Meny
Meny

«Hvem inspirerer deg mest?»

I helga fikk jeg mail fra en journaliststudent med spørsmål. Kanskje flere av dere som leser bloggen lurer på det samme. Vedlegger tre av hennes spørsmål og mine svar:

Du har i år mottatt både årets Ladejarl og idrettsgallaens hederspris. Hva betyr dette for deg personlig? Hva betyr dette for MOT?

For meg personlig er begge disse prisene en inspirasjon og en forsterket mulighet til å skape et sterkere og større MOT, som igjen styrker ungdoms mot og bevissthet og som skaper varmere og tryggere samfunn. Jeg er så glad for de mange tusen mennesker som unner og beundrer – både på MOT-laget og utenfor MOT-laget! Det har vært enormt med gratulasjoner. Jeg er veldig takknemlig!

Men aller mest er jo disse prisene et symbol på en gedigen «lagseier». Fordi en ting er å ha en idé og en tanke om noe, men noe helt annet er å sette det ut i livet. MOT har aldri verden lyktes uten alle MOT-aktørene. MOT har aldri verden lyktes uten at ungdom har tatt MOT til hjertet sitt. Jeg har aldri verden lyktes som leder og gründer uten de mange, mange menneskene som har gjort meg god i min rolle og som har inspirert meg. Jeg er så stolt over alle som har bidratt til det MOT er i dag. Prisene er en verdsettelse til alle på MOT-laget! Tror også prisene har vært med på å styrke stolthet til de mange tusen på MOT-laget!

Begge prisene er en enorm anerkjennelse til MOT. Prisene er flybensin for MOTs vekst og kvalitet. Prisene vil forsterke MOTs arbeid i å skape enda flere robuste ungdommer som tar bevisste valg og tror på egne krefter. Prisene vil forsterke MOTs arbeid i å skape enda flere miljø der mennesker aksepterer forskjeller og gjør hverandre verdifulle.

Hva er planene for MOT videre?

MOT har i 18 år drevet nyskaping og utviklet og utviklet. Det viktigste vi nå skal gjøre fremover er å forsterke og forsterke. Det vil kreve masse gjennomføringsmot. Vi skal være målbevisste og sugen på resultater. Holde fast på retning i kombinasjon med endringsvilje og mulighetsfokus. Vi skal fortsatt være utålmodig for å få ting gjort. Vi skal forsterke lagånd og forsterke medarbeidere som er unike til å nå inn til ungdom. Vi skal være rå på å rekruttere rett og gjøre de riktige tingene. Og vi skal være rå på perspektiv, både i forhold til Livet, Mennesket, Miljø, Samfunn, Fremtid og MOT. Og vi skal fortsette å være nyskapende og innovativ. Det nyeste og største nyskapingstiltaket nå er «Kulturbygging lokalt» som innebærer enda større ansvarliggjøring av de voksne og det å styrke en felles forståelse i lokalsamfunnene for hvordan vi tar ansvar for oss selv og tar vare på hverandre. I dette tiltaket inngår «MOT som lederfilosofi» og «Skolen som samfunnsbygger». Et annet spennende tiltak som er under utvikling er «Nerder med MOT». Det å være nerd skal blir kult!

I tillegg vil vi forsterke MOT i utland. MOT er i dag både i Sør-Afrika, Thailand og Danmark.

Hva og hvem inspirer deg mest i arbeidet med MOT?

Ojoj… Det er mye og mange det… Den er utfordrende å svare kort på. For å være litt tøff med meg selv kan jeg gi «tre HVA» og «tre HVEM»?

HVEM inspirerer meg mest i arbeidet med MOT?

  • MOTs hovedmålgruppe – ungdom
  • MOTs ildsjeler og medarbeidere – sentralt og lokalt
  • MOTs næringslivspartnere

HVA inspirerer meg mest i arbeidet med MOT?

  • Ungdoms tilbakemeldinger – muntlig og skriftlig
  • Å se og oppleve at vi har de riktige medarbeiderne/ildsjelene på MOT-laget – som er unike til å nå inn, tar folk på alvor og utgjør en positiv forskjell
  • Utvikling

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.