Meny
Meny

En verdifull ordfører med MOT er død

I går kveld fikk jeg beskjed om at ordfører Otto i Øygarden er død. Otto Harkestad døde brått og uventet i sitt eget hjem, kun 61 år gammel.

Øygarden kommune i Hordaland er et av fyrtårnene i MOTs historie.

Det er helt ufattelig at Otto er død. Det er sååå trist. Jeg hadde æren av å bli kjent med han gjennom flere besøk i Øygarden. De tre siste årene var han nok en gang ordfører og da fikk jeg gleden av å bli kjent med han i flere anledninger. Han deltok på MOTs store ildsjelsamling (landssamling) flere ganger, og nå sist i september. I april tidligere i år var jeg på besøk i to dager, og fikk oppleve fornøyelig samvær og biltur med Otto. Det å besøke Øygarden har alltid vært en glede, og Otto bidro til at det ble magisk å besøke Øygarden. Han var så imøtekommende, trivelig, blid, åpen og inkluderende. I Ottos nærvær følte man seg verdifull. Han var så glødende, inspirerende og energigivende. Han hadde glimt i øyet og ga av seg selv. Han var så levende, leken og folkelig.

Han var en raus vert. Det fikk mange av oss oppleve da Aleksander Dale Oen døde. Med Otto i spissen bestemte kommunen seg for å ivareta begravelsesseremonien. Ordføreren og hans medarbeidere jobbet knallhardt for å få detaljene til å stemme til den TV-overførte begravelsen. Samtidig var Otto svært tydelig på at alt som skulle skje var på familien premisser.

11. mai 2012 ledet ordfører Otto hele Norge gjennom Aleksander Dale Oens TV-overførte begravelse. Jeg var så dypt imponert over den mannen, både forarbeidet, ledelsen og ikke minst den måten han ledet den private minnestunden på. På vegne av MOT hadde jeg bestemt meg for å si noen ord om MOT-amabassadør Aleksander på denne minnestunden. Det var ikke like lett i forkant å vite om det var riktig, og jeg var også usikker på om stunden og tristheten ville ta meg… Men Otto balanserte sorg og glimt i øyet som var helt utrolig som «konferansier». Han gjorde det lett for oss som holdt tale. Han bygde oss opp, han spilte oss gode og han styrket vårt mot.

Jeg føler med Ottos familie i denne stunden. Jeg føler med hele Øygarden. Jeg tror Otto var en ordfører for ALLE!

Otto var en ordfører med MOT som satte gode spor. Både Otto og sporene må leve videre.

MOT lyser fred over hans minne.

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet