Meny
Meny

Signerte ny ambassadøravtale

Pål Varhaug er MOT-ambassadør, og hovedbudskapet er klart; det skal være lov å ha egne drømmer og å være seg selv!

Etter noen år med sykdom er vår kjære ambassadør Pål Varhaug tilbake på banen igjen, og drømmen hans om å kjøre Formel 1 er like klar og tydelig som den alltid har vært. Pål er profesjonell racingfører fra Ålgård i Rogaland. Vi tok oss en prat med Pål for å høre om hvorfor han engasjerer seg i MOT. 24-åringen har selv opplevd mobbing på kroppen, og ønsker å være med å skape trygge samfunn der det er lov å være annerledes og å ha drømmer.

Hvorfor engasjerer du deg i MOT?

I oppveksten min fikk jeg selv føle mobbing på kroppen. Jeg var veldig tydelig på drømmen min og på hva jeg ville gjøre tidlig, og det førte til jeg ble utsatt for mobbing. Jeg ønsker ikke at unge skal oppleve dette, og ønsker at det skal være kult å ha en drøm og gjøre ting på sin måte. Det føler jeg at ungdom er flinkere til i dag faktisk; å backe opp hverandres drømmer. Man skal få lov å være seg selv.

I tillegg engasjerer jeg meg i MOT fordi jeg har et sterkt forhold til det å ha mot til å følge drømmen min og dermed si nei til en del ting. Så grunnverdiene til MOT faller veldig naturlig for meg.

 

Ja, apropos de; hva er dine drømmer og MOT til å leve for deg i dag?

Hoved-drømmen er fortsatt å komme til Formel 1. Ellers så er det å kunne leve av det som jeg ønsker å drive med.

 

Hva legger du i det å ha MOT til å bry seg?

I det legger jeg som nevnt å støtte opp andre, tørre å si, og å hjelpe folk gjennom vanskelige perioder. Hvis du viser at du bryr deg uansett hva det måtte være så vil det uansett hjelpe den personen. Det har jeg selv erfart.

 

Hva med MOT til å si nei da?

Det å si nei er noe av det vanskeligste du opplever, spesielt som ungdom. Det å tørre å si nei til ulike ting som dukker opp kan være utrolig vanskelig! Man er jo redd for å ikke passe inn. Men det er kult å tørre å si nei og stå for det istedenfor å bli påvirka av andre.

 

Som MOT-ambassadør er du jo et viktig forbilde for mange unge. Hvilke forbilder har du hatt?

Jeg har hatt 2 viktige forbilder, og de er begge Formel 1-kjørere. Den første er Ayrton Senna – fordi han hadde en passion for kjøringen og det var det som betydde noe for han. I tillegg så var han «sinnsykt» god, men han hadde virkelig en helt spesiell passion for det han drev med. Han døde i en Formel 1-ulykke, men er fortsatt et forbilde for meg.  

Det andre forbildet er Kimi Raikkonen – Han skal bare ha det gøy, og bryr seg ikke om A4-greiene. Han gjør som han vil selv, og det synes jeg er litt kult. Derfor er han også et forbilde for meg.

Pål V hovebilde

Vi ønsker Pål lykke til med sesongen, og gleder oss til å følge han på veien mot drømmen sin. Vi er stolte over å ha med oss bevisste og sympatiske Pål som MOT-ambassadør.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging