Meny
Meny

– Jeg gleder meg mest til å møte ungdommene

Den 2. mars er MOT-turné 2015 i gang. Vi tok oss en prat med årets tre artister, Chand, Adrian Jørgensen og Alejandro Fuentes.

Vi begynner virkelig å glede oss til å få MOT-bussen og turnéteamet ut på veien igjen. For å korte ned ventetiden tok vi oss en prat med årets tre turnéartister.

Hva ser dere mest frem til med årets turné?

Alejandro: Det jeg gleder meg mest til er å treffe alle ungdommene på turneen. Det er virkelig alltid like stas å møte dem og å se hva de gjør for å bidra slik at MOT kommer sterkere frem i deres kommune.

Chand: Jeg ser frem til møte med ungdommene, og få høre hvordan de har det i livet sitt. Og at vi kan være med og styrke motet, trua og gi de styrke til å gjøre drømmer om til liv.

Adrian: Gleder meg til å møte ungdommen aller mest – samtidig  som jeg selvfølgelig gleder meg veldig til å presentere musikken min for dem!

Hvorfor trenger vi MOT?

Chand: Vi trenger MOT for å gi ungdom troen på at det umulige er mulig. MOT gir de gode verdier og styrker ungdoms tro på seg selv, slik at de blir «Sjæf i eget liv!»

Adrian: Vi trenger MOT for å skape et godt felleskap. Ikke minst trenger vi MOT for å styrke hverandre og det vi tror på. Det er greit å være forskjellig, og ha forskjellige drømmer.

Alejandro: Vi trenger MOT mer og mer. Temaer som mobbing blir stadig mer pratet om , og MOT gjør her en virkelig bra jobb. Ja, egentlig gjør MOT en bra jobb på alle mulige måter.

Hva er ditt beste turnéminne?

Alejandro: Jeg har vært så heldig å fått lov til å være med fire år på rad nå, så jeg har egentlig bare masse bra minner fra alle år. Det jeg likevel husker hvert år etter turneen er ferdig er fytti katta for noen bra MOT-folk vi har der ute, de tar oss imot som vi skulle vært Statministeren sjøl. Det setter man utrolig pris på!

Adrian: Har ikke noe lang turnéerfaring fra før med MOT, men da jeg var gjestartist på turneen i fjor ble jeg rett og slett bergtatt av den positive energien ungdommen ga meg. Jeg følte meg levende og fikk en STOR selvtillitfølelse igjen!

Chand:  Jeg husker vi var på Haugalandet VGS i 2013. Mens vi hadde lydprøver satte jeg meg ned med en jente som satt alene i salen. Jeg spurte om hun ikke skulle være med i koret, hun svarte at hun var med som støtte for ei venninne i koret. Mens vi sitter der på prøvene, åpner hun seg for meg og forteller om barndom og at hun er glad i sang og musikk, men ble mye mobbet før. Hun sier og at hennes drøm er å jobbe med barn og unge. Så jeg forteller at jeg er utdannet barne- og ungdomsarbeider og deler mine tanker om akkurat det. Sterkt å møte noen som åpner seg og viser tillit selv om jeg aldri har møtt henne før. Kanskje fordi at jeg er artist og MOT-ambassadør? Det som er viktig er at man fanger opp disse ungdommene også. Ikke bare de som er med på showet eller koret på scenen.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging