Meny
Meny

Et stort forbilde på MOT til å leve

Da er Geir (Nesset) og jeg ferdig med Veteran-VM på skøyter i Calgary. Stor opplevelse. Her er utdrag fra Geirs facebook-side:

… fantastisk godt fornøyd med å være bare tidelen bak pers på 1500m med 2.06.73 og drøyt sekundet bak 5000m-pers med 7.59,87. Atle falt dessverre på 1500m, men kom hardt tilbake på 5000m med 7.09,32!

Men den store helten i klasse M45 er nok Kevin Frost (bildet) som presterer tider som 44,24 og 8.23,46. Det er ganske utrolig med tanke på at Kevin er nesten blind med omtrent 3% av vanlig syn og har med seg førerhund helt frem til han går ut på isen! I tillegg er han nesten døv – dette gjør at han nesten ikke ser hvor banemerkingen er og heller ikke rundeanvisning eller hører bjella for siste runde. Med nøye telling av både langside- og svingskjær samt velvillige banemannskaper som setter ut mer synlige kjegler når han går og coach som varsler ham om antall gjenstående runder trådløst via høreapparat gjennomfører han imponerende prestasjoner på isen. Dette er virkelig MOT til å leve i praksis – han fokuserer på det han kan gjøre noe med og ikke det som hindrer ham og han viser en utrolig smittende livsglede. Kevin er virkelig et av mine store forbilder! Les mer om Kevin på hans hjemmeside: http://deafblindspeedskater.com/ 

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging