Meny
Meny

Vanskelig å kontrollere – men full kontroll!

Aldri før har vi vært nødt til å stole så enormt på rett rekruttering og god opplæring. Filmsnutt fra dagens skolering i Thailand:

MOT-informatører som ble skolert i fjor, og som endrer Thai-ungdommenes liv:

MI_

Første dag av skolering 1 i Thailand er over. 70 deltagere var med fra starten i dag. Utdanningsministeren og fem personer fra departementet i Nong Khai (1 million innbyggere), 19 rektorer og oppvekstsjefer, 35 nye MOT-informatører og 10 fra arrangørstaben (Thailandadministrasjonen, gamle MOT-informatører og MOT Global Management).

I dag satt jeg der og tenkte: «Åååhhh, dette må jeg skrive om på bloggen». Men jeg slet med å finne rasjonelle ord og setninger som beskriver det. Jeg bestemte meg derfor etter lunsj i dag for heller å beskrive hvordan jeg hadde/har det inni meg. Altså følelsene. Her er noen stikkord: Glad, Stolt, Lys & leken, Rørt, Imponert, Takknemlig, Lettet, Trygg, Avslappet, Inspirert, Befriende, Frysninger, Sterkt, Kontrolløs…

Jeg skriver kontrolløs fordi omtrent hele skoleringsdagen foregikk på Thai. Jeg skjønte ingenting av det som ble sagt. Det var en helt absurd og herlig følelse. Vanskelig å kontrollere, men allikevel en følelse av full kontroll. Aldri tidligere har jeg følt større lettelse og takknemlighet for at vi har et supertydelig konsept, har rekruttert veldig rett og drevet god opplæring på MOT Thailands Chairman, Country Manager og Core Activities Manager. Nå må vi bare stole på at grunnarbeidet og investeringen har vært bra nok – og vi er ikke et sekund i tvil. I Thailand har vi «Bevisste og snille LEDERE med mot og glød» – og de har satt seg godt inn i MOT-konseptet.

Det er litt uvirkelig å oppleve dette. De har ambassadører som bl.a. er programledere på TV-kanal som vises for 43 millioner mennesker. Har en antagelse om at Thailand om noen år vil styrke motet og endre livet til millioner av mennesker. Det at en journalist fra Bangkok har tatt turen for å overvære skoleringen i to dager bekrefter kanskje denne antagelsen.

Heads

Pla (Core Activities Manager), Prakob (Chairman of the Board), Yai (Country Manager)

Geir og rektorene

Rektorene og oppvekstsjefene får opplæring i MOT-konseptet. Geir (Visepresident MOT Global i forkant) og MOT-plakater på Thai i bakgrunnen.

Plakater

MOT-plakater i Thailand

Plakat

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging