Meny
Meny

Mestringsreisens mester – Herøy i Nordland

Det ble mange sterke, vakre og herlige opplevelser under Mestringsdagen i Herøy i Nordland torsdag 29. januar.

Etter å ha fått sett og oppleve garantert Norges vakreste og mest spennende blomsterbutikk «ETCETERA botaniske utskeielser» (sjekk deres facebook-side her. ), da vi ankom Herøy onsdag kveld, var lista lagt for resten av oppholdet!

På Herøy blomstrer bokstavelig talt kreativiteten og uka før Mestringsdagen hadde skolen hatt tema Mestring på ukeplanen der lærere og elever fikk utfordre seg selv og sine grenser. Elevene fikk velge mellom 7 ulike tema/aktiviteter under Mestringsuka: Kunstmaling og tegning, sang, musikk og band, fysisk aktivitet (turn, klatrevegg og ballspill), drama og film, kreativ skriving og kunstnerisk mat (cupcakes). Et imponerende og beundringsverdig resultatet av elevenes arbeid ble presentert og vist fram under Mestringsdagen både som en del av Mestringsshowet og som utstilling langs veggene. Her kom ukjente talenter fram i lyset og flere fikk kjenne på mestringsfølelsen både under mestringsuka og ikke minst under mestringsshowet. Herøy har ikke så mange innbyggere, men snakk om å by på seg selv og skape arena og en aksept for ulikheter der det å gi mestringsfølelse kommer foran selve talentet!

Tusen takk alle dere varme menneskene vi møtte i Herøy for at vi fikk en liten smakebit av den rausheten som bor i dere!

P1060510

Et lite innblikk av kunst-utstillingen fra elevenes arbeid under Mestringsuka. I tillegg til mange foto, tegninger og maleri var det også hengt opp flotte tekster og dikt om MOT og vennskap som elevene hadde skrevet.

P1060532

Konferansierene Louise og Håvard tok oss med på reisen gjennom Mestringsshowet på en glimrende måte.

P1060518

Mestringsshowet åpnet med MOT-sangen nydelig framført av Kulturskolens sitt kor: Nila, Lea, Wenke, Martine, Kaja, Hedda, Nathalie, Viktoria, Laura, Emma, Anette, Aurora, Jacob, Oda, Emma og Julie.

P1060548

Ingvild og Solveig framførte en herlig parodi på MOT og MOT-informatørene Kirsti og Lise til stor forlystelse hos publikum.

P1060565

Vegard debuterte som solist på scenen med en vakker framføring av låten «Boulevard of broken dreams» sammen med et band sammensatt av Edvin, Torje, Benjamin, Håvard og Odin fa Kulturskolen.

P1060557

Ingvil og Sofie hadde en nydelig duett av «Till we die» sammen med samme band som Vegard.

P1060571

Imponerende turnoppvisningen av Tora Skagen som var myk som en slange!

P1060587

Enda et band fra kulturskolen viste bredden i musikklivet på Herøy. Gabriel, Odin, Ida, Hanna, Roger, Ingrid, Dilana, Mia og Thea spilte og sang Cool Kids og Titanium.

P1060617

Mestringsungdom Sofie Nilsen fikk æren av å avslutte Mestringsshowet med sangen «Angels among us» som hun framførte med en stemmeprakt, nerve og intensitet som traff oss mitt i hjertet!

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet