette er spesielt viktig nå når dere skal ta sommerferie og være mye sammen, begynte Tore sin appell med.

Tore m klasse 2

Topp stemning på Hoeggen ungdomsskole siste skoledag før ferien.

– En av trenerne mine ga meg følgende råd en gang; «De du møter på vei opp er også de du møter på vei ned igjen». Jeg bruker det for å minne meg selv på at uansett hvor «stor» man blir eller hvor langt man når så skal man bry seg om de man møter, avslutta Tore.

«MOT tar opp det viktigste, som ingen andre snakker med oss om»

Elevene fikk også si litt om MOT da Tore stakk innom, og hva de har snakket om i MOT-timene dette skoleåret. Det med å bygge opp hverandre og være flinke til å gi «flybensin» gikk igjen i alle klassene. I tillegg ble «lommelykta» tatt fram av flere elever. «Lommelykta» er et MOT-verktøy for å bevisstgjøre ungdom til å fokusere på det positive i seg selv og i andre.

– MOT er viktig. Fordi de tar opp det viktigste, som ingen andre snakker med oss om, kom det fra ei jente på spørsmål om hva de satt igjen med etter MOT-timene.

Tore m klasse 3

Tore sammen med den ene åttendeklassen fra Hoeggen ungdomsskole

«Bevisste forbilder er forebyggende»

MOT-ambassadørene er en viktig del av MOTs arbeid. MOT startet med at toppidrettsutøvere ønsket å gjøre en forskjell som forbilder og å bruke sin makt på en positiv måte. Dette er grunnen til at MOT forsatt har ambassadører og ambassadørlag, og de er en stor grunn til at MOT når inn til ungdom rundt om i hele landet.

Tore har selv starta prosjektet «Vi bryr oss» for RBK, hvor han blant annet fortalte om et møte med ei jente som hadde blitt mobbet i mange år og hvilket inntrykk dette hadde gjort på han og de andre spillerne. Det var liten tvil om at dette traff ungdommene i de ulike klassene.

Ambassadøransvarlig i MOT, Ingrid Ness Rolland, var også med på Hoeggen ungdomsskole.

– Jeg blir så stolt når jeg er med på sånne dager! Både av måten skolene jobber med MOT på og de reflekterte ungdommene, men også av måten Tore oppriktig og åpent forteller hvor viktig han synes det er å bry seg! Det at han forteller om personlige møter med ungdom som har hatt det vanskelig og om erfaringer han har som spiller sitter garantert igjen LENGE hos disse elevene. Det handler jo om å tørre å bry seg, og det at Tore om forbilde fronter dette i møte med elevene er så viktig, avslutter Ness Rolland.

Tore i gangen

Innimellom klassebesøkene ble det tid til bilder og en prat med elever fra de andre klassene også

Tore og Elias

Tommel opp fra Tore og Elias. God sommer!

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.