Meny
Meny

Herlige, inkluderende Landøya

Det var en herlig stemning som fylte Landøya ungdomsskole hele dagen den 15. april.

Fra kl 11 til 12.30 var skolens fellesområde, gymsal og noen klasserom gjort om til et profesjonelt messe- og aktivitetsområde. Mange elever klargjorde til dette fra morgenen av. Det ble rigget til forskjellige stands i messeområdet, bla. en stand for Elevrådet, en hvor de solgte en egen sminkebok (som forøvrig så ut som om den var laget av profesjonelle designere!), en stand hvor de solgte bakverk og delte ut saft, en som presenterte Kjernestyret (Ungdom med MOT fra 10. trinn som har som oppgave å forsterke det positive miljøet på skolen) og en egen stand med instrumenter hvor den som ville kunne bli med å jamme!

Gymsalen ble omgjort til noe så utradisjonelt som utstillingslokale for flotte mestringsdikt og flotte arbeider fra Kunst og håndverk på 10. trinn, egen fotballtennisbane og hold deg fast, et eget sted for speed-dating!

I et annet rom var det bordtennis, biljard og sjakk som rådet.

Et 10. klasserom var sågar gjort om til en egen kinosal hvor det ble vist egenproduserte filmer og jommen ble servert popcorn også :o)

Alt dette satt i stand av elevene selv med god hjelp av engasjerte og støttende lærere.

lan9

lan8

lan7

lan6

lan4

lan3

Kl. 12.30 ble messeområdet ryddet og gjort om til et amfi for Mestringsshow.

Og FOR et show det ble! Her ble det virkelig vist stort mot av mange, mange talenter.

Konserten ble åpnet og mesterlig ledet av Mikael.

lan10

Mikael er Ungdom med MOT og en del av Kjernestyret som han en etter en fikk opp på scenen. Kjernestyret består av i tillegg til Mikael, Emma, Johanne, Halldor, Laura, William, Vilde, Åse Marie, Ruben og Inger.

Mikael tok så en liten prat med Laura som var skolen Mestringsungdom om hennes opplevelse av å ha vært med på en Mestringsreise.

Så kom et fantastisk innslag med Beatboxing-battle! Birger og Husnain leverte lyder gjennom mikrofonen som fikk oss alle til å måpe! For en kontroll på tunge, lepper og stemmebånd!!!

lan12

Deretter var det tid for et innslag av en hel klasse. 8a kom fram og ”slo seg løs” en etter en i musikklærer/ MOT-informatør Leons musikktog. Herlig!

Scenen ble så inntatt av Hanna og Hedda. De hadde en knalloppvisning i Hip-hop. Skikkelig groove!

lan11

Så var det tid for diktlesning. 9.trinn hadde hatt fokus på mestring gjennom bl.a. å skrive dikt. Disse ble utstilt i gymsalen alle sammen men heldigvis fikk vi også noen av forfatterne som leste opp sine flotte dikt. De som framførte diktene sine var; Victoria, Kerstin, Elise, Ida, Solveig, Katie, Julie, Sophia, Mette og Andrea. Mange flotte og sterke ord!

lan13

9.trinn lot ikke scenen ”gå fra seg” og det ble en kjempeflott danseoppvisning av Sofie H, Sofie F.K, Henny, Hanna W, Marie, Hanna, Vilde, Marina, Juni, Ida og Viktoria. Her var det virkelig danseglede og dyktighet i skjønn forening!

Så dukket musikktoget opp igjen, denne gangen med 8b som musikalske passasjerer. Igjen et gøyalt innslag.

lan14

Etter at toget hadde stoppet på stasjonen var det tid for Mestringsungdom Laura.

Hun fremførte MOT-sangen sammen med BT og fikk med Kjernestyret på refrengene.

Laura har en utrolig flott stemme og en formidlingsevne som er bare helt stor!

lan15

Før Laura tok neste sang kom Regionleder Unn opp på scenen sammen med en sportslig leder fra Holmen IF som akkurat denne dagen hadde tegnet en Aktiv Medspilleravtale med MOT. Han fortalte at de gledet seg til å komme igang med MOT-arbeidet i idrettslaget og så fram til å forsterke det flotte arbeidet bl.a. Langøya us gjør for å bygge en god og sunn kultur. Stor applaus fra publikum!

lan18

Laura overtok mikrofonen igjen og hun og BT fremførte ”Thinking out loud”. Laura leverte gåsehud til mange, mange blant publikum for sin tolkning av den låta! Ed Sheeran ville vært kjempestolt!

lan19

Etter Laura var det tid for nok en ”massemønstring” på scenen og Leons Djembeboys lot trommerytmer drønne gjennom lokalene! Herlig spilt av Victor, Bernhard, Magnus C.S, Petter L, Aksel, Tinius, Henrik S, Andre, Markus, Emma og Vilde.

lan16

Etter heftige trommerytmer ble det hele ”tatt ned” med nydelig sang ”Crazy world” fremført av Julia.

lan17

Bak i salen i ”Jammehjørnet” begynte gitarer og trommer og lyde taktfast og det med en kul versjon av ”Back in black” spilt av Birger, Audun og Emil. Vokalisten Sander sto i andre enden av lokalet – på scenen og sang knalltøft og klarte jommen å følge bandlyden som kom fra andre enden, rett og slett imponerende!

lan20

Så dukket nok et tog opp med musikalske 8.klassinger og raden av trommer foran scenen fikk en god trimming av skinnene 🙂

Mestringsungdom Laura tok så plass på scenen igjen og denne gangen både sang hun og spilte gitar til selv. Hun fremførte ”Elastic heart” på en bergtakende måte og viste at hun ikke bare er en meget dyktig vokalist men også håndterer gitaren mesterlig. Laura er virkelig ”hjemme” når hun er på scenen!

lan21

Jommen ble det ikke filmvisning også under mestringsshowet! Eirik hadde laget en animert kortfilm som var profesjonelt laget og vakte stor begeistring blant publikum. Et gryende filmskapertalent!

Neste film ble laget samme dag og var en flott MOT-fortelling med mye humor. Merethe og Åse sto i spissen for et dyktig og oppfinnsomt filmcrew. Hele historien var skrevet med kritt rundt skolen og så blitt filmet. Et utrolig artig påfunn og filmen ble kjempebra!

Mestringsshowet ble avsluttet av husbandet og det rocket skikkelig når Mikael, Ruben, William, Henrik og Sander tråkket til med ”Smells like teen spirit”!

lan22

Vi har vel ikke opplevd en Mestringsdag som har vært så full av forskjellige aktiviteter og med så mange innslag på Mestringsshowet før. Det var bare så tydelig at dette hadde skolen forberedt over tid og mestring hadde tydelig vært et fokusområde.

Når alt var over var det å sette seg ned og prøve å fordøye alt sammen. Hadde alt dette virkelig skjedd på bare én skoledag?!

Landøya ruler!

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.