Meny
Meny

Min varme og MOTske mormor er død

Det er i dag begravelse for min kjære mormor. Hun ville blitt 92 år i juli. Jeg har vært svært privilegert. I en alder av snart 50 år har jeg hatt både morfar og mormor, frem til i forrige uke. Nå er det bare min spreke morfar på over 90 som lever (bildet er tatt for tre år siden).

Mormor, Ingeborg Engmann, er på topp 10 av de viktigste personene i mitt liv. Uten henne hadde ikke jeg vært den jeg er i dag. Jeg er usikker på om jeg ville hatt glød og trygghet til å starte MOT.

Jeg bodde hos henne mitt første leveår. Hun ga en unik varme og trygghet intravenøst til meg som spedbarn og baby.

Fra jeg kan huske henne som liten til jeg ble tenåring var hun en av mine beste lekekamerater. Å være hos mormor i Orkdal var ett av mine største høydepunkter da jeg var liten. Hun var så lett på foten, lekte med meg, stabilt humør og viste så enormt at hun var glad i meg. Hun øste sin kjærlighet og varme utover oss barnebarna.  Ingen trengte å prestere noe for å være i mormor sitt hjerte. Jeg følte meg som verdens viktigste og mest verdifulle når jeg var sammen med mormor. Mormor var forbilledlig på å være varm, lys og leken, og gi ubetinget kjærlighet.

Mormor og jeg knyttet svært sterke bånd. Vi to var et superteam, uansett arena. Det var et eventyr å være med henne på jobb i vakthuset i Fannrem og hun lot meg føle meg så viktig når jeg fikk åpne grinda for kistoget mellom Løkken og Orkanger.

Tror faktisk alle som var på besøk hos mormor følte seg viktig… Det var et varmt eventyr å være på lag med mormor. Det tror jeg alle som fikk ta del i hennes liv vil si.

Hun var forbilledlig på å gi ros. Sist i forrige uke sa sykepleierne på Helseheimen at de grudde seg til mormor skulle dø. «Hvem skal gi oss ros og tilbakemeldinger når hun ikke lenger er her?» sa de.

Jeg er så enormt takknemlig for den varmen og tryggheten hun var for meg og så mange mennesker. Og hun presterte ikke…, mormor bare var….

Last Horizon – Queen

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging