Meny
Meny

Mestringsreisens mester – Herøy i Nordland

Det ble mange sterke, vakre og herlige opplevelser under Mestringsdagen i Herøy i Nordland torsdag 29. januar.

Etter å ha fått sett og oppleve garantert Norges vakreste og mest spennende blomsterbutikk «ETCETERA botaniske utskeielser» (sjekk deres facebook-side her. ), da vi ankom Herøy onsdag kveld, var lista lagt for resten av oppholdet!

På Herøy blomstrer bokstavelig talt kreativiteten og uka før Mestringsdagen hadde skolen hatt tema Mestring på ukeplanen der lærere og elever fikk utfordre seg selv og sine grenser. Elevene fikk velge mellom 7 ulike tema/aktiviteter under Mestringsuka: Kunstmaling og tegning, sang, musikk og band, fysisk aktivitet (turn, klatrevegg og ballspill), drama og film, kreativ skriving og kunstnerisk mat (cupcakes). Et imponerende og beundringsverdig resultatet av elevenes arbeid ble presentert og vist fram under Mestringsdagen både som en del av Mestringsshowet og som utstilling langs veggene. Her kom ukjente talenter fram i lyset og flere fikk kjenne på mestringsfølelsen både under mestringsuka og ikke minst under mestringsshowet. Herøy har ikke så mange innbyggere, men snakk om å by på seg selv og skape arena og en aksept for ulikheter der det å gi mestringsfølelse kommer foran selve talentet!

Tusen takk alle dere varme menneskene vi møtte i Herøy for at vi fikk en liten smakebit av den rausheten som bor i dere!

P1060510

Et lite innblikk av kunst-utstillingen fra elevenes arbeid under Mestringsuka. I tillegg til mange foto, tegninger og maleri var det også hengt opp flotte tekster og dikt om MOT og vennskap som elevene hadde skrevet.

P1060532

Konferansierene Louise og Håvard tok oss med på reisen gjennom Mestringsshowet på en glimrende måte.

P1060518

Mestringsshowet åpnet med MOT-sangen nydelig framført av Kulturskolens sitt kor: Nila, Lea, Wenke, Martine, Kaja, Hedda, Nathalie, Viktoria, Laura, Emma, Anette, Aurora, Jacob, Oda, Emma og Julie.

P1060548

Ingvild og Solveig framførte en herlig parodi på MOT og MOT-informatørene Kirsti og Lise til stor forlystelse hos publikum.

P1060565

Vegard debuterte som solist på scenen med en vakker framføring av låten «Boulevard of broken dreams» sammen med et band sammensatt av Edvin, Torje, Benjamin, Håvard og Odin fa Kulturskolen.

P1060557

Ingvil og Sofie hadde en nydelig duett av «Till we die» sammen med samme band som Vegard.

P1060571

Imponerende turnoppvisningen av Tora Skagen som var myk som en slange!

P1060587

Enda et band fra kulturskolen viste bredden i musikklivet på Herøy. Gabriel, Odin, Ida, Hanna, Roger, Ingrid, Dilana, Mia og Thea spilte og sang Cool Kids og Titanium.

P1060617

Mestringsungdom Sofie Nilsen fikk æren av å avslutte Mestringsshowet med sangen «Angels among us» som hun framførte med en stemmeprakt, nerve og intensitet som traff oss mitt i hjertet!

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.