Meny
Meny

– Jeg gleder meg mest til å møte ungdommene

Den 2. mars er MOT-turné 2015 i gang. Vi tok oss en prat med årets tre artister, Chand, Adrian Jørgensen og Alejandro Fuentes.

Vi begynner virkelig å glede oss til å få MOT-bussen og turnéteamet ut på veien igjen. For å korte ned ventetiden tok vi oss en prat med årets tre turnéartister.

Hva ser dere mest frem til med årets turné?

Alejandro: Det jeg gleder meg mest til er å treffe alle ungdommene på turneen. Det er virkelig alltid like stas å møte dem og å se hva de gjør for å bidra slik at MOT kommer sterkere frem i deres kommune.

Chand: Jeg ser frem til møte med ungdommene, og få høre hvordan de har det i livet sitt. Og at vi kan være med og styrke motet, trua og gi de styrke til å gjøre drømmer om til liv.

Adrian: Gleder meg til å møte ungdommen aller mest – samtidig  som jeg selvfølgelig gleder meg veldig til å presentere musikken min for dem!

Hvorfor trenger vi MOT?

Chand: Vi trenger MOT for å gi ungdom troen på at det umulige er mulig. MOT gir de gode verdier og styrker ungdoms tro på seg selv, slik at de blir «Sjæf i eget liv!»

Adrian: Vi trenger MOT for å skape et godt felleskap. Ikke minst trenger vi MOT for å styrke hverandre og det vi tror på. Det er greit å være forskjellig, og ha forskjellige drømmer.

Alejandro: Vi trenger MOT mer og mer. Temaer som mobbing blir stadig mer pratet om , og MOT gjør her en virkelig bra jobb. Ja, egentlig gjør MOT en bra jobb på alle mulige måter.

Hva er ditt beste turnéminne?

Alejandro: Jeg har vært så heldig å fått lov til å være med fire år på rad nå, så jeg har egentlig bare masse bra minner fra alle år. Det jeg likevel husker hvert år etter turneen er ferdig er fytti katta for noen bra MOT-folk vi har der ute, de tar oss imot som vi skulle vært Statministeren sjøl. Det setter man utrolig pris på!

Adrian: Har ikke noe lang turnéerfaring fra før med MOT, men da jeg var gjestartist på turneen i fjor ble jeg rett og slett bergtatt av den positive energien ungdommen ga meg. Jeg følte meg levende og fikk en STOR selvtillitfølelse igjen!

Chand:  Jeg husker vi var på Haugalandet VGS i 2013. Mens vi hadde lydprøver satte jeg meg ned med en jente som satt alene i salen. Jeg spurte om hun ikke skulle være med i koret, hun svarte at hun var med som støtte for ei venninne i koret. Mens vi sitter der på prøvene, åpner hun seg for meg og forteller om barndom og at hun er glad i sang og musikk, men ble mye mobbet før. Hun sier og at hennes drøm er å jobbe med barn og unge. Så jeg forteller at jeg er utdannet barne- og ungdomsarbeider og deler mine tanker om akkurat det. Sterkt å møte noen som åpner seg og viser tillit selv om jeg aldri har møtt henne før. Kanskje fordi at jeg er artist og MOT-ambassadør? Det som er viktig er at man fanger opp disse ungdommene også. Ikke bare de som er med på showet eller koret på scenen.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.