Meny
Meny

Signerte ny ambassadøravtale

Pål Varhaug er MOT-ambassadør, og hovedbudskapet er klart; det skal være lov å ha egne drømmer og å være seg selv!

Etter noen år med sykdom er vår kjære ambassadør Pål Varhaug tilbake på banen igjen, og drømmen hans om å kjøre Formel 1 er like klar og tydelig som den alltid har vært. Pål er profesjonell racingfører fra Ålgård i Rogaland. Vi tok oss en prat med Pål for å høre om hvorfor han engasjerer seg i MOT. 24-åringen har selv opplevd mobbing på kroppen, og ønsker å være med å skape trygge samfunn der det er lov å være annerledes og å ha drømmer.

Hvorfor engasjerer du deg i MOT?

I oppveksten min fikk jeg selv føle mobbing på kroppen. Jeg var veldig tydelig på drømmen min og på hva jeg ville gjøre tidlig, og det førte til jeg ble utsatt for mobbing. Jeg ønsker ikke at unge skal oppleve dette, og ønsker at det skal være kult å ha en drøm og gjøre ting på sin måte. Det føler jeg at ungdom er flinkere til i dag faktisk; å backe opp hverandres drømmer. Man skal få lov å være seg selv.

I tillegg engasjerer jeg meg i MOT fordi jeg har et sterkt forhold til det å ha mot til å følge drømmen min og dermed si nei til en del ting. Så grunnverdiene til MOT faller veldig naturlig for meg.

 

Ja, apropos de; hva er dine drømmer og MOT til å leve for deg i dag?

Hoved-drømmen er fortsatt å komme til Formel 1. Ellers så er det å kunne leve av det som jeg ønsker å drive med.

 

Hva legger du i det å ha MOT til å bry seg?

I det legger jeg som nevnt å støtte opp andre, tørre å si, og å hjelpe folk gjennom vanskelige perioder. Hvis du viser at du bryr deg uansett hva det måtte være så vil det uansett hjelpe den personen. Det har jeg selv erfart.

 

Hva med MOT til å si nei da?

Det å si nei er noe av det vanskeligste du opplever, spesielt som ungdom. Det å tørre å si nei til ulike ting som dukker opp kan være utrolig vanskelig! Man er jo redd for å ikke passe inn. Men det er kult å tørre å si nei og stå for det istedenfor å bli påvirka av andre.

 

Som MOT-ambassadør er du jo et viktig forbilde for mange unge. Hvilke forbilder har du hatt?

Jeg har hatt 2 viktige forbilder, og de er begge Formel 1-kjørere. Den første er Ayrton Senna – fordi han hadde en passion for kjøringen og det var det som betydde noe for han. I tillegg så var han «sinnsykt» god, men han hadde virkelig en helt spesiell passion for det han drev med. Han døde i en Formel 1-ulykke, men er fortsatt et forbilde for meg.  

Det andre forbildet er Kimi Raikkonen – Han skal bare ha det gøy, og bryr seg ikke om A4-greiene. Han gjør som han vil selv, og det synes jeg er litt kult. Derfor er han også et forbilde for meg.

Pål V hovebilde

Vi ønsker Pål lykke til med sesongen, og gleder oss til å følge han på veien mot drømmen sin. Vi er stolte over å ha med oss bevisste og sympatiske Pål som MOT-ambassadør.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.