Meny
Meny

«Hvem inspirerer deg mest?»

I helga fikk jeg mail fra en journaliststudent med spørsmål. Kanskje flere av dere som leser bloggen lurer på det samme. Vedlegger tre av hennes spørsmål og mine svar:

Du har i år mottatt både årets Ladejarl og idrettsgallaens hederspris. Hva betyr dette for deg personlig? Hva betyr dette for MOT?

For meg personlig er begge disse prisene en inspirasjon og en forsterket mulighet til å skape et sterkere og større MOT, som igjen styrker ungdoms mot og bevissthet og som skaper varmere og tryggere samfunn. Jeg er så glad for de mange tusen mennesker som unner og beundrer – både på MOT-laget og utenfor MOT-laget! Det har vært enormt med gratulasjoner. Jeg er veldig takknemlig!

Men aller mest er jo disse prisene et symbol på en gedigen «lagseier». Fordi en ting er å ha en idé og en tanke om noe, men noe helt annet er å sette det ut i livet. MOT har aldri verden lyktes uten alle MOT-aktørene. MOT har aldri verden lyktes uten at ungdom har tatt MOT til hjertet sitt. Jeg har aldri verden lyktes som leder og gründer uten de mange, mange menneskene som har gjort meg god i min rolle og som har inspirert meg. Jeg er så stolt over alle som har bidratt til det MOT er i dag. Prisene er en verdsettelse til alle på MOT-laget! Tror også prisene har vært med på å styrke stolthet til de mange tusen på MOT-laget!

Begge prisene er en enorm anerkjennelse til MOT. Prisene er flybensin for MOTs vekst og kvalitet. Prisene vil forsterke MOTs arbeid i å skape enda flere robuste ungdommer som tar bevisste valg og tror på egne krefter. Prisene vil forsterke MOTs arbeid i å skape enda flere miljø der mennesker aksepterer forskjeller og gjør hverandre verdifulle.

Hva er planene for MOT videre?

MOT har i 18 år drevet nyskaping og utviklet og utviklet. Det viktigste vi nå skal gjøre fremover er å forsterke og forsterke. Det vil kreve masse gjennomføringsmot. Vi skal være målbevisste og sugen på resultater. Holde fast på retning i kombinasjon med endringsvilje og mulighetsfokus. Vi skal fortsatt være utålmodig for å få ting gjort. Vi skal forsterke lagånd og forsterke medarbeidere som er unike til å nå inn til ungdom. Vi skal være rå på å rekruttere rett og gjøre de riktige tingene. Og vi skal være rå på perspektiv, både i forhold til Livet, Mennesket, Miljø, Samfunn, Fremtid og MOT. Og vi skal fortsette å være nyskapende og innovativ. Det nyeste og største nyskapingstiltaket nå er «Kulturbygging lokalt» som innebærer enda større ansvarliggjøring av de voksne og det å styrke en felles forståelse i lokalsamfunnene for hvordan vi tar ansvar for oss selv og tar vare på hverandre. I dette tiltaket inngår «MOT som lederfilosofi» og «Skolen som samfunnsbygger». Et annet spennende tiltak som er under utvikling er «Nerder med MOT». Det å være nerd skal blir kult!

I tillegg vil vi forsterke MOT i utland. MOT er i dag både i Sør-Afrika, Thailand og Danmark.

Hva og hvem inspirer deg mest i arbeidet med MOT?

Ojoj… Det er mye og mange det… Den er utfordrende å svare kort på. For å være litt tøff med meg selv kan jeg gi «tre HVA» og «tre HVEM»?

HVEM inspirerer meg mest i arbeidet med MOT?

  • MOTs hovedmålgruppe – ungdom
  • MOTs ildsjeler og medarbeidere – sentralt og lokalt
  • MOTs næringslivspartnere

HVA inspirerer meg mest i arbeidet med MOT?

  • Ungdoms tilbakemeldinger – muntlig og skriftlig
  • Å se og oppleve at vi har de riktige medarbeiderne/ildsjelene på MOT-laget – som er unike til å nå inn, tar folk på alvor og utgjør en positiv forskjell
  • Utvikling

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet