Meny
Meny

Gutt turte ikke å sende sms pga. lese- og skrivevansker

MOT Danmark fortsetter sin MOT-ferd med å forsterke danske ungdommers mot.

I forrige uke hadde de et stort arrangement for næringslivet rundt København. Her er utdrag fra mail som Stina (leder for Kjerneaktivitet MOT DK) sendte rett etterpå:

Et fantastisk arrangement i går! Bedst af alt var ungdommene.

En stille gut og som først er begyndt at være deltagende her de sidste 2-3 økter, stiller sig op og er tydeligt nervøs. Så siger han:

”Ja, jeg er ikke en af dem, som er så dygtig i skolen. Jeg har svært ved at læse og skrive. Derfor har jeg ikke turde sende sms’er og skrive på Facebook og den slags. Men så startede vi med MOT. Og vi er blevet mere hjælpsomme i klassen, så nu spørger jeg bare mine klassekammerater om hjælp til at skrive. Nu sms’er jeg lige så meget som de andre! (stort smil). Jo, og så har jeg nogle venner, som….ja, hvordan skal jeg sige det….de laver en gang imellem noget lort! Og tidligere kunne de godt lokke mig med, men nu har jeg mod til at sige nej og sige fra. Nu laver jeg ikke det lort mere!”

 Gud, hvor blev jeg rørt! Han tog 80 erhvervsfolk med storm med det mod. Flere kom og sagde til alle ungdommene, at de var deres nye rollemodeller! Wauu…!

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet