Meny
Meny

Vanskelig å kontrollere – men full kontroll!

Aldri før har vi vært nødt til å stole så enormt på rett rekruttering og god opplæring. Filmsnutt fra dagens skolering i Thailand:

MOT-informatører som ble skolert i fjor, og som endrer Thai-ungdommenes liv:

MI_

Første dag av skolering 1 i Thailand er over. 70 deltagere var med fra starten i dag. Utdanningsministeren og fem personer fra departementet i Nong Khai (1 million innbyggere), 19 rektorer og oppvekstsjefer, 35 nye MOT-informatører og 10 fra arrangørstaben (Thailandadministrasjonen, gamle MOT-informatører og MOT Global Management).

I dag satt jeg der og tenkte: «Åååhhh, dette må jeg skrive om på bloggen». Men jeg slet med å finne rasjonelle ord og setninger som beskriver det. Jeg bestemte meg derfor etter lunsj i dag for heller å beskrive hvordan jeg hadde/har det inni meg. Altså følelsene. Her er noen stikkord: Glad, Stolt, Lys & leken, Rørt, Imponert, Takknemlig, Lettet, Trygg, Avslappet, Inspirert, Befriende, Frysninger, Sterkt, Kontrolløs…

Jeg skriver kontrolløs fordi omtrent hele skoleringsdagen foregikk på Thai. Jeg skjønte ingenting av det som ble sagt. Det var en helt absurd og herlig følelse. Vanskelig å kontrollere, men allikevel en følelse av full kontroll. Aldri tidligere har jeg følt større lettelse og takknemlighet for at vi har et supertydelig konsept, har rekruttert veldig rett og drevet god opplæring på MOT Thailands Chairman, Country Manager og Core Activities Manager. Nå må vi bare stole på at grunnarbeidet og investeringen har vært bra nok – og vi er ikke et sekund i tvil. I Thailand har vi «Bevisste og snille LEDERE med mot og glød» – og de har satt seg godt inn i MOT-konseptet.

Det er litt uvirkelig å oppleve dette. De har ambassadører som bl.a. er programledere på TV-kanal som vises for 43 millioner mennesker. Har en antagelse om at Thailand om noen år vil styrke motet og endre livet til millioner av mennesker. Det at en journalist fra Bangkok har tatt turen for å overvære skoleringen i to dager bekrefter kanskje denne antagelsen.

Heads

Pla (Core Activities Manager), Prakob (Chairman of the Board), Yai (Country Manager)

Geir og rektorene

Rektorene og oppvekstsjefene får opplæring i MOT-konseptet. Geir (Visepresident MOT Global i forkant) og MOT-plakater på Thai i bakgrunnen.

Plakater

MOT-plakater i Thailand

Plakat

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.