Meny
Meny

En verdifull ordfører med MOT er død

I går kveld fikk jeg beskjed om at ordfører Otto i Øygarden er død. Otto Harkestad døde brått og uventet i sitt eget hjem, kun 61 år gammel.

Øygarden kommune i Hordaland er et av fyrtårnene i MOTs historie.

Det er helt ufattelig at Otto er død. Det er sååå trist. Jeg hadde æren av å bli kjent med han gjennom flere besøk i Øygarden. De tre siste årene var han nok en gang ordfører og da fikk jeg gleden av å bli kjent med han i flere anledninger. Han deltok på MOTs store ildsjelsamling (landssamling) flere ganger, og nå sist i september. I april tidligere i år var jeg på besøk i to dager, og fikk oppleve fornøyelig samvær og biltur med Otto. Det å besøke Øygarden har alltid vært en glede, og Otto bidro til at det ble magisk å besøke Øygarden. Han var så imøtekommende, trivelig, blid, åpen og inkluderende. I Ottos nærvær følte man seg verdifull. Han var så glødende, inspirerende og energigivende. Han hadde glimt i øyet og ga av seg selv. Han var så levende, leken og folkelig.

Han var en raus vert. Det fikk mange av oss oppleve da Aleksander Dale Oen døde. Med Otto i spissen bestemte kommunen seg for å ivareta begravelsesseremonien. Ordføreren og hans medarbeidere jobbet knallhardt for å få detaljene til å stemme til den TV-overførte begravelsen. Samtidig var Otto svært tydelig på at alt som skulle skje var på familien premisser.

11. mai 2012 ledet ordfører Otto hele Norge gjennom Aleksander Dale Oens TV-overførte begravelse. Jeg var så dypt imponert over den mannen, både forarbeidet, ledelsen og ikke minst den måten han ledet den private minnestunden på. På vegne av MOT hadde jeg bestemt meg for å si noen ord om MOT-amabassadør Aleksander på denne minnestunden. Det var ikke like lett i forkant å vite om det var riktig, og jeg var også usikker på om stunden og tristheten ville ta meg… Men Otto balanserte sorg og glimt i øyet som var helt utrolig som «konferansier». Han gjorde det lett for oss som holdt tale. Han bygde oss opp, han spilte oss gode og han styrket vårt mot.

Jeg føler med Ottos familie i denne stunden. Jeg føler med hele Øygarden. Jeg tror Otto var en ordfører for ALLE!

Otto var en ordfører med MOT som satte gode spor. Både Otto og sporene må leve videre.

MOT lyser fred over hans minne.

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.