Meny
Meny

– Vi har en unik mulighet til å gjøre en forskjell

Jonas Svensson er nominert til MOT-prisen for andre gang, og mener fotballspillere har en unik mulighet til å gjøre en forskjell.

Hvert år deles MOT-prisen ut på NISOs Årets spiller-kåring. Prisen går til den tippeligaspilleren som viser MOT og bryr seg om andre – og vinneren  stemmes frem av spillerne selv. Vinneren annonserer på NISOs Årets spiller-kåring den 23.november.

Jonas Svensson fra Rosenborg er nominert for andre gang.

– Som fotballspiller er jeg vant med å bli bedømt etter hvordan jeg leverer på fotballbanen. Derfor setter jeg stor pris på å bli nominert til noe som handler om hvordan jeg er som menneske og person.

– Forbilder har en unik påvirkningskraft og mulighet til å gjøre en forskjell. Jeg tror det er viktig at man bruker det til å opptre som et godt eksempel med sunne verdier.

Stas å fronte MOT

– MOT handler for meg handler om at man skal være bevisst på hvilke valg man tar, og at man sørger for at alle i rundt deg blir sett. Et lite hei kan være nok. Som fotballspiller syns jeg det er stas å fronte MOT. Jeg har lyst til å være med å gjøre en forskjell og bidra til at ungdom får en bedre hverdag.

Dette sier klubben i sin nominasjon:

Rosenborg foreslår Jonas Svensson fordi han alltid framstår som en ansvarsfull spiller, har omsorg for andre, viser alltid 100 % innsats på kamper og i trening. For Jonas er laget alltid det viktigste, ikke egne prestasjoner. Jonas er svært ydmyk og lærevillig. Dette har bragt ham til å være en bærebjelke i Rosenborg til tross for sin unge alder. Dessuten har han skaffet seg fast plass på Norges U-21 landslag og nå Norges U-23 landslag.

Årets nominasjoner fra tippeligaklubbene som samarbeider med MOT er klare, og lista ser sånn ut:

Jonas Svensson, nominert av Rosenborg BK

Erling Knudtzon, nominert av Lillestrøm SK

Hassan El Fakiri, nominert av SK Brann

Petter Orry Larsen, nominert av Aalesunds FK

Bjørn Inge Utvik, nominert av Sogndal  Fotball

Jon Inge Høiland, nominert av Stabæk

Ørjan Nyland, nominert av Molde FK

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging