Meny
Meny

MOT-logoens far, og en av mine store helter, er død

Finn S. Olderøien har lagt grunnlaget for MOTs logo og visuelle uttrykk. Han har vært en inspirator, samtalepartner og rådgiver for MOTs ledelse siden MOT ble stiftet i 1997, og i prosjektperioden 1994-1997.

Finn hadde for noen måneder siden 20 års jubileum på samarbeid med MOT. Han var en svært kjær og snill mentor og venn for meg. Det var et sjokk å få høre at han hadde sovnet inn for tre dager siden. Han ble bare 68 år gammel.

Det var Ingebrigt Steen Jensen, som i august 1994 anbefalte meg å ta kontakt med reklameguruen Finn S. Olderøien, som den gangen jobbet i reklamebyrået Markedskontakt (som senere ble Scanpartner).  Finn var ikke en mann som brøytet seg frem for å stå på scenen, og han snakket ikke så høyt om sine egne prestasjoner.

Finn var skaperen av bryllupsdesignet til Märtha og Ari. Han var skaperen av logo og design til ski-VM i 1997. Og noen husker sikkert TV-reklamen for REMA 1000 med Mr. Bean for noen år siden. Finn sto også bak den.

Jeg vet han betydde enormt mye for VM på Ski i 1997. For MOT har han vært uvurderlig. Jeg kjenner ingen i hele verden som har en teft og en kompetanse på visuelt uttrykk som Finn. Det er en unik original som har gått bort. Det er en Mester som har gått bort.

Det er trist og det er uvirkelig…

Varme tanker til Tove (kona) og døtrene Mari og Janne. Glad jeg fikk bli kjent med Finns familie. Han snakket mye om dem alle tre, og sin mor, og alltid positivt og med en glød og varme. Han var veldig glad i sine familiemedlemmer, og takknemlige for alt de var for han. Selv om han elsket jobben sin døgnet rundt var det aldri tvil om at familien var førstepri.

Savnet av Finn vil være stort for mange av oss som var han nær.

Finn_Bean

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging