Meny
Meny

– Verdier som jeg er stolt av å bli sammenligna med

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix.

– MOT representerer gode verdier som jeg er stolt av å bli sammenligna med gjennom en slik pris, sier Ørjan Nyland om å bli nominert til MOT-prisen.

Hvert år deles MOT-prisen ut på NISOs Årets spiller-kåring. Prisen går til den tippeligaspilleren som viser MOT og bryr seg om andre – og vinneren  stemmes frem av spillerne selv. Vinneren annonserer på NISOs Årets spiller-kåring den 23.november.

– Veldig inspirerende

– Det å bli nominert til MOT-prisen er veldig inspirerende. MOT gjør et viktig proaktivt arbeid for barn og unge samtidig som de representerer gode verdier som jeg er stolt av å bli sammenligna med gjennom en slik pris, sier Nyland selv.

– Gode forbilder er utrulig viktig fordi de gir signal til de som kjem etter og legg på en måte lista på holdninger og oppførsel. Dette stiller krav og forventninger igjen til forbilder på en positiv måte. Gode forbilder representerer sunne holdninger, respekt og medmenneskelighet. Dette er viktige verdier å formidle videre innen fotball og på generell basis, sier Nyland.

1479

Ørjan Nyland bidro på Moldes distriktsturné, der MOT også selvfølgelig er tilstede.

–  MOT er respekt, gode holdninger og humør! For meg er dette 3 kjerneverdier som en når langt med. Vi fotballspillere har som forbilder og rollemodeller stor påvirkningskraft i form av måten vi opptrer på. Fotball skaper et voldsomt engasjement i heile landet og opptar store deler av fritida til barn og unge. Derfor kan vi fotballspillere bidra til å fronte MOT på en positiv måte, avslutter landslagskeeperen.

Dette sier klubben i sin nominasjon

«Ørjan er en ledertype på fotballbanen, og som medmenneske. Ørjan tar ansvar og fremstår som en trygghet i målet. Han er målbevisst, og er en spiller man kan stole på. Han tør å si fra dersom det trengs, men bryr seg om sine medmennesker. Når laget er ute på besøk hos ulike klubber i distriktet er han positiv og engasjert i møte med barna.»

Årets nominasjoner fra tippeligaklubbene som samarbeider med MOT er klare, og lista ser sånn ut:

Jonas Svensson, nominert av Rosenborg BK

Erling Knudtzon, nominert av Lillestrøm SK

Hassan El Fakiri, nominert av SK Brann

Petter Orry Larsen, nominert av Aalesunds FK

Bjørn Inge Utvik, nominert av Sogndal  Fotball

Jon Inge Høiland, nominert av Stabæk

Ørjan Nyland, nominert av Molde FK

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging