Meny
Meny

«De beste spillerne bryr seg om andre»

Stor stemning da RBK-spiller Tore Reginiussen kom på overraskelsesbesøk til Hoeggen ungdomsskole siste skoledag før ferien.

Fredag 17.juni hadde Hoeggen ungdomsskole skoleavslutning. Elevene på 8.trinn fikk seg en ekstra overraskelse denne dagen da RBK-spiller Tore Reginiussen plutselig stod i klasserommet. Tore er en av RBK’s egne MOT-ambassadører, og hadde et helt tydelig budskap til elevene som han ville de skulle ta med seg inn i sommerferien; husk å bry dere om hverandre!

«De beste spillerne bryr seg om andre»

Tore hadde med seg Harald Pedersen fra Rosenborg, og sammen med MOT gikk de en liten runde innom de tre 8.klassene på Hoeggen ungdomsskole. Elevene fikk stille spørsmål til Tore, og Tore fortalte om hvordan han jobber for å komme tilbake fra skaden, om hva han har gjort for å komme dit han er i dag og om han tror RBK vinner serien i år. Men det viktigste budskapet var likevel hvor viktig han synes det er at unge bryr seg om hverandre, og at man skal tørre å si fra hvis noen blir mobbet eller er utenfor.

– Jeg har spilt med mange gode spillere, og det som kjennetegner de aller beste – i tillegg til at de trener mye og jobber hardt – det er at de har store hjerter og bryr seg om de rundt seg. Dette er spesielt viktig nå når dere skal ta sommerferie og være mye sammen, begynte Tore sin appell med.

Tore m klasse 2

Topp stemning på Hoeggen ungdomsskole siste skoledag før ferien.

– En av trenerne mine ga meg følgende råd en gang; «De du møter på vei opp er også de du møter på vei ned igjen». Jeg bruker det for å minne meg selv på at uansett hvor «stor» man blir eller hvor langt man når så skal man bry seg om de man møter, avslutta Tore.

«MOT tar opp det viktigste, som ingen andre snakker med oss om»

Elevene fikk også si litt om MOT da Tore stakk innom, og hva de har snakket om i MOT-timene dette skoleåret. Det med å bygge opp hverandre og være flinke til å gi «flybensin» gikk igjen i alle klassene. I tillegg ble «lommelykta» tatt fram av flere elever. «Lommelykta» er et MOT-verktøy for å bevisstgjøre ungdom til å fokusere på det positive i seg selv og i andre.

– MOT er viktig. Fordi de tar opp det viktigste, som ingen andre snakker med oss om, kom det fra ei jente på spørsmål om hva de satt igjen med etter MOT-timene.

Tore m klasse 3

Tore sammen med den ene åttendeklassen fra Hoeggen ungdomsskole

«Bevisste forbilder er forebyggende»

MOT-ambassadørene er en viktig del av MOTs arbeid. MOT startet med at toppidrettsutøvere ønsket å gjøre en forskjell som forbilder og å bruke sin makt på en positiv måte. Dette er grunnen til at MOT forsatt har ambassadører og ambassadørlag, og de er en stor grunn til at MOT når inn til ungdom rundt om i hele landet.

Tore har selv starta prosjektet «Vi bryr oss» for RBK, hvor han blant annet fortalte om et møte med ei jente som hadde blitt mobbet i mange år og hvilket inntrykk dette hadde gjort på han og de andre spillerne. Det var liten tvil om at dette traff ungdommene i de ulike klassene.

Ambassadøransvarlig i MOT, Ingrid Ness Rolland, var også med på Hoeggen ungdomsskole.

– Jeg blir så stolt når jeg er med på sånne dager! Både av måten skolene jobber med MOT på og de reflekterte ungdommene, men også av måten Tore oppriktig og åpent forteller hvor viktig han synes det er å bry seg! Det at han forteller om personlige møter med ungdom som har hatt det vanskelig og om erfaringer han har som spiller sitter garantert igjen LENGE hos disse elevene. Det handler jo om å tørre å bry seg, og det at Tore om forbilde fronter dette i møte med elevene er så viktig, avslutter Ness Rolland.

Tore i gangen

Innimellom klassebesøkene ble det tid til bilder og en prat med elever fra de andre klassene også

Tore og Elias

Tommel opp fra Tore og Elias. God sommer!

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging