Meny
Meny

Utgjør en forskjell slik at det ytes omsorg ut over landegrensene

Etter Idrettsgallaen forrige helg har det vært mange tilbakemeldinger til MOT. Her er utdrag fra mail fra en pensjonert MOT-informatør og politimann, som også har brukt deler av polititjenesten sin i krigssoner i utlandet:

«En skulle tro at et opplyst og moderne samfunn, et av de mest «utviklede» i verden, ville innebære ideelle oppvekstvilkår for barn og unge, og at MOT dermed skulle være unødvendig?  

I lys av konflikt og krig flere steder i verden, lider barn i en målestokk en vanskelig kan forestille seg. Mobbing i Norge kan dermed vurderes som luksusproblemer til sammenligning.  Luksussamfunnet inneholder imidlertid andre typer utfordringer for ungdom, der aksept, inkludering, å bry seg om andre, og å vise mot er viktig i en helt annen målestokk, enn for bare noen få år siden.  

Om ikke våre ungdommer vokser opp til å bli robuste og ansvarsbevisste mennesker med evne til å bry seg her hjemme, kan de heller ikke som voksne individer ta ansvar for mennesker som lider nød andre steder i verden.  

MOT med sitt unike opplegg og kjerneverdiene, kan over tid utgjøre en så stor forskjell, at vi får voksne MOT-mennesker som vil bry seg og yte omsorg ut over landegrensene.  Beviset er at MOTs kjerneverdier i økende grad adopteres av andre.  Det viser innslag i media og intervjuer av mennesker som jobber på skoler, i barnevern, og også på departementsnivå.

 Gratulerer igjen til dere alle, og lykke til videre med det viktige og unike arbeidet!»

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet